Skorer Yıldırım'a güvenoyu

Yıldırım'a güvenoyu

04.03.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yıldırım'a güvenoyu

Yıldırıma güvenoyu





Sakin kongre
FENERBAHÇE Kongresi’nin seçim etabı, ilk günün aksine sakin geçti. Aziz Yıldırım, rakipsiz girdiği kongrede 2179 geçerli oyun, 2175’ini alarak beşinci kez başkanlığa seçilirken, listesinden de fire vermedi. Katılımın 2188 üye olması, listeyi delme çabasında olan grupların da etkisiz kalmasını sağladı. Yıldırım 37. Başkan olurken, eski yönetimi de üç değişik isimle görevde kaldı.

Üç yeni isim
YILDIRIM yönetimden ayrılan Uğur Dündar, Hamdi Akın ve Raif Dinçkök’ün yerine, İlhan Ekşioğlu, Hakan Kutlualp ve Murat Aşık’ı aldı. Kadıköy Grubu ve Birleşik Grup Derneği kongreyi protesto ederek seçimlere katılmadılar. Fenerbahçe Grubu da kurullar hazırlanırken görüşleri alınmadığı için tavır koydu. Ünlü isimlerin oy vermeye gelmemesi de dikkati çekti.

Başkanı geçtiler
SEÇİMLER sonunda yedi yöneticinin Başkan Aziz Yıldırım’dan daha fazla oy aldığı görüldü. Oy dağılımı şöyle oldu: Atilla Kıyat, Nihat Özbağı, Mithat Yenigün, Osman Yalçın (2177), Ali Yıldırım, Nihat Özdemir, Sadettin Saran (2176), İlhan Ekşioğlu, Hakan Bilal Kutlualp (2175), Zeynep Sabancı (2174), Murat Aşık (2171), Vedat Olcay (2156), Mahmut Uslu (2167), Murat Özaydınlı (2093).

• AZİZ YILDIRIM: 1952 doğumlu. Müteahhit. İngilizce biliyor. Beşi başkanlık olmak üzere, 6. kez görev alıyor.
• VEDAT OLCAY: 1940 doğumlu. İİTA İşletme mezunu. İngilizce biliyor. 4. kez yönetimde
• ATİLLA KIYAT: 1942 doğumlu. Emekli tuğgeneral. İngilizce biliyor. 3. kez yönetimde.
• OSMAN YALÇIN: 1957 doğumlu. İngilizce, Almanca biliyor. Sanayici, 5. kez yönetimde.
• NİHAT ÖZBAĞI: 1950 doğumlu. Yüksek mimar, mühendis. 3. kez yönetime giriyor.
• MURAT ÖZAYDINLI: 1954 doğumlu. İngilizce biliyor. 3. kez yönetimde.
• MAHMUT USLU: 1948 doğumlu. Ekonomist. İngilizce, Rusça biliyor. 3. kez yönetimde.
• NİHAT ÖZDEMİR: 1950 doğumlu. Makina mühendisi. İngilizce biliyor. 5. kez yönetimde.
• MİTHAT YENİGÜN: 1946 doğumlu. İnşaat mühendisi. İngilizce biliyor. 3. kez yönetimde.
• En genç yönetici MURAT AŞIK: 1978 doğumlu. Fenerbahçe’de başkanlık yapan ve Dereağzı Tesisleri’ni kazandıran Metin Aşık’ın oğlu. Çoçukluğu kulübün içinde geçti.
• ALİ YILDIRIM: 1962 doğumlu Müteahhit. İngilizce biliyor. 3. kez yönetimde.
• SADETTİN SARAN: 1964 doğumlu. İngilizce, Almanca biliyor. Makina müh. 2. kez yönetimde.
• ZEYNEP SABANCI: 1966 doğumlu. İngilizce biliyor. İşkadını. 2. kez yönetimde.
• İLHAN EKŞİOĞLU: 1966 doğumlu. Turizm ve tekstille uğraşıyor. İngilizce biliyor.
• HAKAN BİLAL KUTLUALP: 1959 doğumlu. Sanayici. İlk kez yönetimde.


Metin Aşık’ın gurur günü
FENERBAHÇE eski başkanlarından Metin Aşık, görev yaptığı sırada ilkokula giden oğlunun dün yönetim kurulu üyesi olmasıyla gururlandı. Aşık genç üyelerin önünün açılması gerektiğini ve oğlunun en iyi hizmeti yapacağından emin olduğunu söyledi.

Özaydınlı çizildi
YÖNETİM Kurulu’nda ürün pazarlamadan sorumlu Asbaşkan olan Murat Özaydınlı, dün üyelerin yoğun tepkisi ile karşılaştı. Bir çok üye tarafından çizilen, yerine de Talat Yılmaz’ın ismi yazılan Özaydınlı, tek liste olması ve katılımın da çokluğu nedeniyle yeniden seçildi.

Dernekler kapıştı
AZİZ Yıldırım’ın yedek listesine aldığı Altyapı ve Sarı - Lacivert Derneği’nden olan isimlerin sıralaması için de büyük mücadele yaşandı. İki dernek de kendi üyesinin ilk sıraya çıkması için diğerini sildi.

Yılmaz’ın tepkisi
FENERBAHÇE Grubu lideri Şevket Yılmaz, kurulların oluşturulması sırasında kendilerinden görüş alınmamasına tepki gösterdi. Erken saatlerde kongre salonunu terk eden Şevket Yılmaz, "Bu tavırlarla mı Fenerbahçe’de birlik olacak" diye yorum yaptı.

Kadıköy katılmadı
KONGRENİN ilk günündeki olaylar nedeniyle Aziz Yıldırım ve listesine oy atmama kararı alan Kadıköy Grubu’nun büyük çoğunluğu seçime gelmedi. Kongre salonuna gelenler ise sadece izleyici olmakla yetindi, çok az bir bölümü oy attı.

Kaçak yönetici!
YENİ Yönetim Kurulu’nun resmi çekilirken, sayının bir fazla olduğu görüldü. Bunun üzerine kurullarda çalışan bir kişinin toplu fotoğrafa girdiği fark edildi. "Kaçak" yönetici fotoğraftan atılırken, yöneticiler yeniden toplanıp gazetecilere poz verdi.

Şen gelmedi
EFSANEVİ Başkan Ali Şen, yine kongreye katılmadı. Son olarak Vefa Küçük’ün bir oy farkla kaybettiği kongreye gelen Şen, gelişmeleri Bodrum’dan takip etti. Vefa Küçük ise tek listeye rağmen kongreye gelerek oyunu kullandı.

Kendine oy verdi
HASAN Gözdere isimli bir üye ise başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım’ın ismini çizerek kendininkini yazdı ve bir oy almış oldu.

Aziz Yıldırım kapılarının herkese açık olduğunu tekrarladı, camiayı yardımcı olmaya çağırdı, torba sistemi için istekli olduklarını açıkladı
FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım kongrede rakipsiz kalmasının iyi olmadığını söyledi. Seçime katılmayan Kadıköy Grubu’na "laf" atan Yıldırım, "Madem demokratik bir ortam var, bir oy alacağını bile bilseler listelerini ortaya koymalılardı. Bu onlara bir ders olsun" dedi. Kongrenin bitmesiyle birlikte tartışmalara da son verilmesini isteyen Yıldırım, "Bütün camia tek yürek olmalı" diye konuştu.
SORULARI cevaplarken, Lorant ile iki yıl daha devam edeceklerini vurgulayan Yıldırım, "Yönetim olarak kaldığımız yerden devam edeceğiz. Stadı tamamlayıp, Dereağzı Tesisleri’nin eksiklerini de gidereceğiz. Fenerbahçe için makro plan yapıp, 100. kuruluş yılında hazırlıklı olacağız. Hakem konusunda torbadan vazgeçmedik. Hatalar devam ederse yine bunu gündeme getireceğiz" dedi. n HÜSEYİN YAVUZ



İKİ haftadır orta sahada beklenen performansı veremeyen Simao ve Johnson, Lorant tarafından uyarıldı. Kötü oyunu orta sahadaki futbolcuların görevlerini tam yapmamalarına bağlayan Lorant, iki oyuncuya da, "Aklınızı başınıza toplayın. Böyle giderse ikiniz tribünde oturursunuz" dedi. Alman hocanın futbolcuların formlarındaki düşüşe bir anlam veremediği de belirtildi.
FENERBAHÇELİ futbolcular uzun bir aradan sonra ilk kez iki gün üst üste izin yapmanın keyfine bugün son veriyorlar. Antalyaspor maçının hazırlıkları için bugün top başı yapacak olan Sarı - Lacivertliler’i, Lorant’ın planladığı çift idman bekliyor. Alman hocanın antreman temposunu yükseltmesi bekleniyor.

RİZESPOR maçında gördügü sarı kartla cezalı duruma düşen Ümit Özat’ın yerine liberoda oynayacak iki aday arasında Lorant seçim yapacak. Defans kurgusunda fazla oynamak istemeyen Alman hoca’nın Uche’yi libero oynatacağı, Mustafa Doğan’ı da hafta içindeki antrenmanlarda deneyeceği belirtildi.
ANTALYASPOR’UN küme düşme tehlikesi yaşaması nedeniyle maça var gücüyle asılacağını söyleyen Alman hoca, futbolcularına da konsantre olmalarını söyledi. Rapajc ve Andersson’a özel görev verecek olan Lorant, sakat Revivo için sağlık heyetiyle bir toplantı yaptı.

LORANT’IN verdiği iki günlük izin nedeniyle şehir dışına çıkan Uche’nin evine hırsız girdi. Dragos’taki villasına gelen Uche şok geçirirken, bütün odaların darmadağın edildiğini gördü. Evinde yüksek teknoloji aletlerinin bulunduğu öğrenilen Nijeryalı futbolcunun zararının ne kadar olduğu henüz belirlenemedi.