Dünyadan Futbol Yıldızlar evde kaldı

Yıldızlar evde kaldı

16.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futbolseverler Hollanda, Sırbistan ve Yunanistan gibi ülkelerin final vizesi alamaması nedeniyle birçok ünlü oyuncuyu izleyemeyecek

Yıldızlar evde kaldı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri’nde başarılı olamayan ülkelerin birçok önemli oyuncusu, Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenecek finalleri evden izlemek zorunda kalacak.

Haberin Devamı

Yıllar boyunca futbol dünyasına birçok özel futbolcu armağan eden Hollanda’da Bayern Münihli Arjen Robben, Fenerbahçeli Robin van Persie ve Galatasaraylı Wesley Sneijder, kariyerlerine bir Avrupa Şampiyonası daha ekleyemeyecek. Takımın diğer hücumcuları Manchester United’dan Memphis Depay ve Schalke 04’ten Klaas-Jan Huntelaar gibi üst düzey isimler de EURO 2016’da sahne alamayacak.

Turnuvaya gidemeyen Sırbistan’da ise Newcastle United’dan Aleksandar Mitrovic, Inter’den Adem Ljajic, Manchester City’den Aleksandar Kolarov, Chelsea’den Nemanja Matic, Branislav Ivanovic ve Fenerbahçeli Lazar Markovic ile Beşiktaşlı Dusko Tosic, yine Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşayamayacak.

Futbolseverler, play-off turunu geçemediği takdirde İsveçli Zlatan Ibrahimovic, Danimarkalı Christian Eriksen, Nicklas Bendtner ve Simon Kjaer, Bosna Hersekli Asmir Begovic, Miralem Pjanic ve Edin Dzeko gibi isimleri izleyemeyecek.