Tenis Yıllara meydan okuyor

Yıllara meydan okuyor

04.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dubai’deki turnuvanın finalinde Stefanos Tsitsipas’ı mağlup eden 37 yaşındaki Federer, Yunan rakibinden Avustralya’nın rövanşını alırken, kariyerinin 100. şampiyonluğunu elde ederek bunu başaran ikinci isim oldu.

Yıllara meydan okuyor

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Tenis dünyasının yaşayan efsanesine dönüşen Roger Federer, önceki gece zaferlerine bir yenisini ekledi. Dubai Şampiyonası’nın finalinde Yunan Tsitsipas’ı 6-4’lük setlerle mağlup eden İsviçreli raket şampiyonluğa ulaştı. Kendisini Avustralya Açık’ta saf dışı bırakan rakibinden rövanşı alarak, ATP turnuvalarında 100. kupasını kaldırdı.

ATP’de ilk şampiyonluğunu 19 yaşında 2001 Şubat’ındaki Milano’da kazanan Federer, aradan geçen 6 bin 600 gün sonra yine bir zafere ulaştı. En çok grand slam başarılarıyla gündeme gelen Federer, son olarak geçtiğimiz yılın ocak ayında Avustralya Açık’ta ipi göğüsledi.

Marin Cilic’i finalde yenerek kaldırdığı bu kupa kariyerinin 20. Grand slam kupası olan 37 yaşındaki tenisçi, kendisine ait en çok grand slam kazanma rekorunu geliştirdi. Tabii bu yıldız raketin kariyeri boyunca kırdığı rekorlardan sadece bir tanesiydi. Örneğin zirvedeki en yaşlı tenisçi rekoru da ona ait.

Haberin Devamı

Geride bıraktığımız yılda katıldığı turnuvalardaki şampiyonluklarıyla, beş yıl aradan sonra yeniden dünya klasmanının zirvesine çıkan Federer, 36 yaş 320 günle gelmiş geçmiş en yaşlı dünya 1 numarası oldu.

Federer son olarak Dubai’deki zaferiyle 100’ler kulübüne girdi. 109 kupası olan Jimmy Connor’un ardından bunu başaran ikinci erkek tenisçi oldu. Kadınlarda ise Navratilova’nın WTA’da 167 kupası bulunuyor.