Fenerbahçe Yılmaz Vural: Emenike asla santrafor değil

Yılmaz Vural: Emenike asla santrafor değil

20.09.2016 - 09:31 | Son Güncellenme:

Deneyimli futbol adamı Yılmaz Vural, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Yılmaz Vural: Emenike asla santrafor değil

Öncelikle 1 puanlı Fenerbahçe, karşılaşabileceği en iyi rakiple oynadı. Karşılarında Gençlerbirliği, Alanya hatta Karabük olsa inanın Fenerbahçe'nin işi çok zordu. Futbol adına maalesef güzel bir görüntü yoktu. Türkiye'de futbol çok yavaş oynanıyor. Tribünler sakin, futbolcular ürkek ve temposuz.… İşte bu görüntü sezon başı itibariyle aslında çok olumsuz.

Haberin Devamı

İstanbul'da serin bir havada ve güzel bir zeminde futbolcuların daha hırslı ve arzulu olmasını beklerdim. Sanırsın ki ligin son maçı. Beni hayrete düşüren bir başka olaya gelince… Rıza Çalımbay gitti, Kemal Özdeş geldi. Şimdi hoca değişikliğinde o takım oyuncuları mutlaka performansını arttırır. Sebebi yeni teknik adamın gözüne girebilmektir. Ama Kasımpaşa'ya bakıyorum hoca değişikliğinin en ufacık bir katkısı sahada görülmediği gibi negatif etkileri olmuş.

Oyuncular bezgin ve sanki ayaklarında 10 kiloluk ağırlıkla oynar gibiler. Bir takım bu kadar yavaş ve gönülsüz oynar mı? Demek ki oynuyormuş. Fenerbahçe'nin attığı tüm gollerde Kasımpaşalı oyuncuların bireysel hataları var. İlk golde Otigba, Emenike'ye kaptırıyor, sonrasında Nijeryalı'nın güzel pasında Josef ilk golü atıyor. Ozan Tufanve Emenike'nin gollerinde de defans oyuncuları amatörce hatalar yaptı.

Haberin Devamı

Kasımpaşa'nın 4-2-3-1 oyun dizilişi Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdü. Fenerbahçe 4-3-3 oynadı ve özellikle orta alanda büyük üstünlük kurdu. Topal ve Ozan ikilisi çok ağır bastı. Sebebi de Kasımpaşa'nın bir türlü nedenini bilmediğim aciz oyunuydu. İkinci yarı tam mahalle maçı gibi oynandı.

Kasımpaşa geçtiğimiz sezonlardan çok ama çok kötü. Tamam, küçülme kararlarını bir nebze anlayabilirim ama dünkü oyunun küçülmeyle alakası yok. Bu takım sadece küçülmemiş heyecanını kaybetmiş. Sanki oyuncular kasıtlı oynamıyor gibiydi. Fenerbahçeliler de bu farklı galibiyete çok sevinmesinler.

Kasımpaşa ile oynamaları büyük şanstı ve bireysel ayaklarıyla Fenerbahçe farklı kazandı ama hâlâ oyun olarak ışık vermiyorlar. Emenike asla bir santrfor değil. Sadece gücüyle oynanmaz bu futbol. Beceri ve akıl da olacak. Tatsız-tutsuz bir maç ve gayesiz bir Kasımpaşa ve çok da iyi oynamayan bir Fenerbahçe… (Sözcü)