Beşiktaş Yolun açık olsun paşam

Yolun açık olsun paşam

31.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş ve Everton kulüpleri, Cenk Tosun için anlaşmaya çok yaklaştı, dev transfer resmi imzaların atılmasına kaldı.

Yolun açık olsun paşam

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi dün Everton Futbol Direktörü Steve Walsh ile bir kez masaya otururken, 30 milyon pound bonservis bedeli istediklerini bildirdi. İlk olarak 20 milyon euro öneren İngilizler rakamı daha sonra 25 milyon euroya kadar çıkarıp, bonusların yanı sıra satıştan yüzde 10 pay vermeyi de kabul etti.

Beşiktaş’ta golcü oyuncu Cenk Tosun’un, İngiltere Premier Lig ekibi Everton’a transferi resmi imzaya kaldı.

Transferde tüm enerjisini Cenk Tosun üzerine yoğunlaştıran siyah-beyazlılar, Everton Futbol Direktörü Steve Walsh ile dün ikinci kez bir araya geldi. Siyah-beyazlı kulüp adına görüşmeleri yürüten İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi 30 milyon pound istediklerini tekrarlarken, İngiliz ekibi 20 milyon euro teklif etti. Aradaki fark nedeniyle Çebi görüşmeleri kapatmak üzereyken, Everton Kulübü bonservis rakamını 25 milyon euroya kadar yükseltti.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın 30 milyon pound ısrarı üzerine, İngilizlerin bir dahaki satıştan yüzde 10 pay ve Cenk’in forma giyeceği maç sayısı ile atacağı gollere göre belirlediği bir bonus paketini de sözleşmeye dahil ettiği bildirildi. Kıran kırana pazarlıklar sonunda tarafların anlaşmaya çok yaklaştıkları belirlendi. Cenk Tosun’u dün götürmeyi planlayan ancak henüz anlaşmanın kesinleşmemesi nedeniyle İngiltere’ye yalnız dönen Steve Walsh’ın, en kısa sürede Beşiktaş’ın kararını beklediğini Ahmet Nur Çebi’yi bildirdi.

Dubai’ye gitmedi

Bu arada farklı kulüplerden Cenk Tosun için Beşiktaş’a gelen tekliflerin, Everton’ın sunduğu öneriye yaklaşmadığı ortaya çıktı. Cenk’in dün anlaşmanın tamamlanacağını düşünerek Dubai tatilini iptal ettiği de ortaya çıktı. İngiltere’ye transfer olması halinde hemen forma şansı bulması beklenen başarılı futbolcunun bu nedenle tatilde antrenmanlarına devam ettiği de aktarıldı.

Everton’un son teklifini değerlendirecek olan Beşiktaş Yönetimi, 2018’in ilk gününde kararını İngiltere’ye bildirecek.

Come to Everton!

Everton Kulübü Menajeri Sam Allardyce’ın, Cenk Tosun’u telefonla arayarak, bizzat İngiltere’ye davet ettiği ortaya çıktı.
Cenk’e övgü yağdıran İngiliz çalıştırıcının, “En kısa sürede seni takımımda görmeyi çok isterim. Senin gibi bir futbolcuyla birlikte çalışma şansına umarım sahip olurum” ifadelerini kullandığı vurgulandı.
Sam Allardyce’a sözleri için teşekkür eden Cenk’in ise Premier Lig’de forma giymeyi çok arzuladığını dile getirdiği öğrenildi. Daha önce Cyrstal Palace ve Newcastle United’dan teklif alan Cenk Tosun’u bu kulüplere kaptırmak istemeyen Sam Allardyce’ın bu nedenle golcü oyuncu konusunda devreye girdiği de aktarıldı.
Rekor transfer
Cenk Tosun 25 milyon euro (113 milyon lira) bonservis bedeli karşılığında Everton’a transfer olursa Türk futbol tarihine geçecek. Cenk için Beşiktaş’a ödenecek rakam, bir Türk kulübünün, yerli oyuncu için kazandığı en büyük bonservis bedeli olarak kayıtlara geçecek. Cengiz Ünder sezon başında 13,4 milyon euro karşılığında Medipol Başakşehir’den Roma’ya transfer olarak rekor kırmıştı.
Güneş etkisi
Cenk Tosun’un kariyerinin yükselişinde Şenol Güneş’in etkisi ciddi anlamda göze çarpıyor. 2015 yılından beri Güneş ile çalışan Cenk, her anlamda gelişti. 26 yaşındaki forvet kariyerindeki en yüksek gol ortalamasına tecrübeli teknik adam ile ulaştı. Şenol Güneş yönetimindeki 112 maçta 55 gol kaydedip, 15 de asist yapan Cenk, 2.2 maçta 1 gol gibi başarılı bir ortalama tutturdu. Milli oyuncu, Beşiktaş kariyerindeki 64 golün 55’ini Şenol Güneş döneminde buldu.
Rooney ile oynayacak
Everton’la 4,5 yıllık sözleşme imzalaması beklenen Cenk Tosun’un, Menajer Sam Allardyce’ın sisteminde nasıl oynayacağı da analiz edildi.
İngiliz basınında yapılan taktik içerikli haberde, Allardyce’ın 4-2-3-1 ya da 4-4-1-1 gibi tek forvetli sistemleri kullanıp, Cenk’i merkezde birinci santrfor yapacağı ifade edildi. Takımın oyun kurucu pozisyonunda Manchester United’dan transfer Wayne Rooney’nin olacağı belirtilirken, hücum hattında ilginç bir ikili doğacağı yazıldı. Buna göre ileride Rooney ile Cenk’in arkalı önlü görev yapacakları vurgulandı.
‘Kaptan yapın’
Everton taraftarları sosyal medyada adeta Cenk için kampanyalar düzenliyor.
Bir an önce golcü yıldızın transferinin açıklanmasını isteyen Maviler, sık sık videolar ve görseller paylaşıyorlar. Cenk’in, Osmanlı maçı ardından taraftarları selamlaması İngiliz taraftarları çok heyecanlandırdı. İngilizler, Cenk’e duyulan bu sevgiyi gösterip, “Tosun’u Everton’da kaptan yapın” mesajları bile paylaştı.
64 gol
Beşiktaş forması altında 3,5 sezonu geride bırakan Cenk Tosun 73’ü ilk 11’de olmak üzere 142 resmi maçta görev yaptı. Rakip fileleri 64 kez havalandıran başarılı futbolcu 13 kez sarı kart görürken, kırmızıyla hiç oyun dışı kalmadı.