Basketbol Yunan basını duyurdu! Ergin Ataman, Anadolu Efes'ten Panathinaikos'a yıldız ismi de götürüyor

Yunan basını duyurdu! Ergin Ataman, Anadolu Efes'ten Panathinaikos'a yıldız ismi de götürüyor

30.04.2023 - 15:02 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes'ten sezon sonunda ayrılacak olan Ergin Ataman, Panathinaikos ile anlaşma sağladı. Resmi imzaların kısa süre içinde atılması bekleniyor. Yunan basını, Ataman'ın Anadolu Efes'ten bir ismi de Panathinakos'a götürebileceğini yazdı.

Yunan basını duyurdu Ergin Ataman, Anadolu Efesten Panathinaikosa yıldız ismi de götürüyor

Anadolu Efes'te Ergin Ataman döneminin kapanmasına artık sayılı günler kaldı. Tecrübeli başantrenör, Yunan temsilcisi Panathinaikos ile prensip anlaşmasına vardı. Ergin Ataman'ın kısa süre içinde Atina'ya giderek resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ergin Ataman'ın Panathinaikos ile prensip anlaşmasına varmasının ardından Yunan basını Yeşiller'in Ergin Ataman ile yeniden yapılanacağını belirtirken muhtemel transfer piyasasını da değerlendirdi. Yunan basınında yer alan habere göre Ergin Ataman, Anadolu Efes'ten öğrencisini de Panathinaikos'a transfer edecek. İşte ayrıntılar...

ANADOLU EFES'TE TARİH YAZDI

Anadolu Efes'e imza attığı günden bugüne tarihi başarıların altına imzasını atan Ergin Ataman, lacivert-beyazlılarla üst üste iki sezon EuroLeague şampiyonu olarak adını tarihe yazdırdı. Ataman, 

Ergin Ataman, 1958'den bu yana farklı isimler altında oynanan Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda üst üste 2 kez şampiyonluk yaşayan 8 başantrenör arasında yer aldı. Ataman, lacivert-beyazlı takımın başında Avrupa Ligi'ni üst üste kazanarak bu başarıyı 17 yıl sonra elde eden ilk isim oldu. 

Haberin Devamı

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, 2019'da EuroLeague'de final-four oynama başarısı göstermişti.

Anadolu Efes, 2018-219 ve 2020-2021 sezonlarında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Ergin Ataman yönetiminde şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, 2018 ve 2022'de Türkiye Kupası; 2018,2019 ve 2022'de ise Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmıştı.

Yunan basını duyurdu Ergin Ataman, Anadolu Efesten Panathinaikosa yıldız ismi de götürüyor

PANATHINAIKOS İLE PRENSİP ANLAŞMASINA VARDI

Sezon sonunda değişime ihtiyaç duyduğunu belirten Ergin Ataman, Yunanistan'ın önemli basketbol ekollerinden Panathinaikos ile prensip anlaşmasına vardı. Henüz resmi imzalar atılmasa da kısa süre içinde tecrübeli başantrenörün Atina'ya gidip resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

Ergin Ataman'ın menajeri Misko Raznatovic, basketnews'a yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey imzalanmadı. Bir anlaşma var ama o kadar. Tamam, birileri Instagram'da bir şeyler paylaşıyor ama bu pek bir şey ifade etmiyor. Bu hikayenin uzatılmayı hak ettiğini düşünmüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Yunan basını duyurdu Ergin Ataman, Anadolu Efesten Panathinaikosa yıldız ismi de götürüyor

YUNAN BASININDAN TRANSFER İDDİALARI

Panathinaikos ile prensip anlaşmasına varan Ergin Ataman, Yeşiller'de yeni bir yapılanmaya gitmeyi planlıyor. EuroLeague'de başarı hedefleyen Panathinaikos'ta Ergin Ataman'ın yönlendirmesiyle bazı isimlerle görüşmeler başladı.

Haberin Devamı

Haberlere göre Panathinaikos, Facundo Campazzo ve Moraitis gibi isimleri gelecek sezon kadrosuna katmayı planlıyor. Ayrıca NBA'de yıllardır oynayan Kemba Walker için de girişimlerde bulunabileceği ifade edilmişti.

ANADOLU EFES'TEN BEAUBOIS DE GÜNDEMDE

Yunan basını Ergin Ataman'ın Anadolu Efes'ten Rodrigue Beaubois'i de Panathinaikos'a götürebileceğini iddia etti. Sportdog'da yer alan habere göre Fransız guard, Ergin Ataman'ın oyun stiline en uygun oyunculardan biri olarak öne çıkıyor.

EuroLeague'de bu sezon istikrarsız Anadolu Efes kadrosunda yüzde 48'lik üç sayı ortalamasıyla öne çıkan tecrübeli oyuncunun, Ergin Ataman tarafından tercih edilebileceğine yer verildi.

Yunan basını duyurdu Ergin Ataman, Anadolu Efesten Panathinaikosa yıldız ismi de götürüyor

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Ergin Ataman, Anadolu Efes'ten Rodrigue Beaubois'i çok iyi tanıyor. Efes'in bu yılki kötü serisinde bile Beaubois, Euroleague'de üç sayılık mesafeden %48.6 ile gerçek dışı şut attı ve maç başına ortalama 10.8 sayı attı. Eğer Rodrigue Beaubois seçeneği değerlendirilmezse Billy Baron en ciddi alternatif olarak görülüyor.

Haberin Devamı