Süper Lig 'Yusuf Yazıcı ve Abdülkerim Bardakcı! Galatasaray yönetimi haklıymış'

'Yusuf Yazıcı ve Abdülkerim Bardakcı! Galatasaray yönetimi haklıymış'

03.11.2022 - 12:48 | Son Güncellenme:

Tahkim Kurulu, Alanyaspor maçında kırmızı kart gören Galatasaray'ın savunmacısı Abdülkerim Bardakcı'nın cezasını 1 maça indirmişti. Milliyet Gazetesi'nden Mustafa Anıklı, Süper Lig'in 12. haftasını masaya yatırırken, deneyimli savunmacıyla ilgili alınan kararı değerlendirdi.

Yusuf Yazıcı ve Abdülkerim Bardakcı Galatasaray yönetimi haklıymış

Tahkim Kurulu, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Alanyaspor maçında kırmızı kart gören Galatasaraylı Abdülkerim Bardakcı'nın cezasını 1 maça indirdi.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada "Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'nin, futbolcusu Abdülkerim Bardakcı'nın rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT'nin 43. maddesi uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezasının; somut olayın özelliklerine göre takdiren indirilerek 1 resmi müsabakadan men cezası biçiminde düzeltilmek suretiyle kararın onanmasına, oyçokluğu ile karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Tecrübeli savunmacı, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi halinde cumartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisinde takımdaki yerini alabilecek. 

Yusuf Yazıcı ve Abdülkerim Bardakcı Galatasaray yönetimi haklıymış

Milliyet Gazetesi'nden Mustafa Anıklı bu haftaki köşesinde Süper Lig'in 12. haftasını masaya yatırırken, deneyimli savunmacıyla ilgili alınan kararı değerlendirdi. İşte o yazı...

Haberin Devamı

'YUSUF YAZICI ÖZÜR DİLEMİŞTİ AMA...'

"Beşiktaş-Trabzonspor maçında rakibine ciddi faul yapan Yusuf Yazıcı, hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldığında, hem Gedson'dan hem de siyah-beyazlı taraftardan özür dilemişti. Ancak, "suç" ve "ceza" gerçeği, onun iki maçla cezalandırılmasına neden oldu. Tahkim Kurulu'na yapılan başvuru, reddedildi.

Galatasaray-Corendon Alanya karşılaşmasında da, Cim-Bom'dan Abdülkerim Bardakcı, Efecan'a yaptığı ciddi faul nedeniyle kırmızı kart gördü. PFDK da, Yusuf gibi Abdülkerim'i iki maçla cezalandırdı. Fakat Tahkim Kurulu, bunu bir maça indirdi. Tahkim'in kısa kararında, aynen şu ifade yer alıyordu: Somut olayın özelliklerine göre, takdiren indirilerek 1 resmi müsabakadan men cezası biçiminde düzeltilmek suretiyle kararın onanmasına, OYÇOKLUĞU ile karar verilmiştir.

Tahkim Kurulu'nun; tabii ki "takdiri indirim" hakkı var. Tabii ki, yaşananlarda bizim bilmediğimiz, bilemediğimiz şeyler olabilir!

Ancak "savaş" ilan eden Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un PFDK'dan para cezasıyla kurtulması, Abdülkerim'in cezasının bir maça inmesi, ister istemez insana, "Galatasaray yönetimi haklıymış" dedirtiyor.

Yusuf Yazıcı ve Abdülkerim Bardakcı Galatasaray yönetimi haklıymış

'1. SINIF OLABİLMEK'

Liderlik, bazıları için bir lütuf, bazen de tırnaklarıyla kazıya kazıya gelinen bir zirvedir. Birinci olmak ile 1. sınıf olmak çok ayrıdır çünkü...

Haberin Devamı

Bugün, Süper Lig'in en üstünde bulunan Fenerbahçe de, sezon başından bu yana, tuğlaları öre öre, kendine ulaşılamaz bir duvar oluşturma yolunda... Teknik direktör koltuğunda oturan Jorge Jesus için, çok çeşitli eleştiri getirilebilir. Hatta, yaptığı yanlışları öne sürülebilir. Ancak bir takım, 12. hafta sonunda, 11 maç oynayıp, 34 gol atabiliyorsa, 1. sınıf bir işçilikle buraya kadar gelmiştir. Fenerbahçe artık, takım olabilmenin ilk aşamasını bitirmiş, lig kalitesine zenginlik getirmiş, rakiplerin silkinip, kendine gelmelerine önayak olmuştur.

Galatasaray, 1. sınıf gördüğü transferlerle, birincilik için yola çıktı. Ancak "kalite kontrol" elemanları yani; yorumcular ve spor yazarları için henüz sınıfı geçemedi. Üstelik "renk aşıklarının" yani "taraftar"ının gözünde de, henüz sınıf atlayamadı.

'USTA İŞİ MANEVRA'

Beşiktaş ise, sınıfta kalan Valerien Ismael'den kurtulup, takımı lider yapması için, Şenol Güneş'i getirdi. Ancak Güneş, daha imza töreninde "sınıfsal ayırım" yaparak, Sportif Direktör Ceyhun Kazancı'yı 2. sınıf göstermeye çalıştı. Sadece bu mu? Başkan Ahmet Nur Çebi'nin başına adeta çorap ördü. "Parayı Seven Başkan" yakıştırması karşısında Çebi, usta işi bir manevrayla "liderlik" onurunu kurtarmayı başarabildi.

Haberin Devamı

Birkaç gün sonraki "derbi", ayna gibi önünde duruyor. Alınacak her kötü sonuç, Ismael ile yönetime yazacak. Başarı ise, Şenol Güneş'in hanesine... Ancak, Beşiktaş ve de Beşiktaşlı için, mayıslar önemli... Görülecek aksi bir ortamda, bu camia, nice "evlatları"nı gömmedi mi?

"Sınıfsal kaos"un olduğu başka bir yer de, Trabzonspor... Bir tarafta, yıllar sonra gelen şampiyonluk başarısıyla sınıf atlamak, diğer tarafta da, bu sezon ligde -sömestrde- bütünlemeye kalmak... Şu anda Avrupa işi kurtarıyor dersek

İşin özü; saha içinde çok fazla 1. sınıf futbolcu, takım, teknik direktör bulunabilir, ancak birinci sadece tek olur."

 

Yazarlar