Beşiktaş Zafer sarhoşu

Zafer sarhoşu

19.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş, sezonun son maçında Torku Konyaspor'a 3 puan bıraktı: 2-1

Zafer sarhoşu

MAÇIN ÖYKÜSÜ - SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı ekip, Sosa ile skor avantajını ele geçirse de bunu iki dakika koruyabildi. Ev sahibi iki dakika içinde Traore ve Holmen’in ayağından bulduğu iki golle Kartal’ı şoke etti. İkinci yarıda iki takım da tabelayı değiştirmeyi başaramayınca Konyaspor ligi galibiyetle bitirdi.

Hiç kuşkusuz sadece bu sezonki şampiyonluğuyla değil, oynadığı futbolla da, alkışı hak eden Beşiktaş, ligin son haftasında üç puan kaybetti. Torku Konyaspor karşısındaki Kartal, hem kadro hem de oyun kimliği açısından, bildiğimiz Beşiktaş değildi. Daha Osmanlıspor maçındaki teri kurumadan, Konya’ya uçan siyah-beyazlı takımdaki zafer sarhoşluğu hâlâ devam ediyordu.

Doğru dürüst idman yapmadan Konya deplasmanına giden Beşiktaş, 19. dakikada Sosa’nın uzaktan şutuyla erken bir gol buldu. Buldu bulmasına ama önce 21. dakikada Traore akabinde Holmen’in 23’teki gollerine engel olamayan Beşiktaş savunması, Mario Gomez’in gelecek sezon için sağlam bir kadro isteğini haklı çıkarıyordu. Doğru dürüst kamp görmeyen, forma şansı bulamadığı için maç eksiği olan Boyko’nun, çaresiz bakışları da, sanki seneye sağlam bir defans istiyor gibiydi.

Haberin Devamı

İkinci yarıda sakatlıklar nedeniyle, Atiba, Gökhan ve Mustafa’yı sahaya süren Şenol Güneş ise sezonu 82 puanla kapatmak istiyordu. Gomez ve Quaresma’nın izinli Oğuzhan’ın ise cezalı olduğu maçın ikinci yarısındaki en ciddi pozisyonuna 82’de Serdar ile giren Beşiktaş, bu anı değerlendiremeyince, Mersin İdman Yurdu galibiyetiyle başlattığı ligi, Torku Konyaspor mağlubiyetiyle kapatmış oldu.

Zafer sarhoşu

Yazarlar