Skorer Zaman daralıyor

Zaman daralıyor

28.12.2008 - 00:38 | Son Güncellenme:

Milliyet’in 55. Yılın Sporcusu Anketi’nde finişe sadece 3 gün kaldı. Kategorilerinde Elvan, Fatih Terim, Arda Turan, Adnan Polat ve A Milli Takım mutlu sona çok yakın

Zaman daralıyor

Milliyet’in 55. Yılın Sporcusu Anketi’nde son üç güne girilirken zirve yarışında heyecanın dozu giderek artıyor.
Geleneksel ankette destekledikleri adayların ipi ilk sırada gögüslemesini arzulayan sporseverler özellikle internet üzerinden oy yağdırmaya devam ediyor.
Yılın Sporcusu’nda Pekin 2008’in çifte gümüş madalyalı milli atleti Elvan Abeylegesse, açık oy farkı ve emin adımlarla bu onurlu unvana koşuyor. Paralimpik Oyunları’nın altın kızı milli okçu Gizem Girişmen de ikinci sıradaki koltuğunu garantilemiş gibi görünüyor.
Olimpiyatın altın madalyalı ismi milli güreşçi Ramazan Şahin üçüncü, Pekin’de boynuna gümüş madalya takan milli tekvandocu Azize Tanrıkulu dördüncü, Dünya şampiyonu bayan boksörümüz Gülsüm Tatar da beşinci sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Terim çok yakın
Yılın Antrenörü oylamasında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de zafere oldukça yakın olan isimlerden. Terim’i, Galatasaray’ın antrenörü Cevat Güler izliyor. Tekvando Milli Takım Antrenörü Ali Şahin ise üçüncü sıradaki yerini koruyor. Yılın Futbolcusu oylamasında ise Arda Turan son üç güne kolay kapanmayacak bir oy farkıyla giriyor.
Semih Şentürk ikinci, Nihat Kahveci de üçüncü sırada yer alıyor.
Büyük çekişmeye sahne olan Yılın Spor Adamı kategorisinde ise Galatasaray Başkanı Adnan Polat, liderliği korurken IOC üyesi ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener ile de arayı açmaya başladı.
Yılın Takımı seçiminde ise Avrupa Şampiyonası’nda büyük başarılara imza atan A Milli Futbol Takımı zirvedeki yerini sağlamlaştırmış gibi görünüyor.

2008 YILIN SPORCUSU ADAY LİSTESİ
Elvan Abeylegesse, Nazmi Avluca, İlhan Çıtak, Gizem Girişmen, Neslihan Kavas, Yakup Kılıç, Sibel Özkan, Ramazan Şahin, Azize Tanrıkulu, Gülsüm Tatar, Servet Tazegül, Şemsi Yaralı, YILIN SPOR ADAMI: Ahmet Ağaoğlu, Uğur Erdener, Adnan Polat, YILIN ANTRENÖRÜ ADAYLARI: Anatoly Byckhov, Cevat Güler, Ali Şahin, Fatih Terim, YILIN TAKIMI ADAYLARI: A Milli Futbol Tkm., G.Saray Futbol Tkm., G.Saray Tekerlekli Sandalye Basketbol Tkm., Karate Milli Tkm., YILIN FUTBOLCUSU ADAYLARI: Mehmet Aurelio, Servet Çetin, Nihat Kahveci, Semih Şentürk, Arda Turan, DÜNYADA YILIN SPORCUSU ADAYLARI: Usain Bolt, Lewis Hamilton, Yelena Isinbayeva, Kaka, Michael Phelps, C.Ronaldo Not: İsimler soyadı sıralamasına göre alfabetik olarak sıralanmıştır.