Voleybol Zehra Güneş, Eda Erdem ve Ebrar Karakurt rakiplerin kabusu oldu! 'Türk duvarı' iş başında

Zehra Güneş, Eda Erdem ve Ebrar Karakurt rakiplerin kabusu oldu! 'Türk duvarı' iş başında

04.10.2022 - 12:35 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları, son 16 turuna lider olarak yükselirken Eda Erdem, Zehra Güneş ve Eda Erdem rakiplerinin adeta korkulu rüyası oldu. Son maçta Polonya'yı unutulmaz şekilde mağlup eden Türkiye için Polonyalı yıldızın "Kızlarla birlikte Türkiye'yi en son ne zaman yendiğimizi merak ediyorduk. Belki de lanetli bir rakipti" sözleri dikkat çekti.

Zehra Güneş, Eda Erdem ve Ebrar Karakurt rakiplerin kabusu oldu Türk duvarı iş başında

Hollanda ve Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen FIVB Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2. tur ilk maçında bugün Almanya ile karşılaşacak. Filenin Sultanları'nda Eda Erdem, Zehra Güneş ve Eda Erdem rakiplerinin adeta korkulu rüyası oldu. Öte yandan ilk grup maçlarından turunuva rekoru kırıldı.

Haberin Devamı

Grup lideri olarak son 16’ya yükselen Milliler, Dünya Şampiyonası’nda 2. turda F Grubu’nda yer alacak, ABD, Sırbistan, Almanya ve Kanada ile mücadele edecek. Filenin Sultanları, 2. tur karşılaşmalarının ardından grupta ilk 4’te yer alması halinde ise adını çeyrek finale yazdıracak. Çeyrek finalde eşleşmeler, F1-F4 ve F2-F3 şeklinde olacak.

POLONYA MAÇINDA REJİ HATASI
Polonya rejisinin skandal hatası damga vurdu. Karar setinde Türkiye'nin farkı açtığı sırada Polonyalılar topun içeride olduğuna yönelik itirazda bulundu. Yapılan görüntülü değerlendirmede Polonya'nın hücumunun out olduğu görüldü. Hemen ardından ise Polonya hücumunun Türkiye bloğundan sekip dışarı çıktığı gösterildi. Polonya böyle bir itirazda bulunmamasına rağmen bunun ekrana gelmesi büyük şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

Zehra Güneş, Eda Erdem ve Ebrar Karakurt rakiplerin kabusu oldu Türk duvarı iş başında

LAVARINI: BENİM HATAM
Polonya başantrenörü Stefano Lavarini Türkiye maçı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Son sette görüntülü değerlendirmede 'İçerde mi dışarda mı?' itirazında bulunan ve bu yüzdem sayıyı kaybeden Lavarini: "Orada kızların önerisini dinledim. Topun saha içerisine düştüğüne ikna oldum. Ama sonrasında bunun bloktan dışarı çıktığını fark ettik ama çok geçti. Bu tür durumlar olabiliyor. Benim hatam oldu." dedi.

"Bu şans meselesi değil. Önemli anlarda kulübemiz rakibin kulübesinden gelen oyuncularına göre daha zayıftı. Ancak kızlar bu maçta harika iş çıkardı. Moralim bozuksa bu sadece sonuçtan dolayıdır. Türkiye teknik ve fiziksel olarak iyi bir takım."

"BİZİM İÇİN BELKİ LANETLİ BİR RAKİP"
Polonyalı yıldız Weronika Szlagowska ise kaybedilen mücadele sonunda "Kızlarla birlikte Türkiye'yi en son ne zaman yendiğimizi merak ediyorduk. Belki de lanetli bir rakipti. Ama bu oyunu kesinlikle kazanabilirdik. Bence son yıllarda Türkiye'ye yenmeye bu kadar yaklaşmamıştık." dedi.

TÜRK DUVARI: EBRAR, ZEHRA VE EDA
Türkiye turnuvada yaptığı blok performansıyla dikkat çekiyor. Belçika'da Janssens 23 blok ile zirvede yer alırken Türkiye'de takım halinde Ebrar Karakurt (17), Zehra Güneş (17) ve Eda Erdem (13) ile toplam 47 blokluk performans sergiledi. Ebrar Karakurt ürettiği 103 sayı ile tunuvanın şu anda esn skorer üçüncü ismi konumunda.

Haberin Devamı

ilk etabın en çok blok yapan oyuncuları;

1.Janssens 23 blok (Belçika)
2.Ortiz 19 blok (Porto Riko)
3.Danesi 18 blok (İtalya)
4.Korneluk 17 blok (Polonya)
5.Lohuis 17 blok (Hollanda)
6.Zehra Güneş 17 blok (Türkiye)
7.Ebrar Karakurt 17 blok (Türkiye)
8.Stysiak 16 blok (Polonya)
9.Carol 15 blok (Brazilya)
10.Timmerman 13 blok (Hollanda)
11.Eda Eda 13 blok (Türkiye)

Zehra Güneş, Eda Erdem ve Ebrar Karakurt rakiplerin kabusu oldu Türk duvarı iş başında

BRİTT HERBOTS'TAN REKOR SAYI
Belçika'da Britt Herbots'un 41 sayılık Hollanda maçı performansı dünya şampiyonaları tarihinde bir oyuncunun bir maçta en çok sayı ürettiği 2. performans.

REKOR EGONU'DA
1 numarada Vakıfbank'ın yeni transferi ve İtalya'nın pasör çarprazı Paola Egonu bulunuyor. Yıldız isim 2018 dünya şampiyonası yarı finalindeki Çin maçında 45 sayılık performans sergiledi.