Beşiktaş "Zeki, golcü, lider"

"Zeki, golcü, lider"

28.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ukrayna’da yayın yapan Sport Arena’nın şef editörü Yevgen Blazhko, Domagoj Vida’yı Milliyet’e değerlendirdi, “Liderlik özellikleri olan çok zeki bir stoperdir. Belki mükemmel değil ama kendini işine adar ve motivasyonu çok yüksektir” dedi.

Zeki, golcü, lider

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Kartal’ın yeni transferi Domagoj Vida 4 yıllık Dinamo Kiev macerasını noktaladı, kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

2013-2017 yılları arasında Ukrayna ekibinin formasını giyen ve 2 lig, 2 kupa şampiyonluğu yaşayan Hırvat stoperle ilgili Ukrayna’da yayın yapan Sport Arena’nın şef editörü Yevgen Blazhko, Milliyet için bir değerlendirme yazısı kaleme aldı. 28 yaşındaki futbolcunun teknik ve mental özelliklerini masaya yatıran Blazhko şu ifadeleri kullandı:

“Domagoj Vida belki öyle üst düzey, mükemmel bir stoper değildir ancak müthiş bir motivasyon özelliği vardır. Kendini adeta işine adar. Zaten bu sayede de aradaki kalite farkını kapatır. Bununla beraber Vida’yı savunmanın her yerinde oynatabilirsiniz. 4’lü savunmada sağ bekten sol beke kadar her yerde oynar. Hırsıyla bunun üstesinden gelir. Rakibin hücumcularıyla sert iletişim kurar. Kendi takımındaki hücumcularla ise sürekli diyalog halindedir maç esnasında. Özellikle hava toplarında çok iyidir. Hem savunmada hem de duran toplarda ileri çıktığında çok gol atma özelliği vardır. Vida ayrıca liderlik özellikleri olan bir isimdir çünkü zeki bir adamdır.”

Haberin Devamı