Skorer Zeman, bin pişman

Zeman, bin pişman

12.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Zeman, bin pişman

Zeman, bin pişman


Çek hoca, camiayı, futbolcuları, basını suçladı. "Beni buraya niye getirdin ? Beni ateşe attın" diyerek danışmanı Bilgiç'e dert yandı. Görevi bırakma aşamasına geldi


Kopma noktasında

       Fenerbahçe'de kongre kaosu ve takımın aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle son derece sıkıntılı bir dönem yaşanırken, Teknik Direktör Zeman da ipleri koparma noktasına geldi. Camia içindeki gelişmelerden son derece rahatsız olan ve yakın çevresine uzun süredir dert yanan Çek hocanın, özellikle son dönemdeki olaylar nedeniyle huzursuz olduğu, F.Bahçe'ye gelmesi nedeniyle pişmanlık duyduğu, görevini her an bırakabileceği kaydedildi.

Kroke durumda

       F.Bahçe'nin hocasının, Türkiye'ye transferini sağlayan özel danışmanı Celalettin Bilgiç'e de sürekli olarak serzenişte bulunduğu ifade edildi. Zeman, "Böyle bir kulüp ve basın hayatımda görmedim. Söylemediğim sözler yayınlanıyor. Son derece haksız, yakışıksız, çirkin saldırılar yapılıyor. Beni niye getirdin ? Beni ateşe attın" sözleriyle tepkisini ortaya koydu. Bilgiç ise Çek hocanın konumunu, "Kroke olmuş durumda" sözüyle özetledi.

İsyan ediyor

       Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana artarak devam eden medya baskısı, futbolcuların istediklerini uygulamaması, sistem konusundaki eleştiriler, başkan adaylığının bir türlü çözümlenememesi, son olarak da yeni teknik direktör arayışlarında bulunulduğu iddialarının yayılması Zeman'a isyan bayrağını çektirdi. Özellikle Aziz Yıldırım'ın Mustafa Denizli ile görüştüğü söylentileri Zeman'ı küplere bindirdi.

Futbolculardan şikayetçi

       Bu olaydan büyük rahatsızlık duyan Zeman'ın, "Bir başkanın hoca konusunda alternatif araması son derece doğal hakkıdır. Ama bu duruma açıklık ve netlik kazandırması gerekir. İki tarafa da farklı yaklaşması son derece yanlış" dediği öğrenildi. Futbolculardan da şikayetçi olan ünlü hocanın, bu konuda da "Ya ben onlara derdimi anlatamıyorum, ya da onlar beni anlamak istemiyorlar" diye tepki gösterdiği vurgulandı.

Bilgiç bırakıyor

       Kongre konusundaki gelişmeleri yakından izleyen Zdenek Zeman'ın bugün başkan Aziz Yıldırım'la görüşeceği, ayrılmak istediğini söyleyeceği ifade edildi. Bu arada, İspanyollar'ın ünlü kulübü Real Madrid'in geçen ay başında Zeman'a teklif getirdiği, ancak F.Bahçe'nin hocasının "Buraya yeni geldim. Yarı yolda bırakamam" sözleriyle öneriyi geri çevirdiği bildirildi. Celalettin Bilgiç ise görevinden ayrılacağını açıkladı.

Küçük göreve hazır

       Fenerbahçe kongresinin "kilit" ismi Vefa Küçük, dün Aziz Yılmaz ile yaptığı görüşme sonrasında her türlü göreve hazır olduğunu açıkladı. Son kongrede bir oy farkla başkan seçilemeyen Küçük, her fırsatta Fenerbahçe'nin hizmetinde olacağını ifade ettiğini hatırlatarak, "Eğer benim üstüme düşen bir görev varsa şimdi de hazırım. Bu kulüpte bekçilik de olsa, yöneticilik de olsa, başkanlık da olsa farketmez" diye konuştu.

       Küçük, ibra edilmediği için seçilemeyeceği yönündeki sorular üzerine ise, "Ben de hukukçuyum. Bir üyenin kongreye girememesi için ya aidatını yatırmaması gerekir, ya da üye olmaması. Mahkeme kararı 48 milyarlık bir meblağ içindir. Biz 148 milyarlar verdik. Yine de görev almak bir suçsa, biz bunu işlemeye hazırız" yorumunu yaptı. Küçük, kulübün bulunduğu durumun 30 kat ağırının bile kendisini korkutmayacağını da sözlerine ekledi.

Şok iddia kriz yarattı

       Gürcan Bilgiç
       F.Bahçe Yüksek Divan Kurulu üyesi Ferruh Manav'ın birinci Ali Şen yönetiminin ibrasının mahkemece iptal edilmesinden dolayı, o zamanki yöneticilerin hiçbirinin görev alamayacağnı açıklaması kulübü karıştırdı. Vefa Küçük, Şadan Kalkavan, Selim Soydan, Mehmet Ali Aydınlar gibi yönetime girmesi beklenen isimlerin de bu haklarının askıya alınması gerektiği iddiası, yeni bir kaos ortamı oluşturdu.

       Kongrede ortak hareket kararı alan grupların bugün yapacakları toplantıda bu son gelişmeyi değerlendirip, Vefa Küçük'ün adaylığını da masaya yatırmaları bekleniyor. Aziz Yılmaz, "Gürbüz Refioğlu ve Vefa Küçük alternatiflerdir. Hep birlikte diğer grupların adaylarını da değerlendireceğiz" derken, Kadıköy grubunun sembol bir isim altında güçlü bir yönetim kurulu oluşturma fikrini ortaya atacağı öğrenildi.

       Aziz Yıldırım ise aday olmayacağını tekrarlayarak, "Sadece yönetime talip çıkmadığı takdirde olağan kongreye kadar kulübü yönetiriz" dedi. En kuvvetli başkan adayı Vefa Küçük'ün "ibra" maddesinden sıyrılması için hukukçular çare aramaya başladılar. Aziz Yılmaz bu açıklamalardan dolayı "Hizmet edenler kaçırılmaya çalışılıyor. Bizi engelleyemeyecekler. Fenerbahçe'yi düşünmeyerek kişisel çıkarlarını korumaya çalışıyorlar" yorumunu yaptı.

Oulare'ye ekstra program

       Fenerbahçe'nin dün sabah yaptığı antrenmana belinden sakat olan kaleci Rüştü ile sol arka baldırında problem bulunan Kemalettin katılmadı. Boliç de idmanı yarıda bıraktı. İstanbul'a önceki gün gelen Oulare ise salonda çalıştı. Oulare'nin güçlenmesi ve eksiklerini giderebilmesi için bir süre günde iki kez salon çalışması yapacağı belirtildi.

Celta, Boliç'e talip

       İspanyollar transfer teklif etti
       Yahya Vatansever
       İspanyol Celta Vigo kulübü, Boliç'i transfer etmek için harekete geçti. Golcü arayışına giren Celta'nın Teknik Direktörü Victor Hernandez'in tavsiyesi üzerine kulüp menajeri Zoran Vekiç, F.Bahçeli oyuncu ile temas kurdu ve teklifi iletti. İspanya'da ara transferin 15 Ocak'ta bitecek olması nedeniyle görüşmelerin dört gün içinde sonuçlanması gerekiyor.

       Boliç'in de bu sürpriz gelişme sonrası Başkan Aziz Yıldırım ile görüştüğü ve Sarı - Lacivertli kulüpten ayrılmak için izin istediği öğrenildi. Sarı - Lacivertli futbolcu "Kesinlikle gitmek istiyorum. Bu fırsatı kaçıramam. Zaten sözleşmem de mayıs ayında bitiyor. Benim için büyük bir şans olduğu gibi, kulübüm için de kazanç. Ayrıca burada sürekli eleştiriliyorum" dedi.

Futbolculara veda

       Fenerbahçe Kamp Müdürü Yavuz Ağırgöl'ün dükkan açılışına katılan Başkan Aziz Yıldırım, burada birlikte olduğu Sarı - Lacivertli futbolculara da veda etti. Yıldırım, "Sizlerle bundan böyle ilişkilerimiz futbolcu - taraftar düzeyinde olacak ve farklı mekanlarda karşılaşacağız" dedi. Başkan Yıldırım Teknik Direktör Zeman'dan Oulare hakkında bilgi alırken, Mustafa Denizli ile görüştükleri yolundaki haberleri yalanladı.