Tenis Zeynep Sönmez, WTA Megasaray Hotels Open'da son 16'da!

Zeynep Sönmez, WTA Megasaray Hotels Open'da son 16'da!

28.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’de kadınlar tenisinin parlayan yıldızlarından Zeynep Sönmez, Antalya’daki WTA Megasaray Hotels Open’ın son 32 turunda 8 numaralı Fransız Ferro’yu yenerek yoluna devam etti.

Zeynep Sönmez, WTA Megasaray Hotels Openda son 16da

Antalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen ilk WTA turnuvası olan Megasaray Hotels Open’da heyecan dün oynanan son 32 turu müsabakaları ile devam etti. İki Türk tenisçinin korta çıktığı günde Zeynep Sönmez yoluna devam ederken, İpek Öz ise elendi.

Haberin Devamı

Son dönemde elde ettiği flaş sonuçlarla adından söz ettiren ve Paris Olimpyatları’na katılım hakkı kazanmak adına da mücadele eden genç raket Zeynep Sönmez, Fransız rakibi Fiona Ferro karşısında parlak bir performans sergiledi ve 2-1’lik skorla bir üst turun yolunu tuttu.

21 yaşındaki milli sporcu, turnuvanın sekiz numaralı seribaşı olan rakibi karşısında ilk seti 6-1 kazandı. Tie-break’e giden ikinci seti 7-6 kaybeden Zeynep, üçüncü sette bir kez daha farklı bir skorla 6-2’yi buldu ve karşılaşmadan galip ayrıldı.

Bir diğer temsilcimiz İpek Öz ise Macarların deneyimli ismi Timea Babos karşısında tutunamadı. İpek rakibine 6-3, 7-6’lık iki setle 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. 2 numaralı seribaşı Semenistaja Fransız Monnet’i set vermeden geçerken, 3 numara Grabher ise Alman Akugue’ye 2-1 yenilerek elendi.