Milli Takım Zidan Sertdemir Almanya'da tarih yazdı! Türk Milli Takımı ihtimali

Zidan Sertdemir Almanya'da tarih yazdı! Türk Milli Takımı ihtimali

10.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bayer Leverkusen’in 16 yaşındaki Türk futbolcusu Zidan Sertdemir, geçtiğimiz hafta sonu Almanya’nın en üst düzey ligi Bundesliga’da tarih yazdı.

Zidan Sertdemir Almanyada tarih yazdı Türk Milli Takımı ihtimali

İRFAN KURTULMUŞ

Sezon başında, Danimarka’nın FC Nordsjaelland Kulübü’nden Bayer Leverkusen’e transfer olan 16 yaşındaki Türk futbolcu Zidan Sertdemir, geçtiğimiz hafta sonu Almanya’nın en üst düzey ligi Bundesliga’da tarih yazdı.
Bayer Leverkusen’in Hertha Berlin ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın 86. dakikasında ilk kez oyuna giren Zidan Sertdemir, birkaç dakika sonra takımının beraberlik golünü attı.
Bundesliga tarihinde bir lig maçında oynayan en genç ikinci futbolcu unvanını alan Zidan’ı sadece Borussia Dortmund’dan Youssoufa Moukoko 21 Kasım 2020 yılında 16 yaşına bastıktan bir gün sonra lig maçında oynayarak geçmişti. Leverkusen ile 2024 yazına kadar sözleşmesi bulunan Sertdemir hakkında, son zamanlar da Danimarka’yı mı yoksa Türkiye’yi mi seçeceği tartışmaları gündemi meşgul ediyor.

Haberin Devamı

Enes Sali Romanya'yı seçti
Kanada doğumlu olan ve futbol hayatını Romanya’nın Farul takımında sürdüren Enes Sali, milli takım tercihini yaptı. Türk kökenleri nedeniyle Türkiye A Milli Takımı hakkı da bulunan genç oyuncu, tercihini genç milli takımlarının da formasını giydiği Romanya’dan yana kullandı. Farul takımında Gheorghe Hagi’nin öğrencisi olan 15 yaşındaki Enes, Romanya A Milli Takımı kadrosuna çağrıldı. Genç yetenek, önümüzdeki hafta maçlarda forma giymesi halinde ülke tarihine geçecek ve milli takımdaki en genç futbolcu olacak. 

Yazarlar