Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası'nda G.Saray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un rakipleri belli oldu!

Ziraat Türkiye Kupası'nda G.Saray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un rakipleri belli oldu!

23.11.2018 - 14:25 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu kura çekimi yapıldı. Kurada Galatasaray ile Keçiörengücü, Fenerbahçe ile Giresunspor, Trabzonspor ile Sivas Belediyespor eşleşirken Medipol Başakşehir'in rakibi Adana Demirspor oldu.

Ziraat Türkiye Kupasında G.Saray, Fenerbahçe ve Trabzonsporun rakipleri belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu kura çekimi TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.. Kulüp temsilcileri ile TFF yetkililerinin katılım gösterdiği kura çekimi yapıldı.

Haberin Devamı

Kurada Galatasaray deplasmanda Keçiörengücü ile eşleşti. Fenerbahçe kendi evinde Giresunspor'u ağırlayacak. Trabzonspor ise Sivas Belediyespor'la deplasmanda mücadele verecek. Adana deplasmanına gidecek M. Başakşehir ise Adana Demirspor'la eşleşti.

İŞTE EŞLEŞMELER
NAZİLLİ BELEDİYESPOR GÖZTEPE
ALANYASPOR KAHRAMANMARAŞSPOR AŞ.
BODRUM BLD. BODRUMSPOR ANKARAGÜCÜ
MENEMEN BELEDİYESPOR KASIMPAŞA AŞ
ÇAYKUR RİZESPOR BALIKESİRSPOR BALTOK
BOLUSPOR VAN BÜYÜKŞEHİR BLD.
KEÇİÖRENGÜCÜ GALATASARAY
FATİH KARAGÜMRÜKSPOR AKHİSARSPOR
ÜMRANİYESPOR 1461 TRABZON
ADANA DEMİRSPOR MEDİPOL BAŞAKŞEHİR
GENÇLERBİRLİĞİ HATAYSPOR
ANTALYASPOR DARICA GENÇLERBİRLİĞİ
FENERBAHÇE GİRESUNSPOR
EVKUR YENİ MALATYASPOR ETİMESGUT BELEDİYESPOR
SİVAS BELEDİYESPOR TRABZONSPOR AŞ
ALTAY KAYSERİSPOR

MAÇ TARİHLERİ

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu'nda ilk maçlar 4, 5 ve 6 Aralık tarihlerinde, rövanş maçları ise 18, 19 ve 20 Aralık 2018 tarihlerinde oynanacak.
Ali Düşmez: "Sivas'taki finalin anlamı çok büyük"
TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez; kura çekiminde şöyle konuştu: "Sayın Başkanımız Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulumuzun selamlarıyla söze başlamak istiyorum. Güzel oyun tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Kupası spor yaptığım yıllardan beri ilgimi çeken bir turnuva. Son zamanlarda güçlendirmeye çalışıyoruz. Bizim görev süremiz boyunca Türkiye Kupası'nı kazanan takımlar; oldukları şehirlere çok büyük ivme kazandırmıştır. Ayrıca tarihe malolan çok önemli izler bırakmıştır. Maddi ve manevi şartların iyi olması için Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak elimizden geleni yapıyoruz. 5 ligin katılımıyla ilk 4 turu bitirdik. 5. Turda 4 ayrı lig var. En alt ligden en üst lige kadar 44 maç canlı yayınlandı. Final maçının nerede oynanacağı önceki hafta açıklandı. Müsabaka Sivas'ta oynanacak. Tabiki bizim Sivas'ı seçmemizde bir anlam var. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna basamak temsil eden Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı Sivas'ta 4 Eylül 1919 yılında gerçekleştirildi. Biz de 2019'da bu finali, Sivas Kongresi'nin 100. Yılı sebebiyle Sivas'ta oynatmak istedik. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar aşamalarının gözler önüne serilmesi için böyle bir karar aldık. Bu finalin ülkemize çok değişik anlamlar yüklediğini düşünüyoruz. Bu turnuvada en iyi olan kazansın diyorum. Bu kura çekiminin tüm camialara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu turnuvada Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk Futbolu'na destek olan Ziraat Bankası ve Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür ediyorum."
Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı da kura çekimindeki konuşmasında "Umarım Fair-Play çerçevesinde iyi bir turnuva olur. Herkese bol şanslar diliyorum" ifadelerini kullandı
SERİ BAŞI TAKIMLAR:
Akhisarspor
Antalyaspor
Aytemiz Alanyaspor
Boluspor
Çaykur Rizespor
Evkur Yeni Malatyaspor
Fenerbahçe
Galatasaray
Gençlerbirliği
Göztepe
Kasımpaşa
Kayserispor
Medipol Başakşehir
MKE Ankaragücü
Trabzonspor
Ümraniyespor
SERİ BAŞI OLMAYAN TAKIMLAR:
1461 Trabzon
Adana Demirspor
Altay
Balıkesirspor Baltok
Bodrum Belediyesi Bodrumspor
Darıca Gençlerbirliği
Etimesgut Belediyespor
Fatih Karagümrük
Giresunspor
Hatayspor
Kahramanmaraşspor
Keçiörengücü
Menemen Belediye Spor
Nazilli Belediyespor
Sivas Belediye Spor
Van Büyükşehir Belediyespor

Yazarlar