Trabzonspor Zor günlerin adamı Akakpo

Zor günlerin adamı Akakpo

13.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un sürpriz ismi Akakpo kısa sürede takıma damgasını vurdu. Başarılı stoper, üç mevkide daha oynayarak takımın jokeri oldu. Togo Milli Takımı kaptanlığını da yapan Akakpo, Angola’da silahlı saldırıya uğrayan meşhur otobüsün içindeydi.

Zor günlerin adamı Akakpo

CELAL UMUT EREN

Trabzonspor’da tarihin en kötü sezonlarından biri yaşanırken, tek bir isim kazanç hanesine yazıldı. Sezon başından beri 3 farklı hoca ve 2 farklı başkan ile çalışan bordo-mavililer, sürpriz bir futbolcu kazanarak teselli buldu.

Haberin Devamı

Devre arasının son gününde 44 bin euro maaşla 1461 Trabzon’dan kiralanan stoper Serge Akakpo, son 4 lig maçında ilk 11’in değişilmezi oldu. Togolu oyuncu; sağ bek, sol bek, stoper ve ön libero gibi 4 değişik görevi de üstlenebilmesiyle takımın jokerliğini üstlendi.

28 yaşındaki savunmacının lider kişiliği de başarısına katkı sundu. Togo Milli Takımı’nda kaptanlık yapan Akakpo, kariyerinde yaşadığı ilginç tecrübelerle de birçok zorluğu tattı.

Fransa’da Auxerre altyapısında Mexes, Diaby ve Sagna gibi bu döneminde ünlü yıldızlarıyla aynı jenerasyonda yer alan tecrübeli stoper, Fransa U17, U19 ve U20 takımlarının da aranan adamı haline geldi. Ancak 2008’de sürpriz bir kararla esas ülkesi Togo için mücadele etmek istedi.

Haberin Devamı

2010’da Afrika Uluslar Kupası için gittikleri Angola’da silahlı saldırıya da uğrayan Togo’da Akakpo da o meşhur otobüsün içinde yer aldı. Canını zor kurtaran Akakpo, futbolda hep zorlu yollardan geçip şimdiki mücadeleci görüntüsüne kavuştu.

Fedaya uygun

Trabzonspor’da ekonomik şartların kötü gitmesiyle kadrodan ayrılan yabancıların yerine Serge Akakpo monte edildi. Düşük maliyetine rağmen Medjani ve Douglas gibi isimleri gölgede bırakan Akakpo, mevkiisindeki isimleri bir bir geride bırakıp formayı kaptı.

12 top kesti

Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu maçında 29 kez pas arası yaparken, Serge Akakpo tek başına 12 top kesti.