Telefon Kodu 258 Nerenin Telefon Kodu? +258 Hangi Ülkeye Ait?

258 Nerenin Telefon Kodu? +258 Hangi Ülkeye Ait?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Telefon kodları telefon numaralarının başında bulunan kodlardır. Bu kod telefon numarası hangi ülkeye ait ise o numaranın başında bulunur. Bazı kodlar uluslararası ülke kodları olabiliyorken, bazıları ise ülkemizde alan kodu olarak da kullanılmaktadır. Bu kodlardan birisi de 258 numaralı koddur. Peki 258 nerenin telefon kodu? +258 hangi ülkeye ait? İşte tüm detayları sizler için derledik.

258 Nerenin Telefon Kodu +258 Hangi Ülkeye Ait

Türkiye'nin tüm şehirlerine ait bir alan kodları bulunmaktadır. Bu alan kodları ile şehirlerarası iletişim sağlanmaktadır. Şehir dışını aramak isteyenlerin bu alan kodlarının önüne 0 eklemesi gerekir.

258 Nerenin Telefon Kodu?

258 numaralı telefon kodu ülkemizde Denizli iline aittir. Denizli ile şehirlerarası görüşmeler sağlanabilmesi için bu alan kodu kullanılmaktadır.

+258 Hangi Ülkeye Ait?

Telefon aramalarında telefon numarasının başında +258 numaralı kod bulunuyorsa bu telefon dünyada bir ülkeden aranıyordur. Ülkelerin kodları bilinemeyebilir. Fakat bunları öğrenmek kolaydır. Böylelikle aranan numaraların hangi ülkeden arandığı öğrenilebilir. +258 numaralı kod dünyada Güney Doğu Afrika’da ve Hint okyanusunun kıyısında bulunan Mozambik ülkesine aittir. Aranan numaranın başında +258 kodu bulunması halinde bu telefonun Mozambik ülkesinden arandığı bilinir.