Geri Dön
Uzmanpara Bitcoin kritik seviyenin altına indi

Bitcoin kritik seviyenin altına indi

Son günlerde aşağı yönlü bir seyir izleyerek yatırımcıları tedirgin eden Bitcoin bugün itibarıyla kritik seviyenin altına sarktı. Peki Bitcoin ne kadar daha düşecek? Doubleline Capital CEO'su Bitcoin fiyatıyla ilgili önemli bir tahminde bulundu. İşte detaylar...

Bitcoin kritik seviyenin altına indi

Kripto para piyasasında satış rüzgarı kaldığı yerden devam ediyor. Hafta başında Celsius Network’ün para çekme işlemlerini durdurmasının ardından dijital varlık piyasasında düşüş hız kazanmıştı. 

Haberin Devamı

20 BİN DOLAR TAHMİNİ TUTTU 

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu Bitcoin ve Ethereum fiyatına ilişkin tahminlerde bulunan ünlü analist Peter Schiff’in öngörüsü tuttu. Bitcoin’in 20 bin dolar seviyesine gerileyeceğini söyleyen Schiff, Ethereum fiyatının ise bin dolar seviyelerine düşeceğini tahmin etti. 

Lider kripto para birimi Bitcoin pazartesi günü 26 bin dolar seviyelerinden düşüşe geçerek 21 bin dolara kadar gerilemişti. Salı günü ise Bitcoin 1.5 yıl sonra ilk kez 20 bin dolara indi. 

BITCOIN KRİTİK SEVİYENİN ALTINA SARKTI 

Hafta genelinde 20 bin dolar seviyesi civarında hareket eden lider coin kısa süreliğine 21 bin doları test etse de buranın üzerinde kalıcılığını sağlayamadı. Bitcoin bugün itibarıyla 20 bin dolar olan kritik eşiğin altına sarktı ve 18 bin 742 dolara kadar geriledi. Bitcoin an itibarıyla 19 bin 193 dolar seviyesinde hareket ediyor. 

Haberin Devamı

BOĞALAR FİYATI 20 BİN DOLARDA TUTAMADI 

Bitcoin’de 20 bin dolar pivot seviyesi oldukça kritik. Son günlerde bu seviye civarında hareketini sürdüren Bitcoin’de boğalar fiyatın 20 bin dolar seviyesi altına sarkmaması için alım yapıyordu. Nitelim piyasada satıcıların ağırlığı arttı ve boğalar fiyatın 20 bin doların altına gerilemesini engelleyemedi. 

BITCOIN'DE DÜŞÜŞ SÜRER Mİ? 

20 bin dolar seviyesinin altına sarkarak tedirginliğe yol açan Bitcoin’de yatırımcılar fiyatın daha da düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Kripto para analiz sitesi CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin fiyatıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Ju, Coinbase’den Bitfinex’e 15 bin Bitcoin girişi olduğunu kaydederken, kripto hedge fonlarının uzun pozisyonlar için teminatları doldurduğunu söyledi.

BITCOIN İÇİN 10 BİN DOLAR TAHMİNİ 

Öte yandan CNBC'ye konuşan Gundlach, "Kripto para dünyasının bazı parçaları patladı ve Bitcoin 10 bin dolara düşebilir. Bitcoin fiyatı 30 bin doları aşağı yönlü kırdığında grafiklere baktım, 20 bin dolara çok çabuk gelinebileceğini gördüm ve bunu yaptı" dedi. 

Konuşmasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aldığı kararları da değerlendiren Gundlach, Fed'in çok kısa vadeli hareket eder hale geldiğini savundu. 

Haberin Devamı

Bu yılın sonunda enflasyonun yüzde 7'ye yaklaşmasını beklediğini ifade eden Gundlach, yaz aylarında Fed'in faiz artırımlarına devam etmesini beklediğini de vurguladı. 

Gundlach ayrıca ABD ekonomisinin pek çok kişinin ifade ettiğinden daha zayıf göründüğünü de öne sürdü. 

ETHEREUM BİN DOLARIN ALTINI GÖRDÜ

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık Ethereum fiyatı bugün itibarıyla 975 dolara kadar geriledi. Ethereum şu dakikalarda 999 dolardan işlem görüyor. 

806 MİLYAR DOLARA İNDİ 

Kripto paraların toplam sermaye değeri bu hafta 1 trilyon doların altına sarkmıştı. Bugün Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde görülen sert düşüş dijital varlıkların geneline yansıdı. Kripto para birimlerinin toplam sermaye değeri bugün 806 milyar dolara kadar geriledi. 

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto Para Uzmanı Oytun Es, CNN Türk canlı yayınında kripto paralara ilişkin gelişmeleri değerlendirdi: Es şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Bitcoin'in 20 bin doların altına düşmesindeki ana etken Fed’in faiz artış sürecinde gaza basmış olmasıdır. Fed kararını verdi ve 0.75 baz puan faiz artırdı. Sadece Bitcoin ve kripto paralar değil tüm piyasalar etkileniyor. Bitcoin ve kripto paralar hacim olarak altta olduğu için çok sert bir şekilde etkilenebiliyor. 

Merkez bankalarının şahin sürece girdiği bir döneme doğru gidiyoruz. Bundan sonra enflasyon yükselmeye devam edecekse ki bence öyle olacak. Bunun sonucu olarak merkez bankaları faiz artırmaya devam edecekse Bitcoin 0’a doğru mu gidecek. Evet çok sert düşüş yaşıyoruz ama ben buna katılmıyorum. Ama şunu da söylemek lazım Bitcoin, 69 bin dolara giderek zirve yaparken bir ilki gerçekleştirdi. Biz de birçok ilke hazırlıklı olmalıyız. Yapılan faiz artışlarının bir bedeli var, faizleri sonsuza kadar artıramayacaklar. Altın gibi gümüş gibi varlıklarda artışla beraber kripto paralarda da yükseliş trendinin olacağını düşünüyorum. 

KRİPTO PARALARDA DÜŞÜŞ NE KADAR DEVAM EDECEK? 

Haberin Devamı

Bitcoin korele olması gereken piyasalarla çok korele değil. Borsalarla doğru bir korelasyon içerisinde girmiş. Ben önümüzdeki süreçte Bitcoin’in bunu kırarak altın ile hareket edeceğini düşünüyorum. Kripto paralarda toparlanma şu dönemde başlayacaktır demek güçtür. Bin 120 dolarlardan 170 dolara düşen bir Bitcoin gördük. Aynı Bitcoin, 170 dolardan 20 bin dolara gitti. Aynı Bitcoin, 20 bin dolardan 3200 dolara geriledi. Arkasından 69 bin dolara yükseldi. Geçmişteki düşüşlere baktığımızda şu anki gerileme çok sert diyemeyiz. Ben Bitcoin tarafından enflasyonun giderek yukarı gitmesiyle birlikte toparlanma bekliyorum. Bazı kritik eşiklerin aşılmasıyla küskün yatırımcıların piyasanın içerisine gireceğine eminim. 

YATIRIMCILARA NE ÖNERİRSİNİZ? 

Sakin kalmalılar, satış yapmadılarsa şu saatten sonra sakin kalmakta fayda var diye düşünüyorum. Bitcoin ve altcoinler bir gecede zenginleşme aracı değildir. Yatırımların uzun vadeli olması gerekiyor. Uzun vadeli Bitcoin grafiğine baktığımızda yatırımcısını üzmediğini görüyoruz. Kısa vadeli yatırımlarla bu piyasaya girmek risktir. 10 binin üzerinde altcoin var bunların yüzde 95’ten fazlası çöp. Ayağı yere basan Bitcoin ve Ethereum gibi varlıklara yönelmekte fayda var diye düşünüyorum.