Geri Dön
Evrencan Gündüz ile uzaylılar alemi

Evrencan Gündüz ile uzaylılar alemi

Evrencan Gündüz ve sevgili grubu Uzaylılar, bu dünyanın sıkıcılığına ait olmadıklarını kanıtlarcasına performanslar sergilemeye devam ediyor. Bunlardan birine, Kampüste Caz kapsamında Edirne’de Trakya Üniversitesi’nde tanıklık ettim. Evet, bu adamlar gerçekten uzaylı!

İhsan Dindar
İhsan Dindar

İstanbul, her geceye onca etkinliği sığdırabilen, muhtemelen dünyanın en canlı kültür-sanat hayatına sahip kentlerinden biri. Bu akşam dışarıda vakit geçirmek istediğiniz an büyük konser salonları ya da daha küçük sahnelerde onlarca konser veya tiyatro gösterisi sizi bekliyor. Ancak her kent etkinlik konusunda bu denli şanslı değil. Festivaller ve üniversite konserleri bu bağlamda düşünüldüğünde müthiş birer fırsat.

Haberin Devamı

Bu yıl 28'incisi düzenlenen Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilen Kampüste Caz serisinin ilkine Edirne’de tanıklık ettim. Bu sene Türkiye’nin birçok kentindeki üniversiteleri, Akbank Caz Festivali’nin Kampüste Caz etkinliği kapsamında turlayacak olan Evrencan Gündüz için Trakya Üniversitesi’nin Balkan Yerleşkesi’nde tahmin ettiğimiz üzere yoğun bir kalabalık salona girmek için bekliyordu. Üniversite yıllarıma ışınlanıp benzer bir etkinliğe kendi okulumda İlhan Erşahin konseriyle tanıklık ettiğim günleri hatırladım. Ancak yukarıda da dediğim gibi, İstanbul dışında bu tip konserlerin önemi çok çok daha büyüktü ve gençlerin heyecanları gözlerinden okunuyordu.

Evrencan Gündüz ve Uzaylılar tüm enerjileriyle sahneye çıktıkları anda salonu dolduranlar da alışıldık bir şekilde çığlıklar atmaya başladı. Konser ilerledikçe salondakilerle daha fazla iletişim kuran Evrencan Gündüz’ün bu tavrı tam da istediği gibi karşılık buldu. Konserin bir bölümünde solo şarkılar söyleyen Evrencan Gündüz, ardından ekibiyle yeniden sahnedeki yerini aldı. Oturma düzenindeki izleyicileri sahnenin önüne davet edince gençler de bu çağrıyı ikiletmeden anında dans etmeye başladı. Bundan daha güzel bir görüntü olamazdı herhalde.

Haberin Devamı

Evrencan Gündüz ile uzaylılar alemi

Gitar performansı, sahne hakimiyeti ve izleyiciyle kurduğu iletişim Evrencan Gündüz’ün bu turne için ne denli doğru bir isim olduğunu gösterdi. Edirne’nin ardından Çanakkale, İzmir, Muğla, Ankara ve daha birçok kenti Kampüste Caz kapsamında turneleyecek olan gruba başka illerden de konser çağrısı gelmesi ayriyeten güzel bir gelişme oldu.

Edirne’nin tarihi yerlerini gezmenin yanı sıra, böylesine samimi bir konserin şahidi olmak, kasım soğuğunda iyi geldi. Seneye bu rotaya dahil olan kent sayısının artmasını dileyerek Evrencan Gündüz’ün her konserinde adet olduğu üzere bunu bir isme, bir olguya adadığını hatırlatalım. Bu seferki isim tam da 10 Kasım sonrasına da denk gelmesi sebebiyle Mustafa Kemal Atatürk oldu. Tebrikler ve teşekkürler Evrencan Gündüz.

ihsan.dindar@milliyet.com.tr
https://instagram.com/ihsandinovski

Benzer İçerikler