Geri Dön
Gürgen Öz kimdir? Gürgen Öz oynadığı filmler ve dizileri

Gürgen Öz kimdir? Gürgen Öz oynadığı filmler ve dizileri

Gürgen Öz oynadığı filmler ve dizilerle tanınıyor. Bir süredir ekranlarda görünmeyen ve yakın zamanda baba olacağını duyuran Gürgen Öz kimdir? Gürgen Öz nereli?

Turcel Orman
Turcel Orman

1978 Zonguldak doğumlu olan tiyatrocu ve dizi oyuncusu Gürgen Öz, birçok tiyatro oyunu sergiledi, televizyon dizilerinde oynadı, programlarda skeçler hazırladı ve sinema filmlerinde rol aldı. 2018'in Ağustos ayında evlendiği eşi Emily Mahringer ile çocuk bekleyen Öz, bir yandan tiyatro ve hikaye yazarlığına devam ediyor.

Haberin Devamı

Gürgen Öz kimdir?

10 Mayıs 1978'de Zonguldak'ta doğan Gürgen Öz, üniversite eğitimi için İstanbul'a yerleşti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünde öğrenim görmeye başladı fakat kısa süre sonra gönlü oyunculuğa kaydı. Ailesinden habersiz, aynı üniversitesinin Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nün sınavlarına girip kazandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden 2001 yılında mezun oldu ve okulda asistanlığa başladı. Yüksek lisansını Tiyatro Rejisi üzerine yapan Gürgen Öz, 'Alman Satrancı' adlı oyunuyla birçok ödül aldı ve oyunun kısa filmi çekildi.

Gürgen Öz oynadığı filmler ve dizileri

Gürgen Öz kariyerine başladığı tiyatro alanında ilk başrolünü Müşfik Kenter'in 'Teneke' adlı oyununda oynadı.

Haberin Devamı

Yer aldığı bazı tiyatro oyunları

Teneke
Kadınlar da Savaşı Yitirdi
Terk
Suret

Oyuncu, tiyatrodan sonra televizyon dizilerinde ve yapımlarında da yer aldı. İlk oynadığı dizi 'Kısmetim Otel', en dikkat çektiği performansı ise Okan Bayülgen'in Makina adlı programında Murat Akkoyunlu, Özgür Çakıt ve Rüya Önal ile yaptığı skeçlerdi. 'Öfkeli Kalabalık' ve 'Tarkan Hayranları' skeçlerinde Murat Akkoyunlu ile hem mizah hem doğaçlama yeteneğiyle öne çıktı. Oynadığı bir diğer önemli dizi 'Avrupa Yakası'. Burada Cesur karakterine hayat verdi.

Yer aldığı bazı diziler ve programlar

Kısmetim Otel
Aşka Sürgün
Aşk Oyunu
Makina
Avrupa Yakası
Melek
Sakarya Fırat
Aşkım Aşkım
Başrolde Aşk

Gürgen Öz tiyatro ve televizyon dışında sinema ve televizyon filmlerinde de rol aldı. Özellikle 'Romantik Komedi' ve 'Romantik Komedi 2', en bilinen işleri. Cem Yılmaz'ın 2006 yılında çektiği 'Hokkabaz' filminde de yan rolde oynadı.

Yer aldığı filmler

Zaman Makinesi 1973
Plajda
Çinliler Geliyor
Hokkabaz (Erkut)
Romantik Komedi
Romantik Komedi 2
Havva Durum (Tv filmi)
Kilit (Tv filmi)

Benzer İçerikler