Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Manken  oyuncu Emine Ün’le oyuncu Emre Kınay kavga ederek değil, anlaşarak boşandı. Ama taraflar boşanmadan önce özel bir protokol yaptı. Yani, boşanma belli koşullara bağlandı.
Yapılan açıklamalardan anlıyoruz ki, taraflardan birinin karşı tarafı zor durumda bırakacak bir söz söylemesi, o özel anlaşmanın ihlâli demek...
Hâl böyle olunca da suçlanan kişi, suçlayan hakkında “protokole uymadı” gerekçesiyle dava açabilecek.
Bunun da bedeli hayli yüksek.
Eski eşi kızdıracak bir sözün tazminatı ne kadar mı?
120 bin lira...
Emine Ün’ün boşandıktan sonra verdiği ilk söyleşideki “Aldatmakla ilgili şüphe içindeyim” sözünü okuyunca “Tamamdır” dedim.
Magazin medyası yeni bir maden keşfetti.
Emine Ün’le  Emre Kınay’ın biten evliliği, medyaya soluk soluğa okunacak nice manşetler çıkmaya aday verimli bir konu...
Emine Ün, ağzındaki baklayı henüz çıkarmadı, sadece ucundan azıcık gösterdi ya, o bile yetti bizimkilerin o baklayı kopyalayıp kuluçkaya yatırmasına...
Şimdi seyreyleyin o bakladan ne “Ayşe Kadın”lar, ne “Çarık”lar çıkacak.
Habertürk Cumartesi’deki söyleşiyi yapan Yasemin Candemir, Emine Ün’e şunu sordu:
“Aldatıldınız mı?”
Emine Ün’ün yanıtı, “Bilmiyorum, sadece şüphe içindeyim” oldu. Candemir’in “Eşinizdeki değişiklikleri fark etmiş miydiniz?” sorusuna ise Ün şu yanıtı verdi:
“Eşinin ilgisinin azaldığını her kadın fark eder. Onun dışarıda bir hayatı vardı. Ne yapabileceğini çok sorguladım. Başaramadım. Bitti. Bu arada hemen eklemek istiyorum; konuştukça kendimi tamir edemiyorum. Bu, özel hayatımla ilgili verdiğim son röportajımdır, lütfen yazın.”
Şimdi ortada kapı gibi “protokol” varken Emine Ün daha ne desin?

Kınay’dan tehdit gibi açıklama
Evliliği bitmek üzereyken kendisini “iş arkadaşı” ya da “akrabaları”yla bir yemek veya davet çıkışı görüntüleyen muhabirlere, “Yanlış bir şey yazarsanız sizi dava ederim” diyecek kadar bu konularda hassas bir Emre Kınay, bu açıklamalar karşısında tepkisiz kalabilir miydi? Kalmadı da...
Emine Ün’ün, “Aldatmakla ilgili şüphe içindeyim” demesi bile Emre Kınay’ın sigortalarının atmasına yetti.
Emine Ün’ün aldatma şüphesinin boşanmış kadın psikolojisine bağlayan Kınay’ın “6 yıllık eşim böyle konuşunca sinirlerim bozuluyor. Gerekirse imzaladığımız protokolü devreye sokacağım ve 120 bin liralık dava açacağım” sözleri de bana, bu konudan medyaya daha çok malzeme çıkacağının habercisi gibi geldi.



Başak Sayan’a ağır suçlama
Emre Kınay’ın eşini aldatmadığını anlatmak isterken söyledikleri de ilginçti. Malum; Emine Ün - Emre Kınay evliliğini bitiren “kara kedi”nin Başak Sayan olduğu medyada yer almıştı.
Bu iddiaya sebep olan şey de Başak Sayan’ın bir söyleşisinde evli bir adama âşık olduğunu açıklamış olmasıydı. Gerçi Sayan daha sonra bunun yıllar önce olduğunu, tarafların birbirlerine karşı aynı duyguları hissetmesine rağmen  bir ilişki olmadığını açıklamıştı, ama iş işten geçmişti. Bir kere adı “Kara kedi”ye çıkmıştı.
Emine Ün’ün açıklamalarına sinirlenen Emre Kınay’ın Başak Sayan için söyledikleri de yeni bir tazminat davasının habercisi gibiydi. İşte Kınay’ın Başak Sayan için söyledikleri:
“Emine açıklamalarıyla beni eninde sonunda konuşmak zorunda bırakıyor. En sinir olduğum da yapmadığım bir şeyin bana söylenmiş olması. Bir kadın (Başak Sayan) çıktı, benim üzerimden prim yapmaya çalışıyor. Ahlaksızlıktan prim yapılmaz. Şu an bu primi Başak’tan sonra Emine benim üzerimden yapmaya başladı. Bu iddiayla kızımız Duru’ya kötü bir arşiv bırakıyor.”
Kavgada bile söylenmeyecek sözler bunlar.
Emre Kınay’a birilerinin “Senin şu sıralar sıkça Sertab Erener’in ‘Hişt hişt sakin ol, sinirlerine hakim ol’ şarkısını dinlemende yarar var” demesi lazım.
Aksi takdirde keskin sirke kabına zarar...
Büyüklerimiz boşuna dememiş “Söz gümüşse, sükût altındır” diye...
Böyle durumlarda atasözlerine kulak asmakta yarar var.
Kınay’ın başrolü Tamer Karadağlı, Fadik Sevin Atasoy ve Sezin Akbaşoğulları ile paylaştığı yeni bir dizisi var.
Plato Film’in çektiği “Geçmiş Olsun” adlı dizi yakında TRT 1’de başlayacak.
Kınay’ın bu tür çıkışlarla sadece kendisine değil, TRT 1’in yeni dizisine de zarar vereceğini de hesaba katmasında yarar var.
Kınay, bu tür olaylarla gündemde kalmaya devam ederse seyirci de “Geçmiş Olsun”a  “geçmiş olsun” der...