Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sosyal medya hayatımıza girdikten sonra Türkiye’yi çok devlet büyüğü ziyaret etti. El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla şimdiye kadar ülkemize gelen bütün siyasetçilere büyük fark attı. Bukele, attığı Türkçe ve esprili tweet’lerle sosyal medyaya damga vurdu.
Bukele’nin Türkiye’ye gelmeden, gelince ve gittikten sonra attığı Türkçe tweet’lere bakar mısınız?

Genç siyasetçiden sosyal medya dersi

18 Ocak: “Bu Perşembe Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Erdoğan’ı ziyaret ediyorum.”
19 Ocak: “Öncelikle, Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar.”
20 Ocak: “Birazdan Recep Tayyip Erdoğan ile kendi Twitter hesabında canlı yayındayız.”
20 Ocak: Külliye’de resmi törenle karşılanış ve askere selam video’sunun altına “Türkçe dersinde sözlüye kalkınca ben” diye yazdı.
21 Ocak: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a misafirperverliği ve göstermiş olduğu dostluk için teşekkür ediyorum. İki ülke için çok önemli adımlar attık. Kendilerini El Salvador’da görmek için sabırsızlanıyorum.”
21 Ocak: Nayib Bukele, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne yaptığı ziyaretle uzay ve uydu sistemleri iş birliği anlaşmasının video’sunu “Türk Uzay Üssü tarafından kaçırıldım, Amerikan Başkanı dahil herkesi devreye sokun” notuyla paylaştı.
El Salvador Cumhurbaşkanı, ülkesine döndükten günler sonra Türkiye ziyaretini özetleyen beş dakikalık video’yu 3 milyon 476 bin 901 takipçisine iki ülkenin bayraklarıyla ve şu notla paylaştı:
25 Ocak: “Ah Türkiyem! Güzel insanların ülkesi. Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine, Osmanlı İmparatorluğu’nun hazinesine bu denli sahip çıkılmasına şahit olmak beni hem mutlu etti hem de gururlandırdı.”
El Salvador’un 40 yaşındaki Cumhurbaşkanı’nın attığı bu tweet’ler sadece kendi sayfasında kalmadı, takipçilerince paylaşıldı ve haber oldu.
Kendini ‘Dünyanın en havalı diktatörü’ olarak tanıtan Nayib Bukele’nin, sadece Türkçe değil; Türkiye’nin bildiği ve güldüğü esprileri kullanmasının arkasındaki isim Türkiye’nin kripto para alanında küresel bir merkez olmasını hedefleyen bir şirketin CEO’su Derya Türker çıktı.

Haberin Devamı

KARADAĞLI, ÇELİK KAPI REKLAMINDA OYNADI

Haberin Devamı

Tamer Karadağlı, bir süredir dizi oyuncusu olarak ekranlarda yok... ‘Savaşçı’ dizisinden sonra Engin Günaydın’la oynadığı ‘Andropoz’ henüz başlamadı...
‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde yıllarca ‘Taş fırın erkeği Haluk’ karakterini oynayan Karadağlı, şubat ayından itibaren başka bir projeyle ekranlarda olacak.
Karadağlı, Boyut Çelik Kapı’nın reklam yıldızı oldu. Çekimleri tamamlanan reklam filmi 1 Şubat’ta medyaya tanıtılacak ve ardından yayına girecek.

Genç siyasetçiden sosyal medya dersi

DAHA NELER GÖRECEĞİZ?

İstanbul’a ilk kez bu kadar çok kar yağmadı... İstanbulluları işten eve, evden işe yaya gitmek zorunda bırakan yoğunlukta kar yağdığı yıllar oldu... Kar yağarken gök gürlemesi ve şimşek çakmasını ben ilk kez gördüm...
Walmart’ta alışveriş yapan bir kadının kasada sıra bekleyen bir anneden sarı saçlı, mavi gözlü çocuğunu kendisine satmasını istemesi de bir başka ilk...
ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Crockett’te yaşanan bu olayda, çok beğendiği erkek çocuğunu 500 bin dolar’a satın almak isteyen 49 yaşındaki Rebecca Lanette Taylor, şikayet üzerine gözaltına alındı, ama 50 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı.
Bu vesileyle kuşları tarladan uzak tutmak için çiftçilerin niye insana benzeyen korkuluklar yaptığını anlamış olduk. Çünkü insanoğlunun maalesef böyle korkunç bir yüzü de var!

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Bir hayvanı severseniz, o da sizi sever... Eğer bir insanı severseniz; onu bilmiyorum işte, ne yapacağı belli olmaz.” (Thomas Stearns Eliot)