Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Pandeminin ardından hayatın normal akışına döndüğü şu günlerde, Ramazan Bayramı’nda kavuşmanın ve sarılmanın heyecanı yaşanıyor. Kapalı alanlarda da maske takma zorunluluğunun kalktığı bu bayramda, cemiyet hayatının önde gelen isimlerine bayramı nasıl geçireceklerini ve kendileri için ne ifade ettiğini sorduk. İşte yanıtları...

Ebru Sanver: “Eski bayramları çok özlüyorum. Değerli eşimi kaybettiğimden beri bayramlarda hiçbir yere gitmiyorum. Bu bayram da evimizde olacağım. Tüm dostlarımın bayramını kutlarım.”

Haberin Devamı

Serap Sarı: “Bayramı kızımız Lara’nın LGS sınavına çok az kaldığı ve kursu devam ettiği için İstanbul’da kalarak geçirmeyi planladık. Eski bayramlardaki gibi aile büyükleri ile beraber, neşeli sofralarda sohbetler ederek bayramı geçirmeyi ve İstanbul ile Ankara’nın tadını çıkarmayı arzu ediyoruz.”

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak: “Bayramlar bizim toplumumuzda çok kıymetli anlamlara sahiptir. Pandemi döneminde son iki bayramdır kalplerimiz bir olsa da bir araya gelemedik, birbirimize sarılamadık. Ama çok şükür ki artık bu kabusu geride bırakmaya başladık. O yüzden bu Ramazan Bayramı’nda özellikle aile büyüklerimizi ziyaret edelim, onlara o eski güzel bayramların coşkusuyla sarılalım.”

Geleneksel bayram coşkusu

Nilüfer Çevikel: “Tatil dışında çok yoğun olduğum ve sürekli dışarlarda gezdiğim için bu bayramı Bodrum’daki evimde arkadaşlarım ve ailemle geçireceğim. Ben yapı olarak her zaman yaşadığımız ana odaklanan ve onun tadını çıkarmaya çalışan bir insanım. Kısacası yaşadığımız her anın kıymetini biliyorum.”

Nejdet Ayaydın: “Bayramı Alaçatı’da ailemle geçireceğiz. Eski bayramları çok özlüyorum, şu andaki bayramlar eskisi gibi tat ve heyecan vermiyor, ama pandeminin yavaşlaması iyi bir şey, en azında ailemize ve sevdiklerimize sarılmış oluruz.”

Nuri Develi: “Bu yıl bayram tatilini eşim ve kızlarımla Fethiye’de geçireceğiz, fakat öncesinde mutlaka baba evinde bir bayram yemeğinde tüm aile birlikte olacağız. Bazı ritüellerin devam etmesi gerektiğine inanıyorum, bayramlardaki birlik ve beraberlik ruhu da bence çok anlamlı.”

Haberin Devamı

Burcu Keçeci Topuz: “Bayram denince akla önce aile gelir. Saygı, sevgi gelir. Eski bayramları çok özlüyorum, zira babacığım hayattaydı. Biz bu bayramı dünyanın en güzel şehrinde İstanbul’da geçireceğiz. Çocuklarımızla, torunlarla birlikte olacağız. Herke önce sağlıklı, sonra mutlu bir bayram dilerim.”

Sema Güral Sürmeli: “Bayramlar sanıyorum hepimizin çocukluğu, bayram harçlığı, beyaz mendiller, kapı kapı gezilen bayram ziyaretleri, bütün ailenin bir arada olduğu yemekler, sohbetler... İşte biz de yine her bayram olduğu gibi annem, babam, kardeşlerim, amcam, halam, kuzenlerim ile bayrama Antalya’da gireceğiz.”

Geleneksel bayram coşkusu

Pervin Ersoy: “Gerçekten bu maske takma zorunluluğunun geçmesi çok iyi oldu. Sevdiklerimize sarılarak güzel bir bayram sevincini yaşayacağız. Biz ailece Antalya’da olacağız. Bayramın tatlı ve geleneksel coşkusunu yaşatmaya çalışıyorum.”

Sabri Yiğit: “Bayramda ailemle ile birlikte Göcek’te olacağız. Türkiye’nin her zamankinden çok sevgiye ve barışa ihtiyacı var. İnşallah bu ve bundan sonraki bayramlarda bu güzel duyguyu yürekten yaşarız.”

Haberin Devamı

Enis Pekuysal: “Eşim ve çocuklarla Viyana’ya gidiyoruz. Oradan arabayla yakın şehirleri dolaşmayı düşünüyoruz. Eski bayramları arıyoruz. Şimdiki bayramlarda insanlar artık nereye kaçsam planları yapıyor. Aile arasında kutlamalar, ziyaretler azaldı.”

Gaye Donay: “Bayram adı üstünde mutluluk, sevinç, birliktelik ve huzur demektir. Aile, dostlar, arkadaşlar hatta tanımadığımız insanlara dahi sevgiyle yaklaşmanın en güzel yollarından biridir. Ben bayramda Bodrum’a gidiyorum, sahibi olduğum Maji Art Gallery’nin Titanic Hotel’de açılış öncesi kontrollerini yapacağım.”

Hanna Darsa: “Bayramı Antalya’da kadim dostlarım Nurcan ve Turgay Artam çifti ile geçiriyorum. Tabii ki eşimin yaşadığı o bayramları ve bayram tatillerini çok özlüyorum.”

Erdem Kıramer: “Eski bayramları özlüyorum. Bu bayramı Kemer Country’deki evimde golf oynayarak geçireceğim.”