Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda ne kadar duyarlı olmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz.

Biliyoruz ki, 18 yaşında bir genç kadın durup dururken intihar edecek duruma gelmez ve yine durup dururken geriye kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği bir ismi bırakmaz. Böyle bir suçlama karşısında tek savunma, susma hakkını kullanmak, kızını kaybeden acılı bir babayı kızını korumadığı gerekçesiyle suçlamak ve sonra tahliye edilmeyi başarmak olamaz. Böyle bir davayı kamuoyundan takip eden ve biraz toplumsal konulara duyarlı her bilinçli kamu figürünün yapacağı gibi Ezgi Mola da tepkisini dile getirmiş.

Haberin Devamı

İyi ki susmamış.

Daha sonra ise tahliye edilen sanığın Mola’ya ve ona destek olurken hakaret içerikli paylaşımlar yaptıklarını öne sürdüğü 16 ünlü isim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunması haberlerini de okuduk.

Hakaret davasında uzlaşmaya gidilmesi için Mola’dan özür talebinde bulunulduğu ve oyuncunun bunu kabul etmediğini de takip ettik. Durum nasıl bu aşamaya geldi anlamak mümkün değil.

Burada 18 yaşında genç bir kadının ölümüne neden olduğu iddia edilen bir cinsel saldırı davası var.

Bu davada yargılanan kişinin Mola’ya ya da ünlü isimlere dava açması ünlü olma isteğinden kaynaklanabilir. Ama neyse ki açılan her hakaret davası, bu konuyu daha da çok gündeme getiriyor. Bu da iddia edilen suçun kanıtlanması ve suçlunun cezalandırılması için de önemli bir adım olabilir. İşte tam da bu yüzden #EzgiMolaYalnızDeğildir etiketini daha çok göreceğiz.  

#EzgiMolaYalnızDeğildir
İNGİLTERE BAŞBAKANI’NIN EŞİNE KİRALIK GELİNLİK

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Carrie Symonds sonunda evlendi. Başbakanlık Konutu’ndaki renovasyonun İngiliz medyasında tartışıldığı günlerde Symonds’ın gelinliğiyle gündem değişti. Symonds, klasik bir gelinlik yerine 2 bin 870 sterlinlik bir beyaz elbise giydi.
Ama elbiseyi satın almak yerine kiralamayı tercih etti. Ücret olarak da 45 sterlin ödedi.
Tüketim çılgınlığının eleştirildiği, sürdürülebilirlik konularına daha da çok değer verildiği bugünlerde Carrie Symonds’ın istediği gelinliği alabilecekken kiralık gelinlik tercih etmesi büyük bir artı puan getirdi Johnson ve Symonds çiftine.
Her ne kadar manidar bir zamanda son derece bilinçli bir seçim ve iletişim yapılmış olsa da...