Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz yaz pandemiye rağmen 2-3 ay rahat nefes almış, açık alanlarda eski güzel günleri hatırlamış ve sosyalleşebilmiştik.
Hatta o yüzden “Bodrum’da Çeşme’de koronavirüs yokmuş!” diye şakalar bile yapılıyordu.
Yazlık yerlerdeki ruh halini en iyi bu cümle özetliyordu; gerçek olduğu için değil tabii, tatile gidenlerde karantina sonrası normale dönüş, sıcak ve açık havada çok hızlı gerçekleştiği için.
Yaz sonu popüler mekanların işletmecileriyle konuştuğumuzda da gördük; önceki yaza göre ciroları yüzde 50 daha yüksekti, hatta en pahalı otellerde yer yoktu, bir aylık ev kiralayanlar, ikinci aya uzatmak istediklerinde ev bulamıyordu!

Haberin Devamı

URLA’DAN BODRUM’A TRANSFER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restorancı bir aileden geliyor

Bu yaz yeme-içme dünyasının en şaşırtıcı transferi Urla’nın gastronomi üssü olmasında öncü olan Od Urla’nın şefi Osman Sezener’den geldi.
Şef Osman Sezener, restorancı bir aileden geliyor, İzmir’in meşhur Pizza Venedik’i ve Venedik Catering’in de başında.
Zeytin ağaçlarıyla dolu bir bahçede, yüksek tavanlı tamamen cam, son derece şık bir şef restoranı Od Urla.
Ege’yi çok iyi tanıyan, malzemeleri iyi bilen bir şefin mekanında mevsimin en taze lezzetleri ön planda oluyor tabii.
Sadece odun fırınlı, geniş açık mutfakta pişen şahane yemekler değil, el yapımı tabaklar ve şık sunumlar da, Od Urla’nın enerjisi de etkileyici.

Kitchen Bodrum’la karşımıza çıktı

Şef Osman Sezener şimdi ise The Edition Bodrum’da Od markasıyla değil, bu hafta açılan Kitchen Bodrum ile karşımıza çıktı.Restoran yerel üretimi destekliyor, tesisin kendi bahçelerinde sürdürülebilir bir yaklaşımla üretilen otlar, salata yeşillikleri ve sebzelerin yanı sıra, en taze et ve balık ürünleri yakın çiftliklerdeki yerel üreticilerden temin ediliyor. Menünün öne çıkan lezzetlerinin başında ise şampanya ve kaküle soslu deniz mahsullü cannelloni, bottarga ve single malt viski eşliğinde linguine ve hurma püresiyle ve tarçınla tatlandırılmış dana kaburga, keşkek geliyor.Şimdi geriye tek bir soru kalıyor, şef Osman Sezener’in Bodrum’da olduğunu bilenler yine de Od Urla’ya gider mi?