Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Cuma günü Nevşehir Valiliği’nin davetiyle Nevşehir-Kapadokya Tanıtım Stratejisi Çalıştayı için Kapadokya’daydım. Kapadokya Alan Başkanlığı ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi iş birliğiyle üniversitenin kongre ve kültür merkezinde düzenlenen çalıştay, turizm sektörünün yıldızlar geçidi gibiydi.
Açılış konuşmaları sonrası program Muharrem Sarıkaya’nın moderatörlüğünde yapılan ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, TUROB Başkanı Müberra Eresin, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TUREB Başkanı Suat Tural, TÜROFED Başkanı Suriri Çorabatır’ın konuşmacı olduğu panelle başladı. Sonrasında ise Turizm Meslek Birlikleri ve STK temsilcileri, seyahat acenteleri, otelciler, rehberler, turistik ürün mağazaları, ülkemizin birbirinden değerli akademisyenlerinin moderatörlüğünde, Kapadokya’ya turist gönderen her ülke için ayrı ayrı tanıtım ve tutundurma stratejilerini belirmek adına farklı salonlarda fikir ve tecrübelerini paylaştı. Özetle uzun zamandır katıldığım en verimli çalışmalardan biriydi.
Tüm katılanlar adına bizleri davet eden Sayın Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’e ve bu çalışmanın akademik altyapısını hazırlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Şule Aydın ve emeği geçen tüm hocalarımıza bir kez daha kucak dolusu teşekkürler.

Haberin Devamı

KAPADOKYA’DA İKİ ÖNEMLİ ETKİNLİK

Uluslararası Turizm Filmleri Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl Paşabağ’da gerçekleştirilen 6. Uluslararası Turizm Filmleri Festivali ödül töreninin de aynı gün olduğunu öğrenince, ona da bir uğrayalım dedik.
Daha önce dört kez İstanbul’da, geçtiğimiz yıl ve bu yıl ise Kapadokya’da gerçekleştirilen festivale,
75 ülkeden 450’ye yakın film katılmış. Paşabağ’ın o muhteşem görüntüsünün arka planı oluşturduğu ödül töreninde şehir, bölge ve ülke olarak ‘Turizm Destinasyonları’, ‘Turizm Ürünleri’, ‘Turizm Hizmetleri’ ve ‘Bağımsız Seyahat Videoları’ olarak altı kategoride
30 ödül sahibini buldu. Avustralya, Avusturya, Danimarka, Yunanistan, İtalya, Japonya, Litvanya, Meksika, Portekiz, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, Ukrayna ve Birleşik Krallık’ta bu 30 ödülün paylaşıldığı ülkeler oldu.
CIFFT Uluslararası Turizm Film Festivalleri Komitesi üyesi de olan festivalde, ‘Turizm Destinasyonları Şehir’ kategorisinde Altın Ödül kazanan Litvanya’dan ‘Vilnius: Nerede Olursanız Olun Harika’ tanıtım filmi, aynı zamanda uluslararası jüri tarafından da yarışmanın en iyi filmi olarak seçilmiş.
Gecenin sürpriz ise festivalde Viyana ve Kitzbühl ile iki altın, Klagenfurt ve Kärnten ile de iki gümüş ödüle ulaşan Avusturya adına ödülleri almak üzere gelen Avusturya Ticaret Ofisi İş Geliştirme Müdürü sevgili Eser Ünlütürk ile karşılaşmak oldu.

Haberin Devamı

TURSAM-Turizm Strateji ve Araştırma Merkezi

Ne zamandır şu turizm sektörü için verileri değerlendirecek, strateji geliştirecek bir yapı olsa diyordum. Mayıs ayından beri var. Turizm sektörünü ilgilendiren çalışma ve girişimlere destek olmak, sektörün ihtiyaç duyduğu verileri doğru ve şeffaf bir şekilde, sektörel dernek, birlik ve üniversite iş birliğiyle toplamak, uygun analizleri yapmak, turizmin tüm paydaşlarına katkı sağlayacak stratejiler geliştirmek amacıyla kurulan TURSAM hakkında da konuştuk biraz Kapadokya’dayken. Tez vakitte Genel Sekreter Prof. Dr. Muharrem Tuna ile TURSAM’ı detaylıca konuşup, burada da paylaşacağım.

Haberin Devamı

KAPADOKYA’DA İKİ ÖNEMLİ ETKİNLİK