Emre Kara

Emre Kara

emrekarayazar@gmail.com

Tüm Yazıları

Yemekteyiz'i Onur Büyüktopçu'nun sunduğu zaman bir sunucu değişikliği yaşanmıştı hatırlarsanız...

Ve o dönemde 'Seda Sayan'ın, Onur Büyüktopçu'yu ekmeğinden ettiği' şeklinde iddialar ortaya atılmıştı. Böyle bir şey olmadığını her ne kadar iki taraf deklare etse de yeterince ikna edilememişti izleyici.

Doğru, böyle bir şey söz konusu değildi...

Yemekteyiz'i sunduğunda sevgili Onur Büyüktopçu ile iletişimdeydik. İkinci sezonun sonunda programdaki görevinden ayrılıp yeni projelerde yer almak istiyordu. Asıl mesleği oyunculuk olan biri için haklı sebepti.

Haberin Devamı

Nihayetinde Onur Büyüktopçu programdan ayrılmış, programın devamında yeni sunucusu Seda Sayan olmuştu. Süreçler tamamen profesyonellik çerçevesinde ilerlemişti.

Sonrasında Onur Büyüktopçu yaz sezonu boyunca 'Çarkıfelek'i sundu. Ardından yine Kanal D'de öğle kuşağında yayınlanan 'Gelinim Mutfakta'yı Fatih Ürek'ten sonra sunmaya devam etti.

Aslında soru işaretleri buradan sonra çoğalmıştı. Çünkü programı sunarken mutlu olduğu gözlemlenen Onur Büyüktopçu'nun yeni sezonda da devam etmesi bekleniyordu. Fakat öyle olmadı. Programı sunma görevi verilen yeni isim Seda Sayan olduğu için Yemekteyiz dönemindeki iddialar tekrarladı.

Açıkçası buradaki devir teslim sürecinin nasıl geliştiğine dair bilgim yok. Ama Seda Sayan'ın, Onur Büyüktopçu'yu ekmeğinden etme iddiaları bir şehir efsanesine dönüşmüştü bile. Üstelik izleyicinin olayların perde arkasını hiçbir şekilde bilmemesine rağmen.

Biraz daha günümüze geliyoruz şimdi...

Geçen yıl Demet Akalın ve Alişan Star TV'de bir sabah kuşağı programına başladılar biliyorsunuz. Yeterince iyi reyting alınamadığı söylentileri zaman zaman dönse de, program bir sezon boyunca aralıksız devam etti. Bu kendi içinde 'başarı' olarak değerlendirilmeli.

Demet Akalın'ın çalışkanlığına şapka çıkarıyorum. Pop müziğe özellikle 2005-15 yılları arasında kazandırdığı fazlasıyla hit şarkılar oldu.

Sosyal medyada yüksek bir sempatisi - espri anlayışı olsa da onu televizyonda sabah kuşağına konumlandırmaya mantığım ikna olmuyor.

Haberin Devamı

Kanal yönetimi de aynı fikirde olacak ki sözleşme sona erdikten sonra aynı iki isimle uzatma kararına gidilmemiş.

Yeni sezonda ne olacak, devam mı tamam mı?

Devam diyor kanal yönetimi ve yapımcılar.

Fakat başka bir isimle.

Kim o?

Seda Sayan.

Şaşırdık mı?

Hayır!

Seda Sayan'ın olayı zaten sabah programları; Türk halkının sevgi ve güvenini en çok kazandığı mecralar. Dolayısıyla yapımcıların aklına gelecek ilk isimlerden biri.

Buraya kadar problem yok aslında. Peki Demet Akalın neden Seda Sayan'ı engellemişti? Sonra 'herkes kalbinin ekmeğini yer' diyen Seda Sayan neden 'ben kimsenin ekmeğiyle oynamadım, oynamam da...' açıklaması yapmak zorunda kalmıştı?

Demet Akalın'ın Instagram'da paylaştığı hikayeye göre: 'biz final yapıp ekiple ağlarken, sen ben başlıyorum diye mesaj attın, CENAZE EVİNE DAVULLA GİDİLMEZ!' diyordu.

Demet Hanım'ın gösterdiği tepki insani bir olay. Hani kurumsal şirketlerde iki yakın çalışma arkadaşından biri terfi alırken, diğeri ister istemez bozulur ya, o kadar normal. Biraz iş aşkı ve hırsı. 'Beni senle yanak yanağa' göremezler gibi cümleyi sinirden bir hışımla yazdığına eminim.

Haberin Devamı

Zamanla bu ikilinin arası düzelecektir. Seda Sayan gönül almasını bilen bir sanatçı. Demet Akalın'ın da yıllardır şahidiyiz; ne kadar çabuk parlasa da çabuk pişman olur.

Peki Seda Sayan özelinde yaratılmaya çalışılan 'ekmeğinden etme' algısına gelelim...

Burada soru işareti yaratan kısım Seda Sayan'ın -sıfır bir formatla yeni programa başlamak yerine- hali hazırda devam eden programlara sonradan dahil olması aslında.

Bu yapımcıların tercih ettiği bir strateji de olabilir. Sonuçta Seda Sayan programa başlamadan, medyadaki yankısı haftalarca sürüyor. Program özelinde insanların merakı uyanıyor. Yapımcının derdi de yatırdığı paranın hakkını alabilmek olduğu için bu sonuç onu memnun ediyor olmalı.

Seda Sayan yıllardır ekran önünde olan bir ünlü. Teklifler gelir, markasına madden ve manen değer katacak işbirliklerini kabul eder.

Bu durumda hiçbir şekilde birini ekmeğinden etme derdi yok. Aksine bu haberlerle Seda Sayan'ın kariyerine gölge düşürme derdi olanlar var.