Emre Kara

Emre Kara

emrekarayazar@gmail.com

Tüm Yazıları

Nihayet bu yıl ben de bir konsere gidebildim. Dün akşam gözlerinin içine baka baka Yıldız Tilbe'yi dinledim. Nasıl güzel geldi enerjisi, oh be!

Öncelikle bilmeyenler için paylaşmak isterim;
-Yıldız'ın sahnelerinde ara vermek yoktur; 2.5 saat duraksız söyler.

-Arka tarafta hiç vokalist yoktur; 'tek başına' çatır çatır söyler.

-Önceden hazırlanmış bir repertuvar yoktur; izleyicinin nabzını tutup sıradaki şarkıyı o an seçer.

Ekim ayı programının biletleri bile şimdiden tükenen Yıldız Tilbe konserlerine dair doluluk oranlarını yazmak zaten hadsizlik olur.

Haberin Devamı

Şimdi gelelim dün akşama dair aklımda kalanlara...
-'Delikanlım'la başlayan repertuvar 'çok zor', 'Kardelen', 'Bu Evde Seninle', 'Kandıramazsın Beni', 'Aşk Bir Kahkaha' gibi şarkılarla devam etti.

-'Vazgeçtim' en çok alkış alan performanstı.

-Protokolde denk geldiğim tanınmış isimler Hakan Hatipoğlu & Gizem Hatipoğlu çifti ve oyuncu İrem Sak'tı.

-Yıldız Hanım, İrem Sak'ı sahneye davet edip şarkı söylemesini rica etti. Çok heyecanlanan güzel oyuncu, çekincesini sanki gereksiz uzatsa da nihayet 'Beyaz Giyme Toz Olur'u söyleyip mevzuyu gayet iyi kotardı. Bir oyuncunun sahneye çıktığı anda bu denli tereddüt etmesi beni biraz hayrete düşürdü. Kendisinin de belirttiği gibi solist değil, dolayısıyla kimse ondan şahane bir performans beklemeyecekti. Bu tür durumlara hazırlıklı olması ve sahneye geldiği anda oyuna bir şekilde girmesi gerek.

-Bir taraftan Yıldız Tilbe'nin mikrofonu Gizem Hatipoğlu'na uzattığında kendisinin şarkıya hemen eşlik etmesi ve çok eğlenmesi iyi bir özgüvendi.

-Samsun'dan gelen genç bir kadın izleyicinin sahnede şarkı söyleme isteği geri çevrilmedi. Ne mutlu ona, unutamayacağı güzel bir anısı oldu.

-Ünlü menajer Haluk Şentürk yine en önde, hem çalışıyor hem şarkılara eşlik ediyordu.

-Kıyafet yine evde ne bulduysa giymiş de gelmiş gibiydi. Onca değerli şarkı ve yorumun arasında kimsenin buna takıldığı yoktu da. Bence çok çok cool'du.

YILDIZ TİLBENİN EVDE NE BULDUYSA GİYİP GELMİŞ RAHATLIĞINA BAYILIYORUM