Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tarih boyunca Haliç ve Boğaziçi, önce sandal sonra motor ve yolcu vapurlarıyla özel turlara hep mekan olmuştur. Peki ya sahiller? Tabii ki bu muhteşem güzellikler suyun insan üzerindeki dinlendirici etkisi nedeniyle şehrin de cazibe merkezi oluyor. Yıllar yıllar önce saz salonları, sonra müzikli lokantalar, daha sonra müzik yemek kompleksleri kuruldu. Hafızam beni yanıltmıyorsa, bunların ilki Laila idi. Ardından Reina açıldı. Dünyaca meşhur oldu ama kapanması acılı ve üzücü bir olayla bitti.

Boğaz kıyısında lezzet şöleni

Sortie’de eğlence ve yemek

Haberin Devamı

Şimdilerde uzun bir pandemi dönemi sonucunda yeniden bu tip yerler popüler olmaya başladı bile... Ben de geçtiğimiz hafta Sortie’ye gittim. Kapıda gördüğüm disiplin ve hijyen uygulaması beni memnun etti. Yemek yediğim sırada karşılaştığım Kaşıbeyaz’ın işletme müdürü Salih Keskin, bugüne kadar bu konuda gördüğüm en hassas profesyonellerden biri... Masalar arası çok geniş bırakılmış, personel mutfağa yemek almaya giderken eline antiseptik
sürüyor.

Başlangıçlarda gelen içli köfte, nar ekşili cevizli lahmacun, çiğ köfte, soğansız gavurdağ salata arasından en çok taptaze patlıcan salatasını beğendim. Bana anneciğimi hatırlattı, ana sıcak olarak gelen nar ekşili ve soğanlı cevizli lahmacun, tam bir lezzet klasiğiydi. Şef Ömer Kaya zaten yılların eskitemediği hep aynı dinamizmdeki bir şef. Ayrıca Keskin’in salondaki birçok misafirin ne sevdiğini de bilmesi ayrı bir hoşluk oluyor. Sonra Kaşıbeyaz usulü etler gelmeye başladı; ilk önce şefin kuzu sırtından hazırladığı yağlı kara etini deneyimledik. Bunun dışında boğaz sarma ve fıstıklı kebap da mevcut.
Tabii ki en son gelen tatlıları da sizlerle paylaşacağım: Sahanda künefe ve katmer...

Boğaz kıyısında lezzet şöleni
Hassasiyet mevcut

Diğer restoranlarda en ilgi uyandıran ve de adını duyduğum Hande Yener ve Berksan ile iş insanı Barkın Akan’ın ortaklığında açılan Ello oldu. Lübnan mutfağının yer aldığı bu mekandan da ilerleyen günlerde daha detaylı bahsedeceğim. Onun dışında Ergun Yıldız’ın işletmeciliğini yaptığı Sortie kompleksinde şu mekanlar yer alıyor:

Haberin Devamı

Yılmaz Balık ve K-Set. Burada en önemli olan özellikle canlı müzik mekanındaki 18-40 yaş arasındaki misafirlerin gerekli kurallara uyması, mekanın da sayı yönünden çok hassas davranması... Aksi takdirde doğacak sorumluluk yalnız kurumdakilerin değil; hastalığı bulaştıran ve de mikrobu alanların.
Zamanı geldi ve açıldık ama elden kontrollü olmayı bırakmayalım. Maske, mesafe, hijyen üçlüsünü unutmayalım.