Türkiye’deki 10’un üzerinde üniversite ile ortak bilimsel çalışmalar yaparak 5 yıldır zeytin ağacını inceleyen Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Ar-Ge firması, çalışmalarını zeytin çekirdeklerinin embriyosu üzerinde yoğunlaştırdı. Halk arasında bilinenin aksine, zeytin çekirdeklerinin kesinlikle yutulmaması gerektiğini söyleyen Faruk Durukan, “Halk arasında faydalı olarak bilinen, zeytin çekirdeklerinin yutulması konusu yanlış bilgidir. Zeytin çekirdeğinin yutulması son derece zararlıdır. Zeytin çekirdeği yutulduğunda vücuda hiçbir fayda sağlamayacağı gibi vücudu yorar. Çünkü insanların yuttuğu zeytin çekirdekleri, sofralık zeytinlerin çekirdekleridir. Bu zeytinler fermente olmuştur. Yani turşu olmuştur ve çekirdekteki embriyoda bulunan bütün faydalılar bozulmuş oluyor. Bizim yaptığımız çalışma, ağaçtan toplanan zeytini fermente etmeden etinden ayırmaktan geçiyor. Elde ettiğimiz taze zeytin çekirdeklerini farklı bir metotla kırıyoruz ve embriyoları alıyoruz. Bu ürünümüze yurt dışındaki ilaç firmalarından büyük talep gelmeye başladı. Çünkü bu ürün, dünyanın en kaliteyi ilaç etken maddelerini ve programlarını taşımaktadır. Daha önce de bilimsel çalışmalarla, bu ürünün özellikle kanser hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı açıklanmıştı. Bizim yaptığımız, şimdilik zeytin çekirdeğinden embriyoları bozulmadan almaktır. Artık, bu embriyoyu ekstrasyon marifetiyle ayrıştırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Dedi.