SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kendimizi anlamak

Astrolojik haritamızda hangi temalar vurgulanıyor?

Milliyet Haber

Geçtiğimiz hafta çoğu zaman kendimizle ilgili konularda oldukça bilinçsiz olduğumuzu ve kendi eksik ve fazla yönlerimizi görme ve anlama sürecimizin kırklı yaşlarda iyice belirginleşmeye başladığından söz etmiştik. Aynı zamanda 6 farklı tip altında, bu eksik ve fazlalarımızın ne tür kişilik tipleri ortaya koyduğundan da bahsettik. Bu tipler farklı kombinasyonlar şeklinde de olabilir. Şimdi kısaca bu tiplerin astrololojik karşılıklarından söz edelim. Bir önceki yazımıza bakarak daha iyi takip edebilirsiniz.

İlişki odaklı tipte Yengeç, Balık ve Terazi burçlarında, özellikle su elementinde vurgu yüksek olabilir. Eğer Ay haritada rahat konumlanmamış ise, duygusal bağ kurmak daha zor hale gelebilir. Bu kişiler başkalarının onlar hakkında ne düşündüğü konusunda fazla hassas olabilir ve ilişkilerinde sınırlarını çok iyi koruyamayabilirler. Bu nedenle ilişkilerde hayal kırıklığı, kötü kullanılma ve mutsuzluğa daha çok açıktırlar. Olgunluk yaşlarında özgüven geliştirmeleri gerekli hale gelir.

İrade odaklı tiplerde Koç, Aslan, Yay, Oğlak, Saka, Akrep ve Boğa burçlarında, özellikle güçlü bir Mars, Güneş, Satürn ve Plüton öne çıkar. Bu gezegenlerin sert açıları olabilir. 1. ve 10. evler dikkat çekebilir. Bu kişiler kendi güçlerini başkalarını kontrol etmek üzere kullanabilirler ve sonuçta aşırı rekabetçi ve bencil tavırlar sergileyebilirler. Olgunluk yaşlarında denge kurmak ve empati yaratabilmek için daha fazla şey öğrenmek durumundadırlar.

Değişim odaklı tiplerde Koç, Yay, Saka ve İkizler burçları ön plandadır. Uranüs, Mars ve Merkür de haritanın köşe yerlerinde ya da çok açı yapıyor olabilir. Bu kişiler hayatlarında sürekli bir dönüşüm ve ilerleme duygusu isterler. Ateş ve Hava öne çıkar. Ancak bu kişiler olgunluk yaşlarında kök salamamak, bir yerlere ait olamamak yüzünden önemli ilişki problemleri yaşarlar. Duygusal iletişimlerini güçlendirmeleri gerekir.

Sürdürme ya da devamlılık odaklı tiplerde, sabit burçlar, Boğa, Aslan ve Saka daha çok öne çıkar. Satürn özellikle köşe bir evde, güçlü durumdadır. Diğer toprak burçları, Başak ve Oğlak da dikkat çekebilir. Kuralları olan, çok fazla esneklik gösteremeyen tipler oldukları için, yetişkinlik yaşlarında daha fazla tolerans, empati ve daha az inatçı olmayı öğrenmek yönünde test edilirler.

Spiritüel odaklı olanların haritalarında su elementi fazlalığı ve toprak azlığı olabilir. Özellikle Neptün’ün sert açıları vardır. Balık haritada güçlü şekilde vurgulanıyor olabilir. Bu kişilerin hayatlarında daha pratik ve gerçekçi olmayı öğrenmeye ihtiyaçları vardır. Aksi halde kurban haline gelme riskleri yüksektir. Yaratıcı hayal güçlerini daha iyi ifade etmelidirler.

Fayda odaklı tiplerde, toprak burçları ve özellikle Başak burcu yanında Satürn gezegeni öne çıkabilir. 2. Evde de vurgu olabilir. Güçlü alışkanlıkları yüzünden kendi konfor alanlarından çıkmak istemeyebilirler. Halbuki bu yeteri kadar geniş bir vizyona sahip olamama ve ilham alamama gibi kuru bir kimliğe neden olabilir. Hayatta esneklik kazanmak ve ruhsal yönde dersler içine girmek önemli tecrübeler getirecektir.

Kendimizi topyekün değiştiremesek ve eksiklerimizi tamamen kapatamasak bile hayat bizi eksik olduğumuz yerlerden tamamlamaya yöneltir. Bu evrensel bir denge kanunu gibidir. Çoğu zamanda eksik olduğumuz konularda daha çok şey öğrenir, ancak ihmal ettiğimiz ve bizde zaten olan imkanları yeteri kadar bilinçle kullanamayabiliriz. Hayat çoğu zaman bir mücadele üzerine kuruludur.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Bu hafta size ne getirecek?
  2. Terazi’de Ay tutulması nelere işaret ediyor?
  3. Bu hafta size neler getirecek?
  4. Balık’ta kritik birleşme
  5. Bu hafta size ne getirecek?
  6. Balık burcunda yeniayın işaretleri
  7. Bu hafta size ne getirecek?
  8. Tutulmalar yaklaşıyor
  9. Bu hafta size ne getirecek?
  10. Başak’ta dolunay hangi konulara dikkat çekiyor?

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.