Bilgi Rehberi AÖL SINAV TARİHİ ne zaman, online mı uygulanacak? Açık lise 3. Dönem sınav - öğrenci girişi ekranı 2022 MEB

AÖL SINAV TARİHİ ne zaman, online mı uygulanacak? Açık lise 3. Dönem sınav - öğrenci girişi ekranı 2022 MEB

19.07.2022 - 20:47 | Son Güncellenme:

AÖL sınavları ne zaman? Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem sınav tarihleri açıklandı. MEB tarafından duyurulan Açıköğretim Lisesi sınavları ne zaman? Açık lise sınavlarına katılacak öğrenciler, sınavlar online mı olacak bilmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, sınavlara yönelik detayları yayımladı. Peki AÖL sınav girişi nasıl yapılır? İşte AÖL 3. Dönem sınavlarına katılacak öğrencilerin bilmesi gerekenler...

AÖL SINAV TARİHİ ne zaman, online mı uygulanacak Açık lise 3. Dönem sınav - öğrenci girişi ekranı 2022 MEB

2021-2022 Eğitim yılının 1. Dönem ve 2. Dönem Açık Öğretim Lisesi sınavları tamamlandı. Bugünlerde merak konusu olan AÖL 3. Dönem sınav tarihleri MEB tarafından belirlendi. Öğrenciler ise AÖL sınav tarihleri 2022 ne zaman? Açık lise sınavları online mı olacak aramalarını yapıyor.

Haberin Devamı

AÖL SINAV TARİHLERİ 2022 NE ZAMAN?

Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Sınavları 20 Temmuz 2022 - 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında uygulanacak.

AÖL SINAVLARI SAAT KAÇTA?

20 Temmuz 2022 tarihi saat 09:30'dan - 29 Temmuz 2022 tarihi saat 23:59'a kadar yapılacaktır.

AÇIK LİSE SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

AÇık Öğretim Lisesi 3. Dönem sınavları online (çevrim içi) olarak yapılacaktır.

AÖL SINAV GİRİŞİ NEREDEN YAPILIR?

AÖL sınavlarına katılabilmek için "http://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx" adresi üzerinden öğrenci girişi yapılması gerekiyor.

AÖL 3. DÖNEM SINAVLARINA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL SINAV TARİHİ ne zaman, online mı uygulanacak Açık lise 3. Dönem sınav - öğrenci girişi ekranı 2022 MEB

Not-1: Öğrenciler seçmiş olduğu bir dersin sınavını bitirdikten sonra, seçmiş olduğu diğer dersin sınavına hemen başlamak zorunda değildir. Online sınav takvimi içerisinde istediği bir zaman diğer dersin sınavına başlayabilir.

Haberin Devamı

Not-2: İlgili Makam Oluru Gereği: Online Sınavla ilgili olarak, "İnternet erişimi olmayan öğrenciler İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına talepte bulunabilirler.

Engelli öğrenciler ise kendi durumları ile ilgili İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına talepte bulunabilirler.

Not-3: Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir. Öğrencilerimizin cep telefonu veya bilgisayarlarındaki bildirimleri de sınavdan önce kapatmaları gerekmektedir.

Not-4: Sınavın ilk günü yaşanabilecek yoğunluktan dolayı öğrencilerimizin, sınavın ilk günü değil de sınav takvimi içerisinde ilerleyen günlerde, özellikle hafta sonu sınav ekranlarına girmeleri daha uygun olacaktır.

Haberin Devamı

Not-5: Cezaevi öğrencilerinin kayıt yenilemeleri merkezimiz tarafından engellenmiştir. 18 Temmuz 2022 tarihinden sonra cezaevinden, tahliye, denetimli serbestlik veya hastalık izni sebebi ile dışarı çıkarak 2021-3. Dönem Online(Çevrim içi) sınavına katılmak isteyen öğrencilerin, gerekli belgelerini tamamlayarak Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla merkezimize başvurmaları halinde kayıtları yenilenerek online( çevrim içi) sınava katılmaları sağlanacaktır.