Bilgi Rehberi Engelli maaşı ne kadar, zam yapıldı mı 2022? || Engelli aylığı ne zaman yatacak, bayramdan önce engelli maaşı verilecek mi?

Engelli maaşı ne kadar, zam yapıldı mı 2022? || Engelli aylığı ne zaman yatacak, bayramdan önce engelli maaşı verilecek mi?

06.07.2022 - 12:28 | Son Güncellenme:

Engelli maaşı zam oranı ile ilgili gelişmeler gündemde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yapılan zam sonrasında yeni asgari ücret 5 bin 500 TL oldu. Asgari, ücret zammı sonrasında gözler engelli maaşı zammına çevrildi. Bayramdan önce engelli maaşlarının yatıp yatmayacağı ise merak konusu. Peki engelli maaşı ne kadar 2022? Bayramdan önce engelli aylığı yatacak mı?

Engelli maaşı ne kadar, zam yapıldı mı 2022 || Engelli aylığı ne zaman yatacak, bayramdan önce engelli maaşı verilecek mi

Engelli maaşına gelen zam ve yatırılacağı tarih merak konusu. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala bayram öncesi engelli maaşlarının verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Asgari ücret zammı sonrasında ise yeni engelli maaşı araştırılıyor. Peki engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşı bayram öncesinde yatacak mı?

Haberin Devamı

ENGELLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Engelli maaşı 2022 senesinin ilk ayında yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 865 TL, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1298 TL, engelli yakını aylığı da 865 TL'ydi.

Asgari ücrete gelen zam sonrasında yeni engelli maaşları belli oldu.

40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 1124 TL, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1687 TL, engelli yakını aylığı da 1124 TL olarak belirlendi.

ENGELLİ MAAŞI BAYRAM ÖNCESİNDE YATACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir."