Bilgi Rehberi Kraliçe Elizabeth kimdir? Kraliçe 2. Elizabeth kaç yaşında, neden öldü? İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth hayatı...

Kraliçe Elizabeth kimdir? Kraliçe 2. Elizabeth kaç yaşında, neden öldü? İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth hayatı...

20.09.2022 - 00:35 | Son Güncellenme:

Kraliçe Elizabeth'in 96 yaşında yaşamını yitirmesinin ardından hayaına dair aramalar başladı. Kraliçe 70 yıldır tahtta görev yapıyordu. Kraliçe Elizabeth’in hayata veda etmesi ile birlikte biyografisi ve yaşamı merak konusu oldu. Kraliçe Elizabeth kimdir? Kraliçe 2. Elizabeth kaç yaşında, neden öldü? Kraliçe Elizabeth ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Kraliçe Elizabeth kimdir Kraliçe 2. Elizabeth kaç yaşında, neden öldü İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth hayatı...

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğinin açıklamasının ardından Buckingham'da bayraklar yarıya indirildi. Kraliçe'nin ölümü 'Londra Köprüsü Yıkıldı' parolası ile duyuruldu. Kraliçe'nin öğle saatlerinde hayatını kaybettiği açıklandı. Dünyada yankı yapan ölüm haberinin ardından Kraliçe Elizabeth’in hayatı merak konusu oldu. 

Haberin Devamı

Kraliçe Elizabeth kimdir? 

İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary Windsor) 21 Nisan 1926’da İngiltere’nin Londra kentindeki Mayfair semtinde dünyaya gelmiştir. İngiliz Milletler Topluluğu üyesi elli üç ülkeden on dördünün eski kraliçesidir. Aynı zamanda Topluluk Başkanı ve İngiltere Kilisesi Yüksek Valisi'ydi. 

6 Şubat 1952'de tahta çıktığında Topluluk Başkanı ve yedi ülkenin (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan) kraliçesi oldu. Bir sonraki yıl gerçekleşen taç giyme töreninin televizyonda gösterilmesiyle bir ilk gerçekleştirildi. 1956'dan 1992'ye kadar bölgelerin bağımsızlık kazanması ve bazı krallıkların cumhuriyet olmasıyla krallıkların sayısı değişti. Günümüzde, yukarıda sayılan ülkelerin ilk dördüne ek olarak Jamaika, Bahamalar, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Belize, Antigua ve Barbuda ile Saint Kitts ve Nevis'in kraliçesidir. Dünyanın hüküm sürmüş en yaşlı ve Britanya'nın en uzun ömürlü hükümdarıdır. 9 Eylül 2015'te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren kraliçe oldu ve en uzun süre hüküm süren ikinci hükümdar oldu. 

Haberin Devamı

Elizabeth, Kral VI. George ve Kraliçe Elizabeth olacak olan York Dükü ve Düşesi'nin büyük kızı olarak Londra'da doğdu. Çocukluğu boyunca evde özel eğitim gördü. Babası, ağabeyi VIII. Edward'ın tahttan çekilmesiyle 1936'da kral oldu ve kendisi o tarihten itibaren olası vâris konumuna geldi. II. Dünya Savaşı sırasında orduda görev almaya başladı. 1947'de Edinburgh Dükü Philip ile evlendi ve Charles, Anne, Andrew ve Edward adlarını verdikleri dört çocukları oldu. 

Elizabeth kral VI. George'un ilk çocuğudur. VI. George ise kral V. George'un ikinci çocuğudur. Kraliçe 21 Nisan 1926'da Londra'da babasının 17. Bruton-Street adresinde bulunan evinde doğdu. 29 Mayıs tarihinde ise Buckingham Sarayı'nda bulunan küçük kilisede Başpiskopos Kosmo Long tarafından vaftiz edildi. Onun haç babaları baba yanında dedesi ve büyükannesi, ayrıca teyzesi, halası, amcası ve dayıları da olmuşlardır. Çocuklukta onu Lilibet diye çağırırlardı. 1929 yılında kral V. George'un ağır hastalığı sırasında Elizabeth'in sık sık onun yanına gelmesi onun moralini iyi bir biçimde etkiliyordu.  

Haberin Devamı

Elizabeth'in 1930 yılında doğan Margaret adlı kız kardeşi de vardı. İki kız kardeş annesinin ve dadıları Marion Krouford'un sayesinde iyi aile eğitimi almışlardır. 1950 yılında dadıları Krouford Küçük Prensler adlı anılar kitabını yazdı. Kitapta küçük Elizabeth'in atlara ve köpeklere ilgisi, onun davranışları, işe sorumluluğu hakkında bilgiler veriliyor. Ancak kitabın yayımı kral ailesinin hoşuna gitmemiştir. Elizabeth hakkında olumlu görüşleri sonradan başkaları da söylüyordu: Winston Churchill gelecek kraliçeyi karakterli ve çevik çocuk olarak düşünüyordu. Amcasının kızı Margaret Rods ise onun hakkında: "Neşeli ve ancak akıllı kız" derdi. 

Kraliçe 2. Elizabeth kaç yaşında, neden öldü? 

Haberin Devamı

Kraliçe Elizabeth, hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. 96 yaşındaki Elizabeth'in ölümüyle ilgili resmi açıklama Buckingham Sarayı'ndan yapıldı. Ayrıca Elizabeth'in İngiltere saatiyle öğleden sonra öldüğü öğrenildi. 

 

Yazarlar