Bilgi Rehberi Yargı Neva kimdir? Neva'yı oynayan Başak Gümülcinelioğlu hayatı...

Yargı Neva kimdir? Neva'yı oynayan Başak Gümülcinelioğlu hayatı...

19.09.2022 - 01:10 | Son Güncellenme:

Başak Gümülcinelioğlu, Yargı dizisinde canladırdığı Neva Seçkin rolü ile adından söz ettiriyor. Genç oyuncu, İstanbul'da doğdu ve eğitiminin bir kısmını ABD'de aldı. Mimarlık eğitimi alan Başak Gümülcinelioğlu, yüksek lisans sırasında oyunculuk için çalışmalara başladı. Peki, Yargı'nın Neva'sı Başak Gümülcinelioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?

Yargı Neva kimdir Nevayı oynayan Başak Gümülcinelioğlu hayatı...

Yargı dizisinde Neva ile son dönemin sevilen isimleriden olan Başak Gümülcinelioğlu, tiyatro sahnelerinde yer aldı. Oyunculuğun yanı sıra sesi ile de büyüleyen Başak Gümülcinelioğlu, TV'de ilk kez Kalbim Yangın Yeri ile yer aldı. İşte, Başak Gümülcinelioğlu hakkında...

Haberin Devamı

BAŞAK GÜMÜLCİNELİOĞLU KİMDİR?

Gümülcinelioğlu, 1991 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Bahçelievler Anadolu Lisesi'nden mezun oldu ve ardından lise döneminde Londra, Cenevre ve Brüksel'de yaz okullarında eğitim gördü. Burslu olarak bir yıl ABD'nin Kansas'ta liseye devam etti ve ikinci lise diplomasını aldı. ABD'de müzikal oyunda rol aldı ve müzikal tiyatro eğitimine başladı. Sağlık sorunları nedeniyle Türkiye'ye döndü.

Yükseköğrenimine Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde devam etti. Mezuniyeti sonrasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimari tasarım üzerine yüksek lisans eğitimini sürdürdü, mimarlık bürosunda çalıştı. Yüksek lisans programına devam ederken Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk, ardından Londra'daki LAMDA Oyunculuk Okulu'nda da drama ve kamera önü oyunculuk eğitimleri aldı. Londra'daki eğitimini tamamlayan Başak Gümülcinelioğlu, Türkiye'ye döndükten sonra üç yıl İstanbul Halk Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptı. Popüler birçok oyunda boy gösterdi.

Haberin Devamı

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra çeşitli televizyon dizilerinde oynadı. Sen Çal Kapımı adlı dizide seslendirdiği, sözleri ve bestesi (Kaya Çandar ile birlikte) kendisine ait olan Sen Çal Kapımı adlı şarkı, Number One Video Müzik Ödüllerinde "En İyi Dizi Müziği" ödülüne değer görüldü.