Cadde Acun Ilıcalı, Survivor Yunanistan'a bağlandı! 'Sevgimizi göstermek için bir felakete gerek yok'

Acun Ilıcalı, Survivor Yunanistan'a bağlandı! 'Sevgimizi göstermek için bir felakete gerek yok'

15.02.2023 - 17:48 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremle sallandı. Sabah meydana gelen şiddetli sarsıntıdan sadece saatler sonra, bölge 7.6'lık bir deprem daha meydana geldi. Sanat dünyasının ünlü isimleri depremzedeler için seferber olmuşken, daha önce afet bölgesine yardımda bulunan Acun Ilıcalı; Survivor Yunanistan'a bağlanarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Acun Ilıcalı, Survivor Yunanistana bağlandı Sevgimizi göstermek için bir felakete gerek yok

6 Şubat saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı.

Haberin Devamı

AFAD, 13.24 sıralarında 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 7.6 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. Merkez üssünün Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olduğu açıklandı.

Acun Ilıcalı, Survivor Yunanistana bağlandı Sevgimizi göstermek için bir felakete gerek yok

ILICALI'DAN BÜYÜK DESTEK

Tüm ülkeyi yasa boğan depremlerin ardından ünlü isimler tek yürek olarak afet bölgesine bağış yaparken, AHBAP Derneği kurucu Haluk Levent; Acun Ilıcalı'nın da deprem bölgesi için büyük bir yardımda bulunduğunu şu sözlerle duyurmuştu:

Sevgili Acun Ilıcalı, bölgeye 100 tır su gönderiyor yarından itibaren. Ayrıca 5 milyonluk eşya desteği ve satın alacağımız konteynerlerin içerisine eşya sözünü verdi. Teşekkürler.

"LÜTFEN HALKIMIZA DESTEK OLUN"

Ünlü televizyoncu, deprem bölgesine yaptığı yardım sonrası anlamlı bir harekete daha imza atmıştı. Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada AFAD ve Kızılay’ın uluslararası hesaplarını paylaşarak, destek çağrısı yapmıştı:

Haberin Devamı

Türkiye yıkıcı depremlerle sarsıldı ve dördüncü seviye alarm durumu ilan etti. Bu, ülkemizin tarihindeki en büyük felakettir. Enkaz altında kalan insanlarımızın sizlerin yardım ve desteğine ihtiyacı var. Dünyanın her yerindeki tüm dostlarım, lütfen bağış yaparak kurtarma çalışmalarına ve halkımıza destek olun.

Acun Ilıcalı, Survivor Yunanistana bağlandı Sevgimizi göstermek için bir felakete gerek yok

YUNANİSTAN'DAKİ SURVIVOR PROGRAMINA BAĞLANDI

Tüm bunların ardından Ilıcalı, Yunanistan'da da yaptığı Survivor programına bağlanarak; dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"ÜLKE OLARAK ÇOK ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ"

"Bildiğiniz üzere yıkıcı depremler oldu ve ülke olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Her gün bu büyük felaketi yaşayan vatandaşlarımızın ölüm haberlerini alıyoruz. Çok sayıda ülke bizimle bu acıyı paylaşıyor ve tüm dünyanın desteğini hissettik. Ancak bu felakette bize büyük destek olan bir ülke çok özel. Bu ülke Yunanistan. Depremi yaşadığımız ilk andan itibaren Yunan hükümeti ve halkının hızlı ve inanılmaz desteği çok önemli" diyen Ilıcalı, sözlerine şöyle devam etti:

Yunanistan’da programa başladığımız ilk günden bu yana her zaman Yunan halkından gördüğüm sevgiden bahsettim. Türkiye’de herkese bundan her zaman bahsettim. Şimdi Türkiye’de herkes Yunan halkının kalbindeki sevginin gücünü ve büyüklüğünü hissetti. Yunan hükümetinin hızlı reaksiyonunu, Yunan televizyonunun büyük hassasiyetini, sizlerin arama-kurtarma ekiplerinin inanılmaz başarılarını ve Yunan halkının hikayemizi anlatışını asla unutmayacağım. Her zaman söylediğim gibi, iki komşu ülkede yaşayan iki güzel ülkeyiz. Bakanlarımızın söylediği gibi, birbirimize sevgimizi göstermek için bir felakete gerek yok.

Acun Ilıcalı, Survivor Yunanistana bağlandı Sevgimizi göstermek için bir felakete gerek yok

"HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM"

Acun Ilıcalı, konuşmasını; "Kendim ve ülkem adına Yunanistan hükümetine ve halkına çok çok teşekkür etmek isterim. Başka ne söyleyebilirim, hepinizi çok seviyorum" sözleriyle noktaladı.