Cadde Adnan Biricik: Umurlarında olan bir an evvel bir araba kapmak!

Adnan Biricik: Umurlarında olan bir an evvel bir araba kapmak!

17.12.2022 - 13:11 | Son Güncellenme:

Oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Adnan Biricik, Hülya Koçyiğit'in sunduğu, TRT 2'de ekranlara gelen 'Film Gibi Hayatlar' programına konuk oldu. Yayınlandığı döneme damga vuran 'Kurtlar Vadisi'nin Nizamettin Güven'i Biricik, 2003-2005 yılları arasında rol aldığı fenomen dizi hakkında konuştu. Usta sanatçı, dikkat çeken bir örnekle tiyatronun önemine de vurgu yaptı.

Adnan Biricik: Umurlarında olan bir an evvel bir araba kapmak

Dizilerde yer alan bazı oyuncuların birbirine benzerliğinden söz eden Adnan Biricik, "Bazen televizyon izlerken eşime, 'Bu arkadaşı bir yerde seyrettim' diyorum. 'Yok sen onu falancaya benzetiyorsun' cevabını veriyor. Çünkü bütün erkekler sakallı tipler, bir sürü de ufak tefek kızlar. İki-üç tane oyunda görünüyor, sonra da göremiyoruz. Tiyatrodan ziyade, umurlarında olan dizi oyuncusu olmak ve bir an evvel bir araba kapmak. Ben öyle bakıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BIRAKIN DİZİYİ!"

Ünlü oyuncu, "Ben hocalık da yaptığım için teneffüslerde duyuyorum, hemen konuyu diziye getiriyorlar. 'Bırakın diziyi. Oyun izliyor musunuz?' diyorum. Devlet tiyatrosunun oyunlarına, şehir tiyatrosunun oyunlarına, özel oyunlara gelin. Hepimizin kapısı size ardına kadar açıktır. Gelin bol bol oyun izleyin. Fotoğraf çekmek için çok fotoğraf bakmak lazım. Çok oyun izlemek lazım" açıklamasını yaptı.

Adnan Biricik: Umurlarında olan bir an evvel bir araba kapmak

"YÖNETMENLER OYUN SEYRETMİYOR"

Yetenekli öğrencilerinin de olduğunu söyleyen 63 yaşındaki sanatçı, yapımcıların ya da yönetmenlerin oyun izlemediğini belirterek, "Çok yetenekli öğrenci var, çok iyi oyuncular var fakat onların da şanssızlığı; bizim yönetmen ya da yapımcı arkadaşlar oyun seyretmiyor. Davet ediyoruz gelemiyorlar, gelemedikleri için fotoğraftan insan seçiyorlar ya da kolayına kaçıyorlar. Sen kötü adamsın hemen şuradan onu alalım, bu kötü kadın şunu çağıralım, bu zengin aile babası bunu alalım, bu ezik kadın bunu alalım, hazır" dedi.

Haberin Devamı

'KURTLAR VADİSİ' AÇIKLAMASI

Fenomen yapım 'Kurtlar Vadisi' dizisinde 96 bölüm boyunca 'Nizamettin Güven' karakterini canlandıran ve hâlâ sokakta yürürken kendisine o rolüyle seslenildiğini belirten Adnan Biricik, "Oynadığım Kurtlar Vadisi gerçekten bütün zamanların en tutan, en çok izleyici toplayan dizisiydi. Hâlâ kitlesi var. Karşılaştığım insanlar, 'Üçüncü kez seyrediyoruz, dördüncü kez seyrediyoruz, dün akşam gene yine izledik' diyorlar. Üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen muazzam bir şeydi. Şunu da ben parantez söylemek istiyorum; sokakta 'Vay Nizamettin abi merhaba' diyenlerdense 'Adnan Bey merhaba, biz sizi falanca oyunda izlemiştik' diyenleri tercih ederim" şeklinde konuştu.

Adnan Biricik: Umurlarında olan bir an evvel bir araba kapmak