Cadde Akın’a kendi şehrinden ödül

Akın’a kendi şehrinden ödül

30.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Daha önce Tilda Swinton, Kim Ki-Duk gibi önemli isimlere verilen Hamburg Film Festivali Douglas Sirk Ödülü bu yıl Fatih Akın’a verildi.

Akın’a kendi şehrinden ödül

Hamburg Film Festivali, Douglas Sirk Ödülü’ne bu yıl Hamburglu yönetmen Fatih Akın’ı layık gördü. Festival başkanı Albert Wiederspiel bu seçimini, “Douglas Sirk Ödülü ile Fatih Akın’ı bir yönetmen ve bir yapımcı olarak onurlandırmak istiyoruz. Ağırlıkla Hamburg’da geçen filmleriyle, şehrin dünya sinema haritasında bir yere sahip olmasını sağladı. O, hem Türkiye’deki hem de Almanya’daki bütün film yapımcıları kuşağı için bir rol modeldir ve bu yalnızca neredeyse kendi ‘okullarını’ oluşturmuş olan Almanyalı Türkler için geçerli değildir” sözleriyle açıkladı.

16 Eylül’de Almanya’da
Prestijli ödülü daha önce Tilda Swinton, Kim Ki-Duk ve Andreas Dresen’ın da aralarında bulunduğu isimler almıştı. Akın’a ödülü yeni filmi ‘The Cut’ın 27 Eylül’deki Almanya prömiyerini verilecek. ‘The Cut’ Akın’ın 2004 yılında büyük başarı yakaladığı ‘Duvara Karşı’yla başlayıp 2007 tarihli ‘Yaşamın Kıyısında’yla devam eden ‘Aşk, Ölüm ve Şeytan’ üçlemesinin son filmi.
1915 Olayları’nda bir demircinin hikayesini takip edecek ‘The Cut’, 28 Ağustos - 6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 71. Venedik Film Festivali’nde ana yarışmada büyük ödül Altın Aslan için yarışacak. Almanya, Fransa, İtalya, Rusya, Polonya, Kanada ve Türkiye ortak yapımı olan film, ‘Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein’ tarafından desteklendi. Filmin Almanya’da 16 Eylül’de vizyona girmesi planlanıyor.