Cadde Alemşah nasıl öldü, kimdir? Kuruluş Osman Vezir Alemşah ölüyor mu, diziden ayrılıyor mu?

Alemşah nasıl öldü, kimdir? Kuruluş Osman Vezir Alemşah ölüyor mu, diziden ayrılıyor mu?

09.02.2022 - 18:21 | Son Güncellenme:

Vezir Alemşah, Kuruluş Osman dizisinde Osman Gazi'nin karşısında yer alıyor. Dizide Alemşah'a ise Taner Turan hayat veriyor. Fragmanın ardından Alemşah ölüyor mu, Taner Turan diziden ayrılıyor mu soruları gündeme geldi. Peki, Kuruluş Osman Alemşah nasıl öldü?

Alemşah nasıl öldü, kimdir Kuruluş Osman Vezir Alemşah ölüyor mu, diziden ayrılıyor mu

Kuruluş Osman dizisinde Selçuklu veziri Alemşah rüzgarı esiyor. Osman Bey'i zora sokan Vezir Alemşah, yayımlanacak 80. yeni bölümde Osman Gazi ile karşı karşıya geliyor. İki tarafın da kılıçlarını çektiği görüntülerde Alemşah'ın yara aldığı görülüyor. Peki, Taner Turan diziden ayrılacak mı? İşte, Alemşah'ın hayatı...

Haberin Devamı

ALEMŞAH ÖLÜYOR MU?

ATV'nin sevilen dönem dizisi Kuruluş Osman dizisinin yayımlanacak 80. yeni bölümünde Osman Bey ile Alemşah birbirlerine kılıçlarını çekiyor. Görüntülerde yaralanan Alemşah'ın ölüp ölmediği, dizideki akıbeti bölümün ekrana gelmesi ile netlik kazanacak. 

VEZİR ALEMŞAH KİMDİR, TARİHTE VAR MI?

Alemşah, Selçuklu Devleti'nin veziri olarak biliniyor ancak tarihte hakkında yeterli bilgi bulunmuyor. Sivrihisar’da XIV. yüzyıla ait Alemşah Kümbeti yer alıyor. Alemşah Kümbeti Anadolu Selçuklu türbe mimarisinin devamı sayılan bir yapı ve süslemesindeki bazı motifler de Orta Asya geleneklerini gösteriyor.

TANER TURAN KİMDİR?

Turan, 17 Aralık 1969 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini İzmit’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Haberin Devamı

8 yıl Sivas Devlet Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra 2018 yılının ilk yarısına kadar da Bursa Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. Bağdat Hayvanat Bahçesindeki Bengal Kaplanı, Romeo ile Juliet, Hiç Kimsenin Öyküsü, Sihirli Kapı, Halktan Biri gibi oyunlarda oynadı ve yönetmenlik yaptı.

2000 yılında Dikkat Bebek Var dizisi ile TV'ye geçiş yapan Turan, sanat yaşamına Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ölene Kadar, Paramparça, Şeref Meselesi, Muhteşem Yüzyıl, Ezel, Kurtlar Vadisi Pusu, Tatlı Hayat, Dadı gibi dizilerle devam etti. Taner Turan, Nebahat Nalan Höke ile evlidir.