Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Evlilik programları için, “Ülkeye şöyle faydaları var” diyebilecek biri var mı?
Yok...

4 EVLİLİK PROGRAMIYLA   BAŞ EDEMEYEN TÜRKİYE
Bu haliyle insanları evlilikten soğuttuğu, evlilik müessesesine zarar verdiği için Başbakan Ahmet Davutoğlu, izdivaç programlarına karşı.
RTÜK üyeleri, izleyen, izlemeyen birçok insan da öyle...
Sunucuların birbirleri hakkında söylediklerinden anlıyoruz ki, daha çok reyting ve para için seyircileri kandıran, şantaj ve tehdide başvuranlar var. Buna rağmen hâlâ firesiz ekrandalar! RTÜK’ün denetimi yayında olan bitenle sınırlı.
Kamera arkasındaki hukuksuzlukları ortaya çıkaracak Cumhuriyet savcıları kendiliğinden harekete geçmiyorsa, devletin başka birimleri var o işi yapacak.
Bu programların ekran arkasında yaşananları araştırıp, varsa işlenen suçları ortaya çıkarmak, suçluları adalete teslim etmek çok mu zor? Koskoca Türkiye, 4 izdivaç programını hizaya getiremiyorsa yazık bu ülkeye!

Haberin Devamı

KADİR İNANIR KOLOMBİYA’DA
Kadir İnanır’ın Kolombiya’ya gideceğini öğrendiğimde Dalaman’daydım. Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz’la öğle yemeğindeydik. Şaşmaz, “Kadir İnanır’ın çok sevdiği bir yemek var, ekşili tavuk. Her geldiğinde onu yer. Onu söyleyelim mi?” deyince sormadan edemedim. İnanır’ın buraya bu kadar sık gelmesinin sebebi ne diye?

4 EVLİLİK PROGRAMIYLA   BAŞ EDEMEYEN TÜRKİYE
Şaşmaz, sanatçının başta İngilizler olmak üzere yabancıların yazlık aldığı Akyaka’da evinin olduğunu söyledi.

İşletmek için hemen İnanır’ı aradım. Yılmaz Ulusoy’la cuma namazına giderken yakaladığım İnanır’a, “Akyaka’da bir yazlığın varmış, ama 2/B arazisindeymiş. Bakanlıktan yıkım kararı çıkmış, ne diyorsun” dedim. İnanır, “Olur mu öyle şey? Kapı gibi tapusu var oranın” dedi.

İnanır’ı işletemedim, ama ondan ilginç bir haber aldım. İnanır, 15 Nisan’da Kolombiya’ya gideceğini söyleyince, sebebini sordum. İnanır, “Gidince sana yazarım sebebini” dedi.
Bentley’in yeni SUV aracı Bentayga’nın test sürüşü için Münih’e geldiğim gün, İnanır’dan beklediğim bilgi geldi. İnanır’ın da aralarında olduğu bir heyet, Demokratik Gelişim Enstitüsü’nün (DPI) İrlanda, İngiltere, İskoçya, Güney Afrika ve Filipinler’de yaptığı çalışma ziyareti kapsamında bu kez Kolombiya’ya gitti.

Haberin Devamı

Heyette kimler var?
16 - 23 Nisan arasındaki bu ziyaretin amacı, diğer ülkelerdeki gibi burada da terör örgütleriyle savaşın nasıl bittiğini, barışın nasıl geldiğini incelemek.

Heyette Ak Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Adnan Boynukara, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, HDP Milletvekili Mithat Sancar, Başbakan Başdanışmanı Yılmaz Ensaroğlu, Anayasa Profesörü Sevtap Yokuş, Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden avukat Kezban Hatemi, gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu ve aktör Kadir İnanır var.
DPI direktörü Kerim Yıldız, Programlar Direktörü Eleanor Johnson ve Türkiye programı başdanışmanı Esra Elmas’ın da eşlik ettiği heyet, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos başta olmak üzere Kolombiya hükümeti yetkilileri ve ülkede çözüm için çalışan STK temsilcileriyle görüşecek. Heyet, perşembe günü ise FARC gerillaları ile görüşmek için San Juan de Pasto’ya geçecek.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın. (Mevlana)