Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Taksim’deki Titanic’e iş yemeği, Kartal’dakine Volkan Konak’ı dinlemek için birkaç kez gitmişliğim vardı. Sahiplerinin Giresunlu bir aile olduğunu da biliyordum ama hiçbiriyle tanışıklığım yoktu. Titanic Deluxe Berlin’in açılışında tanıştığım aile üyelerinden gruba dair aldığım bilgiler, nereden bakarsanız bakın, müthiş bir başarı öyküsü.

Naim, Mehmet, Temel, Saim, Muzaffer ve Ahmet Aygün, Giresunlu bakkal bir babanın altı çocuğu. Babaları 1967’de öldüğünde en büyük çocuk 12, en küçükleri ise anne karnındaydı. Okur yazarlığı bile olmayan Karadeniz kadını Hatun Aygün, akrabalarının “Tek başına altı çocuğa nasıl bakacaksın? Bir kısmını yetimhaneye ver” tavsiyelerine kulak tıkayıp onları büyüttü ve hayata hazırladı.

Haberin Devamı

Giresun’da çocukken işportacılık yaparak aile bütçesine katkı sağlayan altı kardeşin ilk ciddi ticaret işiyse Sezer Turizm’in Doğu Karadeniz Bölge Temsilciliği oldu.

Ciroları 170 milyon euro

Kardeşlerden ikisi, eğitim için gittikleri Almanya’da açtıkları büfe iyi iş yapınca, okulu bırakıp ticarette ilerlemeye karar verdi ve bugün Berlin’in marka restoranlarından biri olan Hasır’ı açtı.

Aygün Şirketler Grubu’nun bünyesinde bugün ikisi Berlin’de, diğerleri Türkiye’de olmak üzere 10 otel var. Birkaç ay sonra Bodrum ve Berlin’de açılacaklarla birlikte otel sayısı 12’ye, oda kapasiteleri de 3 bin 400’e çıkacak.

Kardeşlerin Berlin’de 17 restoranı var. Bunlardan Hasır, Berlin’e gelen turistlerin de tur programlarına aldıkları bir yer.

Hertha Berlin’in Olimpiyat Stadyumu’ndaki VIP lounge’ında hizmet veren tek mekân Beef Grill Club.

Berlin’de 1.300 İtalyan restoranı var ama İtalyan Milli Takımı’nın Berlin’e geldiğinde yemek yediği tek yer olan Pascarella da Aygün kardeşlerin.

La Paglia, Hasır Burger, ChickenBerg’i de kısa sürede Berlin’de marka yapan Aygün kardeşlerin bugün yıllık cirosu 170 milyon euro, çalışan sayısı ise 4 bin.

Berlin’de marka olmak...

Berlin’de kebapçı, dönerci çok ama hiçbirinin nba.com’da övgü dolu videosu yok. Merak eden girip dinleyebilir ünlü basketçi Matt Bonner’ın Hasır’da çekip siteye yüklediği videodaki sözlerini.

Haberin Devamı

Ünlü gurme Heinz Horrmann’ın Berliner Morgenpost’ta çıkan tam sayfa Beef Grill Club yazısı da öyle...

Otelciliğin yanı sıra gastronomide de ciddi büyüme sağlayan Aygün kardeşlerden Saim Aygün, Almanya’da billboard’larda.

Belediyenin Berlin’in tanıtımı için hazırladığı billboard’larda dört Alman’ın yanı sıra sadece bir Türk var, o da Saim Aygün. Tanıtım kampanyasının sloganı da şu:

“Berlin dünyayı ağırlıyor. Siz de gelin.”

Altı kardeşin işportacılıkla başlayan iş hayatında bugün geldikleri nokta, alkışlanacak bir başarı hikâyesi değil mi?

GÜNÜN SÖZÜ

‘Bazı insanları vicdanları yönetir, bazılarını egoları ve bazılarını da gururları.
Vicdan süründürür, ego kör eder, gurursa yalnız bırakır.’