Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

25 Mart’ta vizyona girecek ‘Emicem Hospital’ birçok açıdan ilginç bir film. ‘Emicem Hospital’, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. İsmet Eraydın’ın senaryosunu yazıp yönettiği, büyük bir kısmı hastane olmak üzere tamamı Trabzon’da çekilen bir film.

Daha önce yine Trabzon’da ‘Tepenin Uşakları’ adlı bir komedi filmi çeken
Eraydın, ‘Emicem Hospital’da ise başta acil servis olmak üzere, bir doktor olarak hastanelerde başından geçen komik olayları beyaz perdeye aktardı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil’de çalışırken, hastaları eğlendirmek için yazıp sahnelediği ‘Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi’ni daha sonra 65 ilde 250 bin kişiye oynayan Dr. Eraydın, bunun filmini yapmaya karar verince görüntü yönetmenliği için Aytekin Çakmakçı ile anlaştı. Emekli olduktan sonra Trabzon’a yerleşen ve Halk Eğitim’de kamera ve sinema üzerine kurs veren ‘Altın Portakal’ ödüllü Çakmakçı, öğrencisi Eraydın’ı kıramayıp kamera arkasına geçti.

‘Tepenin Uşakları’ndan kazandığı paranın üzerine Trabzon’daki iki dairesini satarak ‘Emicem Hospital’ı çeken acil servis doktoru, filminde Trabzon Devlet Tiyatroları’nın oyuncularının yanı sıra Wilma Elles, Ali Erkazan, Sinan Bengier ve Merve Akaydın gibi ünlüleri de oynattı. Oyunculardan sadece Wilma Elles’e para ödeyen Eraydın, Ali Erkazan ve Sinan Bengier’de ise Aytekin Çakmakçı’nın hatırından yararlandı. Ali Erkazan, “Bana her akşam bir rakı masası kurun, para istemem”, Sinan Bengier de, “İnce bir zarf yapın yeter” dedi.

Haberin Devamı

MUSTAFA’NIN DÜNYASI!

Mustafa Topaloğlu’nun yeni şarkısı ‘Tantana’ya çektiği klibi izlediniz mi?
Topaloğlu’nun, Sezen Cumhur Önal’ın deyimiyle ‘çikolata renkli’ ve ‘bonus kafalı’ küçük bir kız ve habire dans eden astronotla kamera karşısına geçtiği klibi izledim, şarkının sözlerini dikkatle dinledim. Topaloğlu’nun söz ve müziği kendisine ait ‘Tantana’yı söylerken eğlendiği, ama aynı şeyin şarkıyı dinlerken ve klibi izlerken bana geçmediği de kesin. Topaloğlu’na dair kesin bir kanaatim oluştu ve o da şu:
Uzaylı Mustafa, sahiden başka bir kafada ve acayip mutlu o dünyada!

Haberin Devamı

ŞAiR DİPLOMATIN ŞAİR KIZI

Babası Özkan Durmaz’ın diplomat olarak görev yaptığı Tahran’da doğan ve halen
Amerika’nın Kuzey Karolina eyaletinin Wilmington şehrinde lise eğitimini sürdüren 17 yaşındaki Zeynep Yasmin’in şiir kitabı İnkılap Kitabevi’nden çıktı.

Tahran’da doğan, ortaokulu TED Mersin Koleji’nde, liseyi Amerika’da okuyan bir genç kızın İnkılap’tan şiir kitabı çıkaracak kadar başarılı bir Türkçe’yle şiirler yazıyor olması bazılarına ilginç gelebilir, ama benim için sürpriz değil. Çünkü halen görev yaptığı Frankfurt’ta tanınan biri olan Özkan Durmaz da önemli bir şair. Yakında boynuz kulağı geçerse hiç şaşırmam.

ÖZGÜRLÜĞE ‘EVET’ İSTİSMARA ‘HAYIR’!

Avrupa Birliği (AB) genelinde siber şiddete maruz kalan 15 yaş ve üstü kadınların sayısı ne kadarbiliyor musunuz? 32 milyon.

Birleşmiş Milletler’in (BM) 2015 raporundan bu rakam.

Sosyal medyanın kadına yönelik taciz arenasına dönüşmesi İngilizleri tedbir almaya mecbur etti. İngilizler, sosyal medyada sahte hesap açarak, başkalarını taciz edenleri cezalandırmak için yeni bir yasa hazırlığında şimdi.

Fransa, terör söz konusu olduğunda teknoloji firmalarını kullanıcı bilgilerini paylaşmayı mecbur eden bir yasa çıkardı. Bu bilgileri vermeyenler beş yıla kadar hapis ve 386 bin dolar gibi para cezalarına çarptırılacak. İnsan hakları ve demokrasi denince akıllara ilk gelen ülkeler arasındaki Fransa ve İngiltere’de düne kadar olmayan yasaklar bugün niye var?

Bazılarının sosyal medyayı kötü amaçla kullanmaları yüzünden.

Bizde de bol miktarda var ‘sosyal medya tosunları’ndan.

Aç bir sahte hesap, istediğini yaz herkese!

Artık yok öyle bir dünya, haberiniz ola!