Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıllarca ‘Çocuklar Duymasın’da canlandırdığı taş fırın erkeği Haluk tiplemesiyle dizi izleyicilerinin hafızalarında yer edinen Tamer Karadağlı, şimdi bambaşka bir rolle ekranlara dönecek.
Karadağlı, yeni dizisinde canlandıracağı karakterin hakkını verebilmek için uzunca bir süredir spor yaparak, sekiz kilo zayıfladı. ‘Savaşçı’ dizisine Özel Harekatçı Göktürk Albay karakteriyle dahil olacak Karadağlı, pandemi nedeniyle ara verilen çekimlerin bu ay sonuna doğru yeniden başlayacağını açıkladı. 

ALBAY ROLÜ İÇİN SEKİZ KİLO VERDİ
Dizi için Limon Yapım’ın sahibi Hayri Aslan’la mart ayından beri görüştüklerini vurgulayan Karadağlı, şunları söyledi:
“100’üncü bölümde katılacağım diziye. Yıllarca ‘Çocuklar Duymasın’da komedi oynayan biri olarak ‘Savaşçı’ gibi bir drama ve aksiyon dizisinde Özel Harekatçı bir albayı oynamak, benim için yeni bir serüven olacak. Özel Harekatçılar çakı gibi asker. Eskişehir’in dağlarında tam teçhizat terörist kovalayan özel harekatçı oyuncu arkadaşlar gibi ben de formda olabilmek için sürekli spor yaparak kendimi hazırladım.”

Haberin Devamı

HANGİ ŞİRKETLER LİSANS İÇİN RTÜK’E BAŞVURDU?

İnternet ortamında isteğe bağlı yayıncılık hizmeti yapan yerli ve yabancı şirketlerin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) lisans almalarına dair yasa ve yönetmelik yürürlüğü girdiğinde söylenenler ve yazılanlar neydi?
Başta Netflix olmak üzere dünyaca ünlü birçok yayıncının lisans için RTÜK’e asla başvurmayacağını söyleyenler ve yazanlar vardı.
Peki gelinen nokta ne?
Şimdiye kadar RTÜK’e lisans için başvuru yapan yerli ve yabancı 33 şirketten 25’i lisans aldı. Lisans için başvuran sekiz yayıncı kuruluşa ise RTÜK, gerekli işlemleri tamamlaması için süre verdi.
Lisans alanlar: Amazon Prime Video, İzle7.com, BluTV, D-Smart GO, puhutv, TLC, PowerAppMusic, Film Box Live, Gain, Joy Türk Akustik, Kral, Fizy, Netflix, Uçankuş, NTV, NTVSpor, TV8,5, Star, TV8, Uçankuş Eğlence Müzik, Diyanet TV, Vodafone TV, DMax, S Sport +, beINconnect.
Süre verilenler: Muud, Deezer, Enbursa.com, Spotfiy Foxplay, mubi, Tidal, Exxen.
Demek ki neymiş?
85 milyonluk Türkiye, abonelik sistemi üstüne kurulu hiçbir uluslararası dijital yayın platformunun “Olmasa da olur” diyeceği nüfus değil...
Nüfus beraberinde nüfuzu da getirince mecburen tabi oluyorlar o ülkenin kurallarına...

Haberin Devamı

UYGUR TÜRKLERİ İÇİN HUAWEI’Yİ REDDETTİ

Çin’in Uygur Türkleri’ne yönelik insan hakları ihlallerine yeşil sahalardan ilk dikkat çeken isim Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’di.
ABD’nin resmen savaş açtığı Çinli telefon şirketi Huawei hakkında Washington Post gazetesinin ortaya attığı bir iddiadan sonra dünyaca ünlü futbolcu Antoine Griezmann da protestocular kervanına katıldı. 120 milyon euro’luk rekor bir ücretle Barcelona’ya transfer olan Fransız asıllı futbolcu, Huawei’nin Çin’in yüz tanıma teknolojilerini kullanarak Uygurlar’ın izlenmesine katkı sağladığı haberleri üzerine bu şirketle reklam anlaşmasını feshetti ve Çinli telefon devine şu çağrıda bulundu:

“Huawei’yi, bu suçlamaları basitçe reddetmeye değil; mümkün olan en kısa sürede somut adımlar atmaya ve insan haklarına saygıya katkıda bulunmak için de yetkisini kullanmaya davet ediyorum.”

ALBAY ROLÜ İÇİN SEKİZ KİLO VERDİ



İnsanları etnik gruplara göre tanımlayan sistem geliştirip, satmadıklarını, her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını açıklayan Huawei yönetimi, şirketin insan hakları sicilini paylaşmak için Griezmann’ı Çin’e davet etti.
Çin’in Uygur Türkleri’ne uyguladığı baskıya dikkat çektiği için Özil, aylardır yeşil sahalardan uzak. Bakalım Griezmann’ın akıbeti ne olacak?

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsan seviyorsa, iki şeyi asla yapmaz: Aldatmaz ve ağlatmaz. Çünkü aldatmak insan onuruna; ağlatmak ise insan yüreğine yapılmış en çirkin saldırıdır.” (Erich Fromm)