Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Askere gitmeden önce Çağla Şıkel’le Show TV’de yaptıkları gündüz kuşağı programıyla iyi reyting alan Alişan, vatani görevini tamamlar tamamlamaz yine eski partneriyle kameraların karşısına geçti.
Alişan ile Çağla Şıkel, bu kez FOX’ta program yapmaya başladı.
Ancak “Tabu” yazlık bir program...
Yaz bitince, program da bitecek...
Peki yeni yayın döneminde Alişan’la Çağla Şıkel, eskiden olduğu gibi birlikte gündüz programı yapacak mı?
Çağla Şıkel’in eşi Emre Altuğ’la birlikte TRT 1’de sundukları “Aile Boyu” yeni yayın döneminde de devam edeceği için bu mümkün değil.
Eski kanalı Show TV, İç Yapımlar’ın hazırlayacağı program için Alişan’ı istiyor.
Ancak ortada şöyle bir sorun var.
Alişan’la Artı Film’in sözleşmesi var.
O yüzden Alişan’ın tek başına bir kanalla anlaşması olanaksız.
Alişan için tek yol, Artı Film’in yapacağı bir programda sunuculuk.
Bunun için de Alişan’a Çağla Şıkel gibi eğlenerek çalışacağı bir partner şart.
Şu günlerde harıl harıl Alişan’a partner arayan Artı Film, o kişiyi bulunca programın yayınlanacağı kanalla masaya oturacak.

Haberin Devamı

Işın Karaca’nın Arabesque aşkı
Çıkardığı dört solo albümdeki şarkılarla müzik dünyasında kendine özgü bir yer edinen Işın Karaca, “arabesk”in tadını alınca devamını da getirdi.
Yıllarca arabesk müziğin yıldızlarından duymaya alıştığımız şarkılardan bir kısmını kendince yorumlayarak çıkardığı “Arabesque” adlı albümü iş yapınca Işın Karaca bu kez “Arabesque II”yi yaptı.
Karaca, Seyhan Müzik’ten çıkan albümünde şu şarkılara yer verdi:
“Ben İnsan Değil miyim?”, “Gönül”, “Dertler Benim Olsun”, “Tanrım”, “Yağmur”, “Kendim Ettim Kendim Buldum”, “Sen Affetsen Ben Affetmem”, “Gülüm Benim”, “Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş” ve “Seni Sevmeyen Ölsün”...
Işın Karaca, müzik dünyasının çok özel kadın vokallerinden biri....
Sesi Allah vergisi...
“Geçmiş bize yakışıyor” diyerek yakaladığı “damar” da süper...
Bu gidişle Işın Karaca, uzunca bir süre arabeskin kaymağını yemeye devam eder...

“tv8’de Bu Sabah”ın ayıbı
Birçok televizyon kanalında sabahleyin gazete manşetlerini ekrana getiren program var. Bu programları hazırlayanların bir kısmı, “gizli reklam cezası” almamak gazetelerin 1. sayfalarındaki ilanları ekrana getirmemek için kimi ilanın üstüne buzlanma yapıyor, kimi o bölümü komple yok ediyor.
Perşembe sabahı TV8’i izlerken baktım, Milliyet’in sürmanşetinin sol tarafı komple buzlanmış...
Milliyet’ten çocuklara armağan bilgisayar oyun CD’leriyle, Abbas Güçlü’nün hazırladığı SBS/LYS Tercih Rehberi’ne ilişkin anonsun ne alakası var “gizli reklam”la?
Öyle olsa televizyonların içeriklerini çarşaf çarşaf yayınlanan gazetelere hergün “gizli reklam cezası” kesilirdi.
Öyle olmadığına göre “siyah”la “beyaz” kadar net farklar var arada... tv8’de bu farkı anlamayacak insanlar çalışıyorsa o başka!

Haberin Devamı

Alişan’a partner aranıyor

Bir ihbar mektubu
Hafta içinde isimsiz bir ihbar mektubu geçti elime...
Aslında önce T. C. Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’na bir ay önce gönderilmiş ihbar mektubu bu...
Öyle yazıyor mektubun sahibi...
Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu, MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Demir ile Yönetim Kurulu üyeleri Ali Yavuz, Ali Haydar Timisi ve Hülya Şenkul hakkında bir inceleme ya da soruşturma yapmayınca bu kez bana gönderdi aynı ihbar mektubunu.
“İsimsiz ihbar mektupları”na çok fazla itibar edenlerden değilim.
O nedenle mektuptaki iddiaları yazmayacağım. Ama öte yandan şu gerçeği de yok sayamayacağım.
İhbar sahibinin 10 maddede özetlediği iddialara baktım, dışarıdan biri bu bilgilere kolay kolay ulaşamaz.
Bu kişi ulaştığına göre demek ki, içeriden biri...
İhbar sahibinin dile getirdiği iddiaların gerçek mi, yoksa iftira mı olduğunu bilmiyorum.
Ama yazılanlardan anladığım o ki, iddialardan bir kısmı araştırmaya değer bilgiler içeren türden...
O nedenle T. C. Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın bu iddiaları niye soruşturmaya değer bulmadığını anlayamadım.

Haberin Devamı

‘Ağa’nın eli, milletin dili
“Sevgili Ali Ağaoğlu, bahşişinle ezme bizi” başlıklı yazım üzerine öğretmen Ergun Aydın, şu e-posta’yı gönderdi bana:
“Merhaba Ali Bey. Yazılarınızı ilgi ve beğeniyle takip ediyorum.Ben Aydın’ın Germencik İlçesinin 8 yıllık bir köy okulunda müdür yardımcısıyım. Ali Ağaoğlu’nun 300 TL’lik bahşiş yazınızı içim acıyarak okudum.
Şu anda 8. sınıf öğrencilerimizin ortaöğretim kurumlarına geçiş başvurularını yapmaktayım. Karşımda 480, 460, 455 puanlı öğrencilerim oturmakta... Bu çocuklar büyük ihtimalle Aydın merkezdeki iyi bir Anadolu Lisesine gidecekler. Fakat 10 dakikalık tercih yaparken bile buram buram terlemekte çocuklarımız. Aydın’ın sıcağı malumunuz. Okulumuz maddi açıdan çok kötü durumda. Bir klima taktıracak para bulamıyoruz. Okulu boyatmakta zorluk çekiyoruz. Hal böyleyken bu haberi okuyunca insanın içinin acımaması mümkün değil.
Ali Ağaoğlu muhtemelen 300 TL’lik bahşişin yanısıra yüklü de bir hesap ödemiştir. Sanırım bu bizim okulumuzun yarım dönemlik ihtiyacıdır. Söylediklerim sakın yanlış anlaşılmasın. Ali Ağaoğlu eminim eğitim öğretime katkıda bulunuyordur. Birçok okul yaptırdığından da şüphem yok. Fakat takdir edersiniz ki, yıl boyunca okulun ihtiyaçları için kaynak bulmaya çalışan bir idareci olarak bu haberi okuyunca ister istemez karşımda terleyen öğrencilerimi düşünmeden edemedim.
Sürç-ü Lisan ettiysek affola... Saygılarımla...”

Cine5’ten CNN Türk’e
Cine5’te program yaparken tanıdığım “Yakın Takip”in sunucusu Neslihan Maltepe ile karşılaştım hafta içinde bir davette.
Geçen yaz atv’de ekrana gelen “Sen Türkünü Söyle”de sunuculuk yapan, ardından tekrar Cine5’e dönen, son olarak da TGRT’de yayınlanan “Şehir Rehberi”nde mesleğini icra eden Maltepe’ye “Ufukta yeni proje var mı?” diye sordum. Neslihan Maltepe, heyecanla anlatmaya başladı:
“Bu hafta peş peşe iki mutluluk yaşadım. Birincisi Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen bir yarışmada ‘En İyi Sunucu Ödülü’nü aldım. İkincisi de CNN Türk’le ‘Güzel Evim’ adlı yeni bir program için anlaşma imzaladım. Ev dekorasyonu ve moda üzerine bir program bu. Her hafta bir ünlü konuğum olacak. Onun evine gidip çekimler yapıp sohbet edeceğiz. Eğlenceli bir program olacak. Hafta sonu öğleden sonra kuşağında yayınlanacak.”