Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başkanlığını Müjde Ar’ın üstleneceği ‘48’inci Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda görev yapacak diğer jüri üyeleri henüz belirlenmedi...

Bu yıl 8-14 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılacak ‘48’inci Altın Portakal Film Festivali’nin en önemli ayağı olan ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanı şimdiden belli oldu. Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinden merhum Atıf Yılmaz’ın çektiği birçok önemli filmde başrolü paylaşan Müjde Ar, ‘48’inci Altın Portakal Film Festivali’ bünyesinde gerçekleştirilecek ‘Ulusal Film Yarışması’nda jüri başkanı olarak görev yapacak.
Başkanlığını Müjde Ar’ın üstleneceği ‘48’inci Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda görev yapacak diğer jüri üyeleri henüz belirlenmedi.
‘Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni düzenleyen Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) ile Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, jüride görev yapacak diğer üyeleri bulma konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

‘ALTIN PORTAKAL’DA MÜJDE AR SÜRPRiZi
BİR YÖNETMENİN KEŞFETTİĞİ DEHA!
Dün Kanyon’da mesaideydim. 17.45 seansında ‘Kolpaçino Bomba’ filmini izledim, ardından ‘Çınar Ağacı’nın galası vardı, oraya geçtim.
Önce ‘Çınar Ağacı’yla ilgili hislerimi dile getireyim, sonra ‘Kolpaçino Bomba’ya geçeceğim.
Nurgül Yeşilçay, Celile Toyon, Deniz Deha Lostar, Settar Tanrıöğen, Suzan Aksoy, Jülide Kural, Hüseyin Avni Danyal, Ragıp Savaş, Ebru Özkan, Nejat İşler ve Erol Keskin’in oynadığı Handan İpekçi’nin yazıp yönettiği ‘Çınar Ağacı’ şahane bir film.
Dört çocuk, beş torun sahibi 75 yaşında bir anne.
Emekli öğretmen ‘Adviye Hanım’, tek başına yaşadığı evde yangın tehlikesi atlattığı için çocuklarının evlerinde geçiriyor hayatını.
İki ayda bir eşyalarıyla bir çocuğunun evinden diğerine taşınıyor, ama ne o memnun bu durumdan, ne de çocukları.
O yüzden ‘Adviye Hanım’ın bir an önce bir huzurevine yerleştirme üzerine tüm planlar.
Çünkü ‘Adviye Hanım’, 75 yaşındaki olgun bir kadından çok muzır bir çocuk gibi.
Kimi zaman kızının yaptığı yemeğe ishal yapacak bir şey karıştırıyor, kimi zaman çaktırmadan tuz boca ediyor, bazen de börek tarifi isteyen gelinine özellikle yanlış tarif veriyor. Gün oluyor, kızının en sevdiği hırkayı söküp, örtü yapıyor.
Her hafta sonu bir çınar ağacının altında toplanıp piknik yapan geniş aileden 75 yaşındaki bu anneyi en çok seven ise torunu ‘Barış’.
Aile içi ilişkileri, kuşaklar arasındaki çatışmayı çok iyi anlatan ‘Çınar Ağacı’nın gişede iyi iş yapacağı kanaatindeyim.
Çünkü ‘Çınar Ağacı’, çok sıcak, çok samimi ve çok içten.
Filmde ‘Barış’ı canlandıran Deniz Deha Lostar’ın oyunculuğu ise şapka çıkarılacak türden.
Küçük Deniz’in zekası, sevimliliği ve yeteneğinin çekimlerdeki her türlü zorluğu unutturduğunu söyleyen yönetmen Handan İpekçi’nin genç yıldıza ilişkin temennisi şu:
“Allah nazardan saklasın onu.”
Filmi izledikten sonra bu temenniye katılmamak mümkün mü?

Haberin Devamı

‘KOLPAÇİNO BOMBA’ 1 MİLYONU GEÇER Mİ?
Şafak Sezer’in başrolünde oynadığı ‘Kolpaçino’yu toplam 457 bin 687 kişi izlemişti.
‘Kolpaçino’nun vizyondaki ilk üç gün seyircisi ise 106 bin 096 kişiydi.
Şafak Sezer’in bu kez yazıp, yönettiği ve başrolünde oynadığı ‘Kolpaçino Bomba’ 11 Mart’ta vizyona girdi.
‘Kolpaçino Bomba’yı ilk üç günde 175 bin 313 kişi izledi.
Filmin yapımcılarından Tayfun Topal ile Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu, ‘Kolpaçino Bomba’nın seyirci sayısının 1 milyonu geçip geçemeyeceği üzerine iddiaya girdi.
Semercioğlu iddiayı kaybederse, Topal, 50 billboard yaptırıp, İstanbul’un çeşitli yerlerine asacak.
Billboardlarda Cengiz’in iki fotoğrafı ve altında ‘Bir bilenin ilk hali’, ‘Bir bilenin son hali’ yazacak.
290 kopyayla 400 salonda gösterilen ‘Kolpaçino Bomba’nın yurt dışı da dahil olmak üzere 1 milyon izleyiciyi yakalaması mümkün mü?
İddia konusunda Topal, Semercioğlu’na oranla bir tık daha şanslı gibi.
Film henüz Avrupa’da vizyona girmedi.
Türkiye’de ilk gün günde 175 bin 313 kişinin izlediği filmin beş gündeki seyirci sayısı ise 252 bin 462 oldu.
Hızı kesilmedi yani.
Bir filmi kaç kişinin izlediği kadar kimlerin izlediği de önemli.
‘Kolpaçino Bomba’nın İstanbul’un değişik semtlerindeki alışveriş merkezleri; Maltepe Carrefour, Ümraniye Meydan, Capitol, Cevahir, İstinye Park, Natulius, Palladium ve Kanyon’daki sinemalarda beş günde yaptığı gişeye bakınca gördüğüm şu:
Şafak Sezer’in ‘Kolpaçino Bomba’ filmi, hedef kitlesi ‘total seyirci’ olan sinemalarla daha çok ‘AB Grubu’nun gittiği sinemalarda da aynı oranda iş yaptı.