Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cuma vizyona girecek “Annemin Yarası”nı hafta sonu Soho’daki özel gösteriminde izledim.
Meryem Uzerli, Ozan Güven, Okan Yalabık, Belçim Bilgin ve Bora Akkaş’ın oynadığı filminin konusu ve senaryosu sağlam. Kurgusu,
müzikleri şahane. Meryem Uzerli’nin de bir şarkı söylediği filmdeki oyuncuların performansları süper; özellikle de Bora Akkaş’ınki.
“Annemin Yarası”, Avrupa’nın göbeğinde, dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramı “tecavüz çocukları”nı ve onun yarattığı travmaları anlatan
bir film.
Savaş sırasında Sırp askerin, Müslüman Bosnalı genç kıza tecavüzünden dünyaya gelen, doğar doğmaz devletin korumasına verilen “Salih” (Bora Akkaş), 18 yaşını doldurup yurttan çıkınca ailesini aramaya koyulur. Yürek yakan dram da bundan sonra başlar.
“Annemin Yarası”, çoktandır sinemalarda izlemeyi unuttuğumuz sağlam bir dram ve “Film gibi film”.
Peki gişe
yapar mı?
Umarım yapar ve böylesine kaliteli dram filmi çekmek isteyenleri cesaretlendirir.
Yeri gelmişken Star TV’deki dizisi 15’inci bölümde bitecek Meryem Uzerli’nin kariyer planıyla ilgili birkaç bilgi vermekte yarar var.
Uzunca bir süre dizide oynamayacak Uzerli, okuduğu senaryolardan beğendiği çıkarsa sinemaya devam edecek. Son günlerde Uzerli’nin TV’de gündüz programı sunacağına dair haberler çıkıyor. Ne Uzerli’ye böyle bir teklif var, ne de onun bu kırık Türkçeyle program yapma fikri.

Haberin Devamı

8 MART’A ÖZEL 2 SERGİ

Milliyet’ten foto muhabiri arkadaşım Ercan Arslan’ın UNIQ İstanbul’da açtığı serginin son iki günü… Arslan’ın günümüz kadın oyuncularına çektiği birbirinden güzel ve çarpıcı fotoğraflarının yer aldığı “Perdedeki Kadınlar” sergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sona erecek.
8 Mart için tavsiye
edeceğim bir başka sergi de Mall Of İstanbul’da. Seren Fosforoğlu’nun sanat yönetmenliğini üstlendiği sosyal sorumluluk projesi “Kadınsan” sergisinde Kalust Şalçıoğlu’nun profesyonel makyaj ve perukla kadın
kılığına girip çektirdiği
fotoğraflar var.

EVİNDEN TELEVİZYONU ATTI, AMA TV DİZİSİNDE BAŞROLDE

İster sanatçı olsun, ister sade vatandaş fark etmez; bir insanın evine televizyon sokmaması başkasını ilgilendirir mi?
Hayır.
Televizyonu “aptal kutusu” olarak değerlendirip evinden atan kişi ya da kişiler, televizyona iş yapıyorsa durum değişir.
O zaman bu insanlara “One minute” demek gerekir. Çünkü bu ilkeli bir duruş değildir.
“Televizyon aslında yaşlılar için eğlenceli bir makine. Benim yaşlarda biri için zaman kaybı. O yüzden evimde TV yok” diyen Şevval Sam’la televizyonu insanı aptallaştırdığı için hayatından çıkardığını açıklayan Demet Evgar’a hangi kanalın iş vereceğini merak ediyordum.
Televizyon karşıtı Şevval Sam, Kanal D’nin yakında Bodrum’da çekimlerine başlayacağı yaz dizisi “Bodrum Lisesi”nin başrol oyuncusu oldu.
Şevval Sam, “Gıcık kız” diyecek kadar samimi olduğum, sesini, oyunculuğunu beğendiğim ve sevdiğim bir yıldızdır. Kusura bakmasın, ama “Evimde televizyon yok” diyen birinin televizyona iş, hele hele de dizi yapması yaman bir çelişkidir.
TV karşıtı Demet Evgar da pek yakında bir diziye başlarsa hiç şaşırmam valla!
Sonuçta show business, böyle bir dünya ve kral da paradır!

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ:

“Şu hayatta pozitif olan tek şey var, o da kan grubum.”