Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Arka Sıradakiler” dizisi artık FOX’un klasiklerinden biri… Pazar akşamı yayınlandı mı, reyting garanti…
Mint Yapım’ın hazırladığı dizi beş yıldır ekranda…
18 Eylül’den itibaren her pazar aynı saatte FOX ekranından izleyicisiyle buluşacak olan dizi, birçok yönüyle kendini yeniledi.
Birincisi dizinin adı değişti.
“Arka Sıradakiler” yeni yayın döneminde “Arka Sıradakiler Umut” olarak ekrana gelecek.
Dizinin başarısında büyük payı olan yönetmen Hamdi Alkan, “Arka Sıradakiler”i bıraktı.
Alkan, yepyeni bir proje peşinde çünkü…
Hamdi Alkan’dan boşalan “Arka Sıradakiler”in yönetmen koltuğuna Ali Bilgin oturdu.
Ali Bilgin zaten dizi ekibinden biriydi.
Bilgin, uzunca bir süre “Arka Sıradakiler”in ikinci yönetmeniydi, artık asıl yönetmen oldu.

Haberin Devamı

‘Arka Sıradakiler’ evrim geçirdiler
Eskilerden üç kişi kaldı

Dizinin mekanı da değişti.
Mint Yapım, dizinin çoğu sahnelerinin çekildiği okul olarak Beykoz’da denize sıfır bir okulun yönetimiyle anlaştı.
“Arka Sıradakiler” dizisinin üç kişi hariç oyuncu kadrosu tamamen değişti.
Dizinin eskilerinden üç kişi kaldı.
Onlar da “Gamze” rolündeki Sinem Öztürk, “İbo”yu oynayan Fırat Çöloğlu ve “Oktay”ı canlandıran Bülent Çetinarslan. “Arka Sıradakiler” dizisindeki değişiklik kadro ve mekanla da sınırlı değil.
Dizinin ruhu da evrim geçirdi.
“Arka Sıradakiler” artık gençlere “umut veren” bir dizi olacak. Dizinin adının “Arka Sıradakiler Umut” olmasının sebebi bu.




Beş yıl sonra neler olacak?


“Arka Sıradakiler” dizisinde olaylar, “sezon finali”nin yapıldığı yerden değil, beş yıl sonrasından başlayacak.
“Gamze” ile “Oktay”ın yolları ayrılır.Boşandıktan bir süre sonra hamile olduğunu öğrenen “Gamze”, bunu yurtdışına giden eski eşinden gizler.
“Arka Sıradakiler”in eski öğretmenlerinden “Kemal” gibi idealist bir öğretmen olan “Gamze”, bir yandan kendi çocuğuna, bir yandan da öğrencilerine annelik eder. Bu tablo aynı okulda görev yapan “Ahmet” adlı öğretmenin dikkatini çeker. “Ahmet”in “Gamze”ye duyduğu platonik aşk “Oktay”ın yurtdışından dönmesiyle yeni bir boyut kazanır. İki erkek arasında kalan “Gamze” artık birini tercih etme durumundadır. Dizinin eski karakterleri de zamanla “Arka Sıradakiler”in yeni maceralarına dahil olacak.


Dizinin yeni oyuncuları


- Fulya Güneş (Patricia) -Kenan Aras (Ali Tarık Fındık) - Müge Soysal (Eylem Topal) - Irmak Taşçı (Begüm Öner) - Semih Yağcı (Deniz Ceylan) - Burak Cankurt (Onur) - Buket Aygül (Ceylan Dizdar) - Ökkeş Karagülle (Emrah Özdilek) - Ahmet Hakan Ilgın (Uyuşuk) - Gürdal Atakan (Kubur) - Ramazan Bulut (Süleyman Felek) Tarık Cura (Alican Altun) - Türkan Fidan (Aybike Turan) - Cenk Süel (Batukan Songül)…



Bahar Feyzan anne olursa!

“Ekranın seksi bakışlı spikeri” başlığıyla Seninle’de yayınlanan söyleşisinde, Bahar Feyzan’ın, “Evlilik ve anneliğe nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna verdiği yanıt dikkatimi çekti.
Çünkü tv8’deki “Yaz Günlüğü” adlı programın sunucusu, bu soruya şöyle bir yanıt verdi:
“Evliliğe karşı değilim ama çocuk sahibi olmak için mutlaka evlenilmesi gerektiğine inanmıyorum. Birgün evleneceğim ve en azından bir çocuğum olsun istiyorum. Çocuğumun üstüne çok düşmem. Sokaklarda oynasın, hayatı yaşayarak büyüsün isterim. Çocuğunu eve kapatıp gözünü üstünden ayırmayan annelerden olmam ben. İşimin evliliğe ya da anneliğe engel olacağını sanmam. Şu an bir eşin ya da annenin yapmaması gereken şeyler yapmıyorum ki.”
Atalarımız ne güzel söylemişler Bahar Feyzan gibiler için, “Bekara karı boşamak kolay” diye…
Hele bir evlen, hele bir çocuğun olsun, o zaman görürüz seni “ekranın seksi bakışlı spikeri”!
Nelerini gördük biz sevgili Bahar Feyzan; bekarken senin gibi iddialı laflar edip, anne olup çocuğunu kucağına alınca da, “Çocuk sevgisi bambaşka” deyip yelkenleri suya indiren.



Dizi finalinde ‘Efe’ sürprizi

Kanal D’nin sevilen gençlik dizisi “Kavak Yelleri” bu ay “final” yaparak ekrana veda edecek?
Peki dizi nasıl bir “son”la bitecek?
Fanları dizinin nasıl bir final yapması gerektiğini formlarda tartışmaya başladı.
İşte onlardan bazıları:
aktas08: Bence Deniz ve Mine barışmalı. Çünkü bunu hak ediyorlar. Aslı da Güven'le evlenmeli. Bu dizi bu kadar uzun süre izlendi kesinlikle mutlu sonu hak ediyor.
Aslim35: Güven'in bulduğu balıkçı dükkanından çıkmayan kız ile Güven sevgili olacaklar. Aslı çocuğu ile mutlu olacak. Deniz - Mine ve Derya mutlu bir aile olacak.
Marbling: Benim istediğim Güven'le Aslı evlensin. Mine'yle Deniz barışıp bir aile gibi yaşasın. Su ve Atakan'a ne oldu bilmiyorum ama çocukları olarak dönsünler. Metin'le Nurgül'ün bir iş yerleri olsun. Umarım bunlar olur.
Spisemat: Bence Aslı ve Güven'in evlenecekleri gün büyük bir yangın çıkar. Aslı hariç herkes ölür. Aslı o kadar üzülür ki birdenbire bayılır. Gözünü açtığında yanında Efe'yi, Mine'yi ve Deniz'i bulur.Ve anlar ki yaşadıklarının hepsi bir hayalden ibaret. “Spisemat” rumuzlu “Kavak Yelleri” hayranının “final”le ilgili kurduğu hayalin dizinin sonuyla ilgili ipuçları içerdiğini belirtmeliyim.
“Kavak Yelleri” dizisinin en olay ismi kimdi?
Tartışmasız “Efe”yi oynayan Dağhan Külegeç…
“Kavak Yelleri”ne “Efe”siz bir final yakışmazdı elbette.
O yüzden de senaristler finalde “Efe”ye de rol yazdı.
Diziden iki kez ayrılan Dağhan Külegeç, “Kavak Yelleri”nin finalinde son kez oynadı.
“Kavak Yelleri” seyircileri arkadaşlarıyla birlikte denize atladıkları iskelede son kez görecek “Efe”yi.



TRT Okul’un gözde ikilisi



TRT Okul’da denk geldikçe izlediğim programlardan biri “Sen Ben”…
Hakan Emanetoğlu’nun yapımcılığını üstlendiği Veysel Diker ve Aylin Kabasakal’ın birlikte sunduğu program, TRT Okul’da yayınlanıyor, ama bu ekip bu gidişle “Okul”u erken bitirip TRT 1’e transfer olabilir.
Çünkü Veysel Diker ve Aylin Kabasakal ikilisinin ortaya koyduğu performans, TRT Okul’da ekrana gelen programlarla mukayese edildiğinde birkaç tık daha yukarıda gibi.