Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ata Demirer, 24 Mayıs’tan beri Bursa, Erdek ve Mudanya’da… Hakan Algül’ün yönettiği BKM filmi ‘Bursa Bülbülü’nün çekimleri için bir aydan fazladır Bursa’da olan Demirer, sarı boyalı iki katlı eski bir evin önünde çektirdiği fotoğrafı, 30 Haziran’da şu notla paylaştı: “Zeki Müren’in doğduğu ev, daha doğrusu sora sora buldum. Keşke bir tabela, bir yazı olsaydı üstünde? Hiç anlamadım neden yok?”
Oyuncunun attığı tweet’e yapılan yorumları okuyunca şaşırmadım, ama üzüldüm.
‘Klavye kahramanları’nın Ata Demirer ve Zeki Müren hakkındaki yorumları, bilahare yazı konusu yapmak için tweet’i kendime mail attım. Cuma sabahı mailime girdim, Demirer’in tweet’ini tıkladım o da ne? Yeller esiyor o tweet’in yerinde… Ben baktığımda bile yeterince Ata Demirer’i o tweet’i attığına pişman edecek o kadar çok yorum vardı ki!
- ‘Zeki Müren’in filmini çekmeden önce doğduğu evi merak edip gitseydin şimdi zorluk çekmezdin.’
- ‘Bursa’da kime sorsan gösterirdi? Sora sora da bulmuşsun zaten.’
- ‘Madem öyle sen yaptır o tabelaları.’
- Zeki Müren kim? Bir tane şarkısını bilen var mı?’
- ‘Ne mezarına giden var ne de Bodrum’daki evine...’
Ata Demirer ve Zeki Müren aleyhinde yorum yazanlara hadlerini bildirenler arasında daha kim bilir nasıl bir atışma oldu?
Demirer, yapılan yorumlar yüzünden böyle bir paylaşım yaptığına pişman olmalı ki attığı o tweet’i sildi.

Haberin Devamı

Ata Demirer, attığı hangi tweet’i sildi

EVLERE ŞENLİK LİSTE!

Alice’de yayınladıkları liste gerçekleri yansıtmadığı için eleştirdiğim IMDb Starmetre, ‘Türkiye’nin En Popüler Oyuncuları’ listesini yenilemiş!
23 Haziran 2022 tarihli yazımın başlığı “IMDb’nin listesine gel de inan şimdi!”ydi… Bu başlığı atmamın sebeplerinden biri gişe rekoru kıran ve “Yılın en çok izlenen filmi” olan “Bergen”in başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah’ın açıklanan ilk 50 isim arasında olmayışıydı. 
IMDb Starmetre’nin yeni listesinde bu kez Farah Zeynep Abdullah var! Film vizyondan kalktıktan aylar, ben yazdıktan kısa bir süre sonra oyuncu, IMDb Starmetre’nin listesinde 24’ncü oldu.
1909’da Fener’de doğan, 2003’te New York’ta ölen Elia Kazan (Elias Kazancıoğlu) bu listeye de girdi. IMDb Starmetre’de nasıl bir algoritma var ki 19 yıl önce ölen Amerikalı yönetmen ve yazar, ‘Türkiye’nin En Popüler Oyuncuları’ listesinde 15’inci?
Şaka gibi!
Önceki listede birinci Miray Daner, niye dört basamak geriledi?
Pınar Deniz, bir haftada ne yaptı ki 15’inci sıradan 1 numaraya yükseldi?
Evlere şenlik bir liste bu!

Haberin Devamı

Ata Demirer, attığı hangi tweet’i sildi

F-16 PİLOTUNA GÖRE TÜRK-YUNAN FARKI

Ege Denizi’nde sular ısındıkça haber kanallarındaki tartışma konusu aynı: “Türk-Yunan Savaşı çıkar mı?”
Yunanistan’da ha bire üs açıp Yunan ordusuna istediği uçağı veren ABD, parasını ödediği F-35’leri Türkiye’ye göndermedi. ABD, F-35’lerin yerine eski teknoloji F-16 savaş uçağını bile vermedi.
Hal böyle olunca Yunanistan ABD desteğiyle havada askeri uçak üstünlüğünü ele geçirdi.
Allah göstermesin ama, yarın bir savaş çıkarsa bu bizim için dezavantaj olur mu?
Birçok insanın kafasındaki bu soruya Okan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Poyraz Gürson, önceki gün canlı yayında bakın nasıl yanıt verdi?
“Bir eğitimde F-16 pilotlarına sordum. Aynı uçaklar onlarda da var, aynı eğitimleri yapıyorlar, nasıl oluyor da biz hep üstünüz? F16 pilotumuz ‘Biz uçakları üzerlerine sürüyoruz da ondan’ dedi.”

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Gerek yok her sözü laf ile beyana, bir bakış bin söz eder bakıştan anlayana.” (Mevlana)