Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin Oscar adayı ‘Ayla’ filminin gişe başarısı şu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Demek ki iyi bir şey yapıldığında karşılığını veriyor seyirci. Yapımcılığını Mustafa Uslu, yönetmenliğini Can Ulkay’ın üstlendiği, İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel ve Sinem Uslu’nun oynadığı filmi, 17 günde 1 milyon 961 bin 193 kişi izledi. ‘Ayla’ sayesinde sinemalar ekim ayının son hafta sonunda ve kasım ayında seyirci rekoru kırdı.

‘AYLA’ FİLMİ, ‘BABAM VE OĞLUM’U GEÇER Mİ

Çünkü filmi izleyip beğenenler gitmeyenlere methetti ve ‘Ayla’nın gişe rekoruna koşusu başladı.

Haberin Devamı

Filmin vizyondaki üçüncü hafta sonunda, önceki hafta sonlarına oranla sinemalara daha çok seyirci çekmesi, kendi kulvarında
rekora koştuğunun işareti.

2 milyon sınırındaki ‘Ayla’nın bu gidişle 3 milyon 839 bin 883 seyirciyle ‘Babam ve Oğlum’un elindeki ‘dram’ filmleri kulvarındaki seyirci rekorunu kırması sürpriz olmaz.

HÜSRAN YAŞAYANLAR VE SÜRPRİZ YAPANLAR

13 Ekim’de vizyona giren Kenan İmirzalıoğlu ile Meryem Uzerli’nin rol aldığı ‘Cingöz Recai’yi şimdiye kadar 655 bin 98 kişi izledi.

‘AYLA’ FİLMİ, ‘BABAM VE OĞLUM’U GEÇER Mİ

Yavuz Turgul’dan başka yönetmenle film çekmediği için ‘Av Mevsimi’nden tam yedi yıl sonra ‘Yol Ayrımı’yla sevenleriyle hasret gideren Şener Şen, ilk üç günde ne kadar seyirci çekti sinema salonlarına?

137 bin 266 kişi...

‘3 Adam’dan Eser Yenenler’in olmadığı, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç’un başrollerini paylaştığı ‘Yol Arkadaşım’ adlı komedi filmi,
27 Ekim’de vizyona girdi. 17 günde filmi, 934 bin 279 kişi seyretti.

‘Cingöz Recai’nin gişesi İmirzalıoğlu, ‘Yol Ayrımı’nınki de Şener Şen için ne denli hüsransa, ‘Yol Arkadaşım’ın gişesi de Büyükak ve Koç için müthiş başarı.

DÜNYA DİYABET GÜNÜ HABERLERİ

Şeker hastası olduğumu öğrendikten sonra diyabete dair her şey kapsama alanımda! Diyabete dair haberler, semt pazarından, eş-dost sohbetlerinde dile getirilen ‘Şekere birebirmiş’ diye anlatılan her şey, ‘algıda seçicilik’ten olsa gerek beni çeker.

Garanti Koza’nın da sponsor olduğu teniste yılın en iyisini belirleyecek ATP Final maçlarının yapıldığı O2 Arena’daki Roger Federer’le Alexander Zverev’in maçını izlemek için Londra’ya gidişim Dünya Diyabet Günü’ne denk geldi.

Haberin Devamı

Dört saatlik uçak yolculuğunda okumadığım gazete kalmadı. Hepsinde diyabet haberleri, ilanları vardı ve okurlara duyurdukları da şuydu:

“Dünyada 415 milyon diyabetli var. Türkiye’de ise bu rakam 7 milyon. Her altı saniyede bir kişinin öldüğü diyabete, 673 milyar dolar harcanıyor.”

Şeker hastalarının derdine derman olacak bir bilgi vermiyorsanız, yazık Dünya Diyabet Günü’ne ayırdığınız yere?

Çünkü kendisi veya birinci derecede yakını şeker hastası olmayanların
ilgi alanına girmeyecek bilgiler bunlar.

Açıklandıkları günden beri Google’da var olan 2015 verilerini ‘yeni’ymiş gibi sunmak yerine, şekerle mücadele konusundaki son gelişmeleri duyurun insanlara bari.

Onca haber arasında tek kayda değer ve yeni olan gazetemizin haber araştırma müdürü sevgili Pınar Aktaş’ın ‘Diyabet 2’ye yapay pankreas’ haberiydi.

Diyabet hastalarına arşiv bilgileriyle değil, böylesine yeni Ar-Ge’lerle gelin.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan seviyorsa kaybetmekten korkar. Kıskançlık da bir kaybetme korkusudur; kıskanmıyorsa eğer, yeterince sevmiyordur. (Oğuz Atay)