Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Selçuk Aydemir’in yazıp yönettiği, Murat Cemcir’le Ahmet Kural’ın başrollerini paylaştığı ‘Baba Parası’nı Metropol İstanbul’da açılan Cinematica’da izledim. Sinemanın yeni, seansın hafta içi mesai saatlerinde olmasından mı yoksa başka sebepten mi bilmiyorum, salon boştu.

Film ve dizilerini keyifle izlediğim bir ekibin çektiği projenin ilk bölümündeki olaylar pek içine çekmedi beni. İkinci bölümdeyse tam da bu ekipten beklediğim tarzda bir komedi vardı beyazperdede...

‘Baba Parası’, para hırsının insanoğluna neler yaptırdığını, insanlıktan nasıl çıkardığını çarpıcı bir dille anlatan bir komedi.

Haberin Devamı

Yapımdaki şarkıların, kullanıldıkları sahnelere ‘cuk’ oturduğunu ve katkı sağladığını vurgulayayım.

Filmin sonundaki bir sahne bana, ‘Baba Parası’ iyi iş yaparsa, devamının çekileceği, mirasyedilerin bu kez o ipucunun peşinden koşacağının işareti gibi geldi.

‘BABA PARASI’NIN DEVAMI GELİR Mİ

SERTAB’I DİNLESELERDİ BU KAZALAR OLMAZDI

Deniz Seki’den birkaç gün sonra Sibel Can, sahneden düştü. İki şarkıcının bu iş kazalarını atlattığı yerler beş yıldızlı oteller...

Allah’tan iki şarkıcı da yaşadıkları iş kazasını ucuz atlattı.

Seki’nin sahne aldığı Hilton ve Can’ın konser verdiği Kıbrıs’taki Les Ambassadeurs Hotel’in iş güvenliği uzmanı yok mu?

Menajerler ve teknik ekip, ‘tamamen duygusal’ sebeplerden can güvenliğini ihmal etse bile, onların görevi buna engel olmak ve işi şansa bırakmamak.

Bir daha benzeri kazaların olmaması için konser düzenleyenler; temmuz ayında Ayvalık’taki konserinde sahnedeki halıya takılıp düşen Sertab Erener’in şu haklı serzenişini kulaklarına küpe yapmalı:

“30 yıldan fazladır sahnede şarkı söylüyorum. Çok zor yerlerde, çok zor şartlarda müzik yaptım. Dün gece ilk kez sahnede düştüm, çünkü sahne diye çıktığım yer, tuzaklarla doluydu. Belki ilk düşen ben değildim ama son olmak istediğim için bu filmi ve metni herkesle paylaşmak istedim. Şehirlerin ilçelerin beton yığını haline gelmesinden dolayı rahatsız olmayan ilgililer, bir zahmet o betonu en azından bu sahnenin güvenilir olması için kullansalar! Elle sayılır sayıda konser yapabildiğimiz bu sahneleri, sanatçıların güvenliğini düşünüp, düzeltseler...”

Haberin Devamı

‘BABA PARASI’NIN DEVAMI GELİR Mİ

‘Para Sende’ye iki yabancı talip var

Yıllarca televizyonlarda yayınlanan birçok dizi, program ve yarışmaya yapımcı olarak imza atan Ahmet Bayram, abt max adlı dijital platform kurmaya karar verdi. Dizi, film ve eğlence programlarının yer alacağı abt max yayına başlamadan, platformun iddialı yarışması yabancıların ilgisini çekti.

Platforma abone olanların üyelik, para, kredi kartı, kimlik ve telefonunun seri numaraları üzerinden 1 milyon 100 bin TL’ye kadar para kazanabilecekleri ‘Para Sende’ yarışmasına iki yabancı platformun talip olduğu, TV dünyasında konuşulmaya başlayınca Bayram’ı aradım. Amerika ve İngiltere’den iki medya kuruluşundan teklif aldığını doğrulayan Bayram, “İki şirket de yarışmanın tüm haklarını istiyor ama hayalim, dünya çapında Türk markası bir format yaratmak” dedi.

ÇELİK, ENGELLİLER İÇİN GARSONLUK YAPACAK

Şarkıcı Çelik Erişçi, 2020’deki ilk sosyal medya paylaşımını Ankara Çankaya’daki Engelsiz Dünya Cafe için yaptı. Şarkıcı video’da şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ankara’daki konserimde iki evladı olan engelli kardeşimiz benden para değil, destek istedi. Ben de ona söz verdim. 12 Ocak’ta bu kardeşimizin dükkanında garsonluk yapacağım, hepinizi beklerim.”

Not: Çelik’in garsonluk yapacağı yerin sosyal medya hesabı: @engelsizdunyacafe

GÜNÜN SÖZÜ

“En güzel intikam, başarıdır. Seni sevmeyen herkesi üzer.” (Jacques Lacan)